• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuz her gece

fatma.k1980

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2007
45
0
96
44
merhaba hanımlar...
oğluşum 11 aylık oldu 10. ayımıza kadar gece uykumuz çok iyi değildi ama yindede 1 gün uyumasa diğer gün deliksiz uyur bende dinlenebilirrdim... yaklaşık 3 haftadır akşam 10 ya yatıryor gece 1 de uyanıyor bazen 1 saat bazen 2 saat uyutmak için meliyorum. sabaha karşı 4-5 gibi birdaha uyanıyor ben tam işe gidecekken tekrar uyuyor. uyku diye bir şey kalmadı denemediğim yol kalmadı dr. götürdüm çok şükür bişey yok diyor idrar tahlili istedi veremedik poşeti her seferinde yerinden oynatıyor.
ben ne yapmalıyım. iş yerinde resmen uyuyorum... tükendim....
 
diş çıkartıyorsa muhtemelen ondan yapıyordur ağrısını hafifletecek bişeyler verirseniz belki biraz daha fazla uyur bizde o sorun hep olduğundan hiçbir çare bulamıyoruz
 
biliyorsunuz çıkartınca bitmiyor o sıkıntılar yenileri çıkacağı için devam ediyor ama şöyle bişeyde olabilir siz çalıştığınız için yapıyor olabilir ayrı kalacağınız için
 
benım oglum ıkı yasına kadar emıyrodu her ıkı saatte bır uayndı sabah 8 den sonrada uyumazdı..

sımdı ıkı bucuk yasında anca duzene gırdı

bazı bebekler cok uykuyu sevmıyor canım
 
bazan diyosun işte iyi olsun da yeter ama uykusuzluk çok zor insan bi yer kadar dayanabiliyo.....
 
Bebeklerin sağlıklı gelişimleri için mutlaka düzenli uykuya gereksinimleri vardır.

uyku.jpg


libunt_e0.gif

Uyku gereksinimi yaş büyüdükçe azalmaktadır.
Yeni doğan bir bebeğin uyku gereksinimi yaklaşık 16,5 saatken 3 aylık olduğunda 15 saat, 9 aylık olduğunda 14 saat, 18 aylık olduğunda 13,5 saat , 3 yaşına geldiğinde 12 saate inmektedir. Ayrıca bebeklerin 3 yaşına gelene kadar gece uyku ihtiyaçları olduğu gibi gündüz uykusuna gereksinimleri de vardır. Yine yaş büyüdükçe gece uykusu artarken gündüz uykuları azalmaktadır. 9 ayın altındaki bebeklerin uyku ritmlerinin beyin dalgalarının ölçülmesi yöntemiyle incelendiğinde uykularının çok derin olmadığı 50-60 dakikada bir uykularının hafiflediği ve kısa süreli uyanabildikleri saptanmıştır. Yukarıdaki grafikten bebeğinizin yaşına göre ortalama uyku ihtiyacını hesaplayabilirsiniz. Örneğin sağlıklı normal bir bebek, 1 haftalıkken toplam olarak 16,5 saat uyur. Toplam uyku gereksiniminin 8,5 saati gece uykusu iken geri kalan 8 saati de günde 4 kez olmak üzere gündüz uykusudur
.[... devami için TIKLAYIN...]

fatma.k1980,
sizin bebeginiz için seçtigim paragraf:
9-12 ay arası
Bu aylarda bebeğiniz geceleri 10-12 saat ve gündüz iki kez 1.5-2 saat uyur.
Bebeğinizin yeterince uyuyup uykusunu aldığından emin olmalısınız çünkü uyku bebeğinizin gelişimi için çok önemlidir. Sabit uyku düzenine ve bebeğinizi hemen hemen hep aynı saatlerde uyutmaya özen gösterin. Eğer bu düzeni kaydırırsanız gece uykuya dalması güçleşip daha sık uyanabilir. Daha önceki aylar için de söylediğimiz gibi banyo yaptırmak, masal okumak, sessiz bir oyun oynamak gibi. Her gece aynı rutini aynı sırayla yaptığınızdan emin olun. Bebekler düzenden hoşlanır ve sırda ne olduğunu bilmek onları mutlu eder. Eğer banyo yapmaktan hiç hoşlanmıyorsa bu aktiviteyi başa koyup ilk önce onu tamamlayabilirsiniz. Masal sevmiyorsa ona şarkı mırıldanabilirsiniz.

Bebeğinizin gece uykusu düzeni gibi gündüz aktivitelerini de düzene sokarsanız bebeğiniz gece rutinini daha kolay kabullenir. Eğer hep aynı saatlerde yer, oynar, uyur ve aynı anda yatağa giderse daha rahat uyur. Bebeğinize pek çok yeteneği kazanmasında yardımcı olduğunuz gibi uykuya kendi kendine dalması konusunda da yardımcı olabilirsiniz.

Bu aylardaki muhtemel problemler bebeğinizin yeni öğrenmeye başladığı ve çok zevk aldığı oturmak, yuvarlanmak, yerde sürünmek ve hatta birkaç adım atmak gibi aktivitelerden uzak kalmak istememesi olacaktır. Bu başarılar onu çok heyecanlandıracak ve uyumak istememesine, uyusa bile uyanıp yeniden pratik yapmak istemesine neden olacaktır. Kendini sakinleştirip uykuya dalamazssa ağlamaya başlayacaktır. Bebeğinizi gece uyanıp bu heyecanla bulduğunuzda beslemenizin yardımı olmayacak hatta durumu daha da zorlaştıracaktır.

Gelişiminin doğal bir parçası olan sizden ayrı kalma korkusu da-sizi özlemesi, geri dönüp dönmeyeceğiniz konusunda huzursuz olması gibi- siz odasına gidip sakin bir şekilde onunla konuştuğunuzda geçecek ve rahatlayıp uykuya dalacaktır.
6.aydan sonra bebeğiniz hala sizin yanınızda uyuyorsa artık onu kendi odasına taşıma vakti gelmiş demektir; geceleri uyanmasının sebeplerinden biri de sizin odadaki varlığınızı hissetmesi ya da sesinizi duyması olabilir. Gece uyuyamamasının diğer bir sebebi odasının aşırı karanlık olması olabilir. Kimi bebekler uyumadan önce tanıdık bir çevrede olduklarını görüp rahatlamak ihtiyacı duyabilirler; bu sebeple uygun bir gece lambası kullanmanız faydalı olabilir.

Kaynak: Bebegim Ve Ben
 
birtanem -defne yaprağım adlı arkadaşa: ilk 10 ayetin okunması yeterli.günah olmaz.sitede yeni olduğum için mesajımı sadece sana görderemiyormuşum.cevabı burdan okursun inşallah.
 
gun ıcınde bebegınız doyduguna emınmısınz ac oldugunda ve yer mekan degısıklıgı oldugundada uyumadıklarını soylemısdı doktorum... gunduz uykusuda cok onemlı ama genelde 2 kere uyanıyolar benım oglumdan ve cevremdekı bebklerdende bılıyorum
 
Back