• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuz geceler...

-uMutsuz-

Geceyatmazsabahkalkmaz
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2016
808
875
18
Herkese merhaba
Benim sorunum uykuyla alakalı. Hani şu " gece kuşu" diye tabir ettigimiz insanlar var ya iste ben de onlardan biriyim. Kendimi bildim bileli gece uyuyamam. Hatta -annem anlatır- bebekligimde de gece uyumazmışım. Sabaha kadar biraz babam biraz annem biraz abim bakarmış bana.

Bu durum benim gunluk hayatimi cok etkiliyor. Hic bi işimi yapamiyorum. Gunduzleri her zaman uykulu, yorgun, halsiz oluyorum ama gece olunca bi enerji geliyor ki. Eger gunduz onemli bi işim veya sınavim varsa gece boyunca uyumam cünkü uyursam uyanabilmem mümkün değil. 10 tane alarm kuruyorum, arkadaslara soyluyorum sabah beni uyandirin diye. Alarmlar caliyor arkadaslar ariyor ama ben hic bi sekilde duymuyorum hatta bu yuzden giremedigim sinavlar bile oldu.

Artik duzeltmek istiyorum bu durumu. Ama nasil yapabilirim? Erken uyuyamiyorum. En erken uyudugum saat gece 3. Yani uykum geldi uyuyayim gibi bisey yok bende. Uykusuzluktan başım dönene kadar, gozlerim kendiliginden kapanincaya kadar uyuyamiyorum. Hatta bazen gozlerimi acamayacak kadar uykum olsa bile bi turlu dalamiyorum. Erken uyanmis olsam bile, gün icinde cok yorulmus olsam bile uyuyamiyorum. Geceleri tek basima oturuyorum.

Bu uykumu duzene sokabilmek icin bildiginiz bi yontem, onerebileceginiz bisey var mi?

Herkese merhaba
Benim sorunum uykuyla alakalı. Hani şu " gece kuşu" diye tabir ettigimiz insanlar var ya iste ben de onlardan biriyim. Kendimi bildim bileli gece uyuyamam. Hatta -annem anlatır- bebekligimde de gece uyumazmışım. Sabaha kadar biraz babam biraz annem biraz abim bakarmış bana.

Bu durum benim gunluk hayatimi cok etkiliyor. Hic bi işimi yapamiyorum. Gunduzleri her zaman uykulu, yorgun, halsiz oluyorum ama gece olunca bi enerji geliyor ki. Eger gunduz onemli bi işim veya sınavim varsa gece boyunca uyumam cünkü uyursam uyanabilmem mümkün değil. 10 tane alarm kuruyorum, arkadaslara soyluyorum sabah beni uyandirin diye. Alarmlar caliyor arkadaslar ariyor ama ben hic bi sekilde duymuyorum hatta bu yuzden giremedigim sinavlar bile oldu.

Artik duzeltmek istiyorum bu durumu. Ama nasil yapabilirim? Erken uyuyamiyorum. En erken uyudugum saat gece 3. Yani uykum geldi uyuyayim gibi bisey yok bende. Uykusuzluktan başım dönene kadar, gozlerim kendiliginden kapanincaya kadar uyuyamiyorum. Hatta bazen gozlerimi acamayacak kadar uykum olsa bile bi turlu dalamiyorum. Erken uyanmis olsam bile, gün icinde cok yorulmus olsam bile uyuyamiyorum. Geceleri tek basima oturuyorum.

Bu uykumu duzene sokabilmek icin bildiginiz bi yontem, onerebileceginiz bisey var mi?

bu durum norolojik yahut psikiyatrik olabilir. bir uzmana gorunmenizi oneririm.

Çay kahve etken . .
Stres büyük etken . .
Çok rahatsızsan destek alabilirsiniz. .

Bi dönem bende öyleydim ama her sabah erkene saat kurdum bazen bi saat uyudum bazen iki öyle olunca bi süre sonra erkenden sızmaya başladım. Ama sizinki daha değişik gibi uyku hormonlarınızın salgılanma saatleri normalden farklı sanki nörolojiye gitseniz iyi olur iş hayatında ileride çok sıkıntı çekersiniz

Herkese merhaba

Evliyseniz çocuk yapın ,bakın nasıl uyuyosunuz ,her fırsatta her yerde her şekilde uyuyabiliyorum :) çocugunuz oldgu halde boleyse bitane daha yapın :)

Evliyseniz çocuk yapın ,bakın nasıl uyuyosunuz ,her fırsatta her yerde her şekilde uyuyabiliyorum :) çocugunuz oldgu halde boleyse bitane daha yapın :)
Aynen çocuğu bi yapuyosun hamile kaldığın günden tut bebeğim şuan 6 aylık 1 seneyi geçti anlıyacağın ayakta uyuyorum:D

Gece 3 de yatıp sabah kaçta kalkıyosun peki?Benide bıraksalar 7 24 uyurum şu yorumu yaparken bile gözüm kapanıyo
Şu an bende oyle düsünüyorum. Eve gider gitmez yatip uyuycam diyorum ama olmaz yani biliyorum kendimi. Gece olunca uyku felan kalmayacak.
Genelde ögleden sonra uyanirim.

Ben de böyleyim.
Böyle insan sayısı o kadar çok ki.
Bir ülkede sadece bu tarz insanlar için iş imkanları bile var.
Bilimsel bir gerçekliktir bu,normal insanlar tarafından kusur gibi görülür ama değil.
Mecbur kalınca değişiyor düzenim benim,iş gibi.
Başka türlü rahatlık olunca değişmeyecek o.

Yoğurt yemek,melisa çayı içmek rahatlatır gevşetir,denediniz mi hiç ?

gece uyanik olan insanlarin daha zeki oldugunu okumustum bir yerde beyinin calisma saatiyle alakali galiba aklima yegenim geldi gece cok gec yatiyormus ee sabah napiyor dedim oglene kadar uyuyor dedi:)bir hafta boyunca sabah erken uyanmayi deneyin mumkunse hergun ayni saatte bir hafta sonunda aksamlari erken uyuyamiyorsaniz dedikleri gibi norolojik bir durum olabilir gecmis olsun

Ben de böyleyim.
Böyle insan sayısı o kadar çok ki.
Bir ülkede sadece bu tarz insanlar için iş imkanları bile var.
Bilimsel bir gerçekliktir bu,normal insanlar tarafından kusur gibi görülür ama değil.
Mecbur kalınca değişiyor düzenim benim,iş gibi.
Başka türlü rahatlık olunca değişmeyecek o.
Evet. Bir dersimde hoca anlatmisti. Akşamcı olma eğilimi diye bi konudan bahsetmisti. Tam beni anlatmisti. İşte o benim diye kendimi tutamayip bagirmistim. :KK45:

Yataga gırıp uyumayı beklemeyın
Dus alıp Salonda bıraz kıtap okuyup papatya cayı ıcınce
Veya gec saate kadar tv pc basında olunca gelıyor uyku
Uyku ılacı almayın gerekırse norologa gıdebılırsınız

Kesinlikle.
Geceleri ülke bile kurtarırım ,kafa o kadar garip bir şekilde çalışıyor ki :D

Back