Uykusuz bebek anneleri bir bakabilir misiniz, deneyimlerinize ihtiyacım var

Demosan

Guru
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2014
557
1.165
313
Merhaba sevgili anneler, doğumundan beri uykuyu sevmeyen bir bebeğim var bu hafta 2 yaşına giriyor. Şükür bir sağlık sorunu yok ama şu an geceleri yetişkinler kadar uyuyor (güniçi uykuyu 2 ay önce bıraktı, günlük toplamda sadece geceleri 8 veya 9 saat uyuyor) ve o uyuyunca yapılacak ev toparlamasıdır yemektir yapınca ve geri kalan saatte uyuyabilince uykusuzluk beni gerçekten çok zorluyor. Yapılacak herşeyi yapmışımdır şimdiye kadar ama uykusuz bebek anneleri anlar, uykuyu sevmeyince yapacak bir şey olmuyor. Benim danışmak istediğim konu bu nereye kadar böyle devam eder, hep 2 yaşında geçer düzelir derlerdi ve düzelmedi Çalışmaya başlamam lazım ama günlük 4-5 saat uyuyabilen biri olarak nasıl böyle bir hayatla başedebileceğimi hiç bilmiyorum.

Ayrıca gün içinde babasıyla birlikte yeterince hareketli oyun oynuyoruz, hava çok kötü değilse en az 1-2 saat dışarı çıkmaya çalışıyoruz, her şekilde yormaya çalışıyoruz yani :) Tv Ekran kullanımı maalesef var, evde tekken ben yemek vs toparlama yaparken açmak zorunda kalıyorum yoksa benimle hep dipdibe olmak istiyor veya engel oluyor iş yaptırtmıyor, uyumadığı için haliyle yapacak başka vaktimde olmuyor, bunun haricinde izletmemeye çalışıyorum

Son düzenleme:
Gündüz onun yanında yapsanız temizliği yemeği neden geceden yapıyorsunuz ki?

Reactions: The
Sevmeyen cocuk sevmiyor uykuyu. Bunu kabullenmek benim icin donum noktasi oldu. Gercekci beklentilerim olunca cocugumla iletisimim gelisti. Benimki de 40 icinde bile uyandigi anda uyanirdi, hic oyle uyku sersemligi bile olmazdi, oyle bir uyanirdi ki sanki hic uyumamis. 6 yasina gelmek uzere, yorgunluktan suyu da ciksa gun icinde uyumuyor. Cok sukur aksam uykulari erken yatiyor ama sabah da gayet erken kalkiyor. Ben bebeklikte uyku egitimi vermek haricinde pek cok yontem denedim, hicbiri olmadi. Ne zaman kabullendim bu cocuk bu kadar uyuyor sonra kendi kafam normal oldu.

Gündüz onun yanında yapsanız temizliği yemeği neden geceden yapıyorsunuz ki?
Gündüz yapabildiğim kadarını yapıyorum ama çok fazla fırsatım olmuyor. Ayrıca kızımın biraz zor bir mizacı var, hareketli ve ısrarla istediği şeyi yapmaya çalışıyor ne kadar kızsamda. Bir seneliğine ev değişikliği nedeniyle geçici olarak küçük bir yere kiraya çıktık, depolama alanımız çok az çoğu eşyayı kilitleyemiyorum ve kızım bunu fırsat bilerek tüm oyuncaklarını ve diğer ev eşyalarımızu evin her yerine saçıyor gün içinde, her gün sadece bunu toplaması bile 1-2 saatimi alıyor, bunun dışında yemektir suluğundaki suyla oynamadır döküp saçmayı çok seviyor günde 3 ana 3 ara öğün bunları hazırla topla üstünü değiştir dur derken uyku sonrasına iş sarkmaması mucize oluyor

Bu yanıt tokat gibi çarptı desem yalan söylemem ama deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, sanırım laftan anlar hale gelince hadi uyku vakti tadında konuşmalarda işe yaramıyor büyüyünce, biraz böyle bir durum umut etmiştim ama olmayınca olmuyor sanırım.
Umarım 2. bebişiniz uykuyu çook seven bir bebek olur

Sabah kaçta kalkıp akşam kaçta yatıyor

2 yaşında gündüz uykusu şarttır.İstemiyoru ben anlayamiyorum

Öncelikle oyuncaklarini eleyin. En cok oynamayi sevdigi birkac parca oyuncagini bırakıp digerlerini kaldirin, yeriniz yoksa bagislayin. Evde gereksiz esyalari mumkun oldugunca azaltin. Cocuga eline geceni dagitamayacagi ama guvenle oynayacagi bir alan saglayin. Gun icinde islerinizi planlayin. Her gune bir is belirleyin. Mesela bir gun nevresim degistirme, bir gun utu, bir gun buzdolabı temizligi vs. Her gune yapacaginiz seyler belli olsun. Onun disinda kucuk cocukla ev supur, mutfak topla vs hepimiz mecburen her gun yapiyoruz. Gece yatmadan once sadece wc temizliği kalsin. Yemek işini aksamdan kafanizda tasarlayin. Simdi kis mevsimi, bol bol kuru fasulye, nohut, barbunya falan yapabilirsiniz. Yemegi biraz cok yapip iki gune paylastirin. Yanina aperatif birseyler yaparak degisiklik saglarsiniz. Mesela ben 2 gun once bezelye yapmistim. Bir gun yanina pirinc pilavi yaptim, ertesi gun kofte yaptim. O yemegi iki gun yedik.
Aklima gelenler bunlar. Insanin zamanini en cok ortalik toplamak aliyor. Ivir zivir ne varsa kaldirin. Benim evimde hic sus esyasi yoktur. Kucuk cocukla baya luks bizim icin tv unitesinin kapaklari bantli. Mutfak kapisi genelde kilitli. Buralar cocuklar icin tehlikeli yerler. Oralarda oynamalarina gerek yok.

Reactions: The
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…