Hanımlar amacım asla polemik, din , tartişma degil, sadece merak ediyorum.
Sunneti Dini kaygıyı soz konusu etmeden sadece saglik olarak arastirdiniz mi ?
Cunku ben sekuler yasayan saglikci tanidiklarimdan ve Avrupada yasayan birisi olarak burda da yaptigim objektif arastirmalardan sunnetin erkeklere zarari oldugunu duydum ve dusunuyorum.
Din disi konusuyorum suan ama sanirim zaten sunnet inanilan kitapta da acikca belirtilmiyor , sanirim bu kulturel birsey cunku bazi kulturler de kadin sunneti de var ve kimine gore o da sart ama nasil onu biz kabul etmiyorsak erkek sunneti de aslinda kitapta yok.
Neyse din konusu ayri ama saglik olarak sunnet olan erkekte fiziksel ve psikolojik travma, sunnet bolgesinde deri alindigi icin o bolgede cabuk hastalik, mikrop, bebeklerde bezinden bulasan kaka mikrobu, ileri yaslarda cinsel problemler, bolge derisiz oldugu icin darbeye karsi korunakliksiz oluyormus.
Bolge derisi olmadigi icin kendini korumaya almak icin sunnetsiz erkeklere gore zamanla sertlesiyor, bu da erkegin hassasiyetini engelleyip hazzini ve orgazmi ayarlayamamayi etkiliyormus. Zaten buradaki doktorlar bicak degen bir bolgenin bir daha ayni hisse sahip olmayacagini soyluyor.
Bir de deriye, damara tikankliginaa, kangrene, sekil bozukluguna, işleve, hastalikli kaynamaya, idrar zorluklarina gibi problemlere risk oluşturuyormuş.
Sunnetin tek amaci Temizlik icin denior ama bu çagda asgari temzlk imkanlari bulunan herkes o uzvu da temizleyebilir. Bunun icin kalkip bu kadar risk alinir mi?
Sonucta vucudumuzda her organin, derinin, hucrenin bir sebebi var ve kitapta bile yazmayan, bazi bolgelerce gelenek olmus bircok doktor tarafindan da ilkel bir iskence diye tanimlanan bir operasyonu şahsen oglum olsa yaptirmam diye dusunuyorum.
Ama merak ettigim su, dini kaygisi olmayip yaptiranlar bunu arastirarak yaptiriyormu? Yaptirmanizin sebepleri nedir?
Ozellikle dini kaygisi olmadan yaptiranlara soruyorum, cunku amacim dini polemik degil.