- 7 Temmuz 2024
- 23
- 0
- 1
- 26
- Konu Sahibi Kubrametehan
-
Of inşallah benimkide düzelir kısa süre içinde asla iş yapamıyorum kendime vakit ayiramiyorum çok kötüSebebini anlamasam da benimki de öyleydi. Gece uykuları duzenliydi. Gunduz uyumazdı. Sonra 5-6 aylıkken sebebini anlamadan da duzeldi
Merhaba bu sorunla alakalı ben de konu açacaktım ki yorumunuzu gördüm. Mesela ben kucakta sallayarak uyutuyorum bazen de emerken uyuyakalıyor kucağımda uyutup yatırınca yarım saat sonra yeniden mi almalıyım uyanmasını beklemeden yoksa uyanmaya başladığını görünce mi müdahale etmek gerek. Bazı yerlerde 40 dakika yeterli diyor uyku için ama mesela biraz önce uyandı şimdi emzirirken yeniden uyumaya başladı yeterli gelmiyor sanırım bu süre bizeYarım saat 40 dk sonra tam uykuya geçemedikleri için uyanırlar. Yarım saat sonra o uyanmadan siz müdahale edip nasıl uyuttuysanız aynı desteği verip uykusuna devam etmesini sağlayacaksınız. Kısa vadede sonuç vermez ama zamanla uyku süresi uzar.
40 dk gündüz uykusu 1 bucuk yaş bebeği tek uykuda idare eder akşama kadar önceki yaş grubundakiler bir kaç sefer 40ar dk uyuyacağına ayına göre günde 2 3 kaç kez gerekiyorsa uzun verimli uyuması ona gerekli olan en azından 1 saat uyumalı yani. Akşam üstüne denk gelen uyku yarım saatlik kestirme şeklinde olabilir 3 uyku yapıyorsa.Merhaba bu sorunla alakalı ben de konu açacaktım ki yorumunuzu gördüm. Mesela ben kucakta sallayarak uyutuyorum bazen de emerken uyuyakalıyor kucağımda uyutup yatırınca yarım saat sonra yeniden mi almalıyım uyanmasını beklemeden yoksa uyanmaya başladığını görünce mi müdahale etmek gerek. Bazı yerlerde 40 dakika yeterli diyor uyku için ama mesela biraz önce uyandı şimdi emzirirken yeniden uyumaya başladı yeterli gelmiyor sanırım bu süre bize
Dediğinizi bir aydır deniyirum ama hiç bir işe yaramadı40 dk gündüz uykusu 1 bucuk yaş bebeği tek uykuda idare eder akşama kadar önceki yaş grubundakiler bir kaç sefer 40ar dk uyuyacağına ayına göre günde 2 3 kaç kez gerekiyorsa uzun verimli uyuması ona gerekli olan en azından 1 saat uyumalı yani. Akşam üstüne denk gelen uyku yarım saatlik kestirme şeklinde olabilir 3 uyku yapıyorsa.
Uykuyu devam ettirmeye gelince öncelik olarak yerinden almamak daha iyi olcağından ya uyanmasını beklemeden artık kendiniz ne zaman uyanacağını hissediyorsanız o zaman yerinden oynatıp siz uyarıp kendisini yada ufak bi kımıldamada pışpışlayabilirsiniz poposunu sırtını baktınız ayılıyor o zaman uyuttuğunuz pozisyonda devam ettirmeye çalışın direniyorlar pes etmeyin. Yani böyle anlatınca olmazmış gibi geliyor ama çocuğun diş veya başka bir derdi yoksa zamanla buna alışıyor birde kendi beşiğinde perdeler çekili uyutun bir süre sonra izleyin uyanıyor mu kımıldanıp geri dalıyor mu dalıyorsa artık ellemeyin her kımıldadığında.
Ama 4. Ay uyku konusunda en büyük sıçrama yaşadıkları dönem zaten olan düzen bile bozulurDediğinizi bir aydır deniyirum ama hiç bir işe yaramadı
Çok teşekkür ederim deneyeceğim40 dk gündüz uykusu 1 bucuk yaş bebeği tek uykuda idare eder akşama kadar önceki yaş grubundakiler bir kaç sefer 40ar dk uyuyacağına ayına göre günde 2 3 kaç kez gerekiyorsa uzun verimli uyuması ona gerekli olan en azından 1 saat uyumalı yani. Akşam üstüne denk gelen uyku yarım saatlik kestirme şeklinde olabilir 3 uyku yapıyorsa.
Uykuyu devam ettirmeye gelince öncelik olarak yerinden almamak daha iyi olcağından ya uyanmasını beklemeden artık kendiniz ne zaman uyanacağını hissediyorsanız o zaman yerinden oynatıp siz uyarıp kendisini yada ufak bi kımıldamada pışpışlayabilirsiniz poposunu sırtını baktınız ayılıyor o zaman uyuttuğunuz pozisyonda devam ettirmeye çalışın direniyorlar pes etmeyin. Yani böyle anlatınca olmazmış gibi geliyor ama çocuğun diş veya başka bir derdi yoksa zamanla buna alışıyor birde kendi beşiğinde perdeler çekili uyutun bir süre sonra izleyin uyanıyor mu kımıldanıp geri dalıyor mu dalıyorsa artık ellemeyin her kımıldadığında.
Beybiko kaçıncı ayda uyku düzeni oluşturmak gerekiyor?Ama 4. Ay uyku konusunda en büyük sıçrama yaşadıkları dönem zaten olan düzen bile bozulur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?