• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku ve beslenme duzeni

BirVarmisimBirYokmusum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2019
2.078
2.146
83
Merhaba. 20 aylik kızımın uyku ve beslenme duzenini,saatlerini, miktarlarini oturtamiyorm.zaten istahsz bir cocuk..Ankaradayim. bu konularda yardmci olablck bir cocuk doktoru var mi bildiginiz? Sorularima cevp bulamiyorum hicbir yerde.. her sey havada kaliyor. Yardima ihtycm var kesinlikle😪

Ankarada olmadığım için doktor konusunda bir bilgim yok. Vitamin değerlerine bakıldıktan sonra eğer orada bir şey çıkmaz ise yatma ve kalkma saatleriyle gün içinde uyuduğu uyku saatleriyle işe başlayabilirsiniz.

Bu cok zor bir surec, gercekten yasayan anliyor birbinin halinden. Benim kizim 13 aylik, gece 8-9 kez uyaniyor, ek gida seruveni berbat gidiyor, gunduz uykulari da pek duzenli denemez. Ben artik cok yoruldugum icin kendi cabamla isin icinden cikamayacagimi anladim. Doktora sorunca hep belirli onerilerde bulunuyor tabii, her cocukta ise yarayan oneriler degil bunlar. Benim bebegim mesela geceleri acliktan degil aliskanliktan uyaniyor. Doktor uyumadan once karnk doysun ve uykudan fazla uyanmasin onerisinde bulunuyor, bu benim icin cozum degil ki 🤷 bunu ornek olarak verdim, doktorlarin verdigi onerilere..
Ben bu hafta bu konuda danismanlik veren biriyle calismaya basladim, surec 1 ay surecek. Bu bir ay icinde gece emzirmesini birakip kesintisiz ve kendi yataginda uyumasini hedefliyoruz. Calisma tamamen rutin olustirma uzerine. Uykusu duzene girdiginde yemek isini de daha rahat cozecegime inaniyorum. Doktorla degil de belki siz de bu sekilde danismanlik veren birileriyle calisabilirsiniz 🍀

Back