Uyku uyku uyku...

Bizimki ev dışında uyumaz.
Bizim gece hayatımız sona erdi.

Gündüz de dışarı çıktığımız yok zaten.
Haftada bir kayınvalideye gidiyoruz, orada da öğlen, ikindi asla uyumaz.

Benimki de aynı 50 dk bile uyumaz bazen bırakır bırakmaz uyanır. Hic yapmadığım ayakta salmayi bile yaptım en sonunda. Bide bi başkası uyutmaya çalışsın uyumuyor durmuyor illa kokumu istiyor. Sizinki baya uyku gerilemesi olmuş 4 ay da oluyodu genelde bizimkiler gecikmeli mi oluyo nedir. Evet hergun yıkıyorum yoksa huysuzluk yapıyor haftada iki gün kopukleyip diğer günler sadece su tutuyorum

Bizimki de 3 yaşına geldi daha yeni uyuyor öğlen hiç dışarda uyumadı Sadece akşamları oda biraz zor oluyor açıkçası

Bizimki de 3 yaşına geldi daha yeni uyuyor öğlen hiç dışarda uyumadı Sadece akşamları oda biraz zor oluyor açıkçası
İşte her bebek farklı.
Huyunu öğrenip kendine göre düzen kurmak gerek.

Ben anneciğimden öğrendiğim gibi ve duygularımı dinleyerek büyütmeye çalışıyorum işte. Yavruyu da kendimizi de yormadan üzmeden elimizden geleni yapıyoruz.

Bebek büyütmek kolay değil.

Allahım hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Yok canım bozmayın moralinizi.

Bizimki de her gece pıt diye uyumuyor.
Günü gününe tutmuyor işte.

Bol bol dua ve sabır.
Her şey yoluna girer inşallah.
İnşallah haklısınız tabiki bebek anı anını tutmuyorda bende cok tecrübesizim amin inşallah Allah razı olsun

Bebişler için her şey deger ama korkuyorumda bi yandan sosyal hayatın bitmesinden sonra diyorumki zaten kimseyle görüşmüyodumkiii

Evet cok zordu aglamaları sızlamaları uyumaya direnmeleri tam bitti dedim şimdi de diş başladı saat başı guguklu saat gibi memede acıkcası bende her gün yıkamak istiyorum ama cevrem hep üşütür hasta olur vsvs dediğinden cekiniyorum yoksa o da cok mutlu oluyo rahatlıyo

Daha önce yazan var mı bilmiyorum ama yoksa tokatı ben atayım: düzelmiyor. Uyku sevmeyen çocuk sevmiyor. 6 yaşına geldi hala uyku sevmiyor. 3,5 yaşına kadar ayakta salladım. 8aylıkken gece uyanır 3 saat uyumazdı, kapkaranlık odada onu sallardım. O zaman kıyamayıp ağlatan uyku eğitimcilerle çalışmadım. Ağlatmadığını iddia eden eğitimciye para kaptırdım resmen. 2 yaşında uyku eğitimi vermediğime çok pişman oldum ama çok geç oldu. Size tavsiyem uyku eğitimi verin.

Sorun su ki uykuyu seviyodu en azından geceleri uyuyodu benim kızım acıkcası uyku egitimi komusunda kararsızım benim kızım cok nazlı kıyamam ona

Günaydın.

Ben de hiç uyumazmışım.

Bebekliğimi bilmem de çocukluğumda, gençliğimde çok az uyurdum iyi hatırlıyorum.

Hâla uykuyla aram hiç yoktur.
Çoğu gece sabahlarım. Ya televizyon izliyorum ya da elimde telefon.

Yemek çok seçerim.

Huylarımı hiç beğenmem.

O yüzden hep dua ettim babaya benzesin diye.

Bakalım daha bizi neler bekliyor?

Bebeklerimiz çok küçük. Karakterleri, huyları çok değişir. Hayırlı sağlıklı evlatlar olsun inşallah hepsi.

Bebeklerimiz çok küçük. Karakterleri, huyları çok değişir.
ben hic boyle dusunmuyorum. Bir karakterleri var. bizlerden bagimsiz. Ve degismiyor, ancak kendi cercevesinde gelisiyor. Ben bu uyku, yemek konularinin tamamen bebegin karakteri oldugunu ve anne babanin etkisinin olamadigini dusunuyorum.

ben hic boyle dusunmuyorum. Bir karakterleri var. bizlerden bagimsiz. Ve degismiyor, ancak kendi cercevesinde gelisiyor. Ben bu uyku, yemek konularinin tamamen bebegin karakteri oldugunu ve anne babanin etkisinin olamadigini dusunuyorum.
İşin gerçeği ben de senin gibi düşünüyorum. Babasına benzesin diye dua ediyorum demiştim ya.

Ama işte laf olsun diye “şunu sevmez, bunu ister, onu çok sever vs.” diye konuşunca herkes “amaaan huyu daha çok değişir, karakteri daha oturmadı, ileride sever/sevmez” diyorlar. Ama herkes böyle diyor. Ben de susuyorum artık. He öyle herhalde diyorum…

Evet tam düzene giriyor bisey çıkıyor ya hasta oluyor ya diş ya atak haftasi valla bana da çok üşür hasta olur mevsim kış filan dediler hiç dinlemedim evin ısısını yeterli düzeyde ayarlayıp yıkıyoruz. Zaten ıki gun banyo yapmazsa üçüncü gün iyice eziyetleniyor bide sıcağı hiç sevmiyor bazen Kapı cam açıp ortam ısısını düşürüp uyutabiliyoruz anca

Haklısınız cidden. Deneyecegim her gün banyo olayını. Belki daha hosuna gider

Banyosunu yapıp losyonlarken masajini olup pijamalarını giyince uyku vaktinin geldiğini anlayacak bi süre sonra çünkü rutini bu olcak sütünü içip uyucak inşallah
Ay inşallah bizimkinin aksam uyumasındaki problem kucagımda kalmak istiyo yarım saat sonra bi uyanıyo yine emmej istiyo ve yatagına koyuyorum acıkcası naparsam yapayım bunu çözemedim kucagımdan indirdiğim an uyanıyo saatlerce ugrasıyorum sonra

Ayy aynı hatta gündüz de aynı şeyi yaptigi zamanlar oluyor emzik veriyorum neyseki emzikle avunuyo ama çoğu zaman yine de uyaniyor bırakınca. Normalde bebeklerin en geç 20:00 da gece uykusuna yatması gerektiğini söylüyorlar uyku gerilemesi başlamadan önce öyleydi ama şimdilerde akşam uyumayınca gece daha iyi ve uzun uyuyomus gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…