• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku sorunu :(

uhappygirl

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2016
238
98
18
28
Herkese merhaba :KK25: Üniversite son sınıf öğrencisiyim kendi çapımda ufak bi sorunum var. Haftanın 3 günü sabah dersim var hani o da 9a doğru uyanıyorum yani diğer günlerde sabahım boş, derslerim hep geç saatte. Ama oda arkaşlarımın birincisi sınıf dersleri hep sabahın erken vaktinde 7buçukta falan kalkıyorlar (en azından benim için erken) ve çok ses yapıyorlar. Özellikle bir tanesi sürekli odaya girip çıkıyor ve kapıyı pat pat çarpıyor. Telefonuna alarm kuruyor sonra telefonu şarja takıyor -prizle yatağımızın arası uzak- sabah alarm çalıyor kendi uyanana kadar beni de uyandırıyor. Yanına al dedim daha önce şarjım çabuk bitiyo dedi. Dün yine aynısı oldu ama fark ettim ki gece 2ye kadar telefonla oynayıp şarjını bitiriyor sonra da şarja takıp resmen keyfi için bizi uyandırıyor. Dün uyardım tamam dedi dikkat edecek. Bugün de kapı sesinden uyutmadı ama resmen çarpıyor, ben de söyledim sabah kapının kolunu indirmeden kapatıyorsun çok ses oluyor diyerek izah ettim. Ama yok yani muhtemelen iki gün sonra yine aynı olacak sanırım 1.sınıf olduğu için alışamadı diye düşünüyorum. Aslında konu tam olarak bu değil ama yazdıkça yazasım geldi sabah hiç uyuyamadığım için başım çatlıyor şu an ağrıdan :kızgın: internetten biraz araştırdım "kulak tıkacı" diye bir şey varmış. Hiç kullanan var mı ? Gece uyurken taksam faydası olur mu ? Ağrı falan yapıyor mu ? Yardımlarınızı bekliyorum o_O

enistem gece calisip gunduz uyuyan biri o kullaniyor.icerde top patlasa duymaz.yegenlerim cok yaramaz bas bas bagiriyorlar ama bana misin demiyor.belkide onun uykusu agirdir bilemiyorum yine de etkisi vardir bence

enistem gece calisip gunduz uyuyan biri o kullaniyor.icerde top patlasa duymaz.yegenlerim cok yaramaz bas bas bagiriyorlar ama bana misin demiyor.belkide onun uykusu agirdir bilemiyorum yine de etkisi vardir bence
Teşekkür ederim öncelikle :) Acaba markasını biliyor musunuz ya da nasıl bir şey silikonlu, süngerli diye çeşitleri varmış

peki siz kaçta yatıyorsunuz

toplu yerlerde bu sıkıntı olur

mesela ben alt komşunun saati ile uyanıyorum sabah 6.35 te

yapacak bir şey yok

o saatini yatak odasına kuruyor ben evin taaa öbür ucunda bir odaya

benimki orada çalıyor belki üst komşu da ondan rahatsızdır

toplu hele ki yurt gibi daha da toplu ortamlarda bu sıkıntılar var

zaten sabahın köründe kalkıp hazırlanmaya çalıştığı için bir süre sonra kapıyı yine hızlı itecek vs

kulak tıkacına bakın siz ama erken kalkmaya da alışsanız daha verimli olabilir gününüz

peki siz kaçta yatıyorsunuz

toplu yerlerde bu sıkıntı olur

mesela ben alt komşunun saati ile uyanıyorum sabah 6.35 te

yapacak bir şey yok

o saatini yatak odasına kuruyor ben evin taaa öbür ucunda bir odaya

benimki orada çalıyor belki üst komşu da ondan rahatsızdır

toplu hele ki yurt gibi daha da toplu ortamlarda bu sıkıntılar var

zaten sabahın köründe kalkıp hazırlanmaya çalıştığı için bir süre sonra kapıyı yine hızlı itecek vs

kulak tıkacına bakın siz ama erken kalkmaya da alışsanız daha verimli olabilir gününüz
Son sınıf olduğum için geç saatlere kadar etütte kpss çalışıyorum öyle olunca da sabah 7-8 de uyanacak durumum olmuyor. Evet toplu ortamlarda oluyor ama biraz daha düşünceli olunabileceğini düşünüyorum çünkü odada 4 kişiyiz ve 1 aydır o kız nerdeyse her gün uyandırıyor diğerlerine niye uyanmıyorum. Ne bilim yani bir odada yaşıyoruz insan tek yaşıyor gibi davranamaz. Ben zaten yine kendi kendime çözüm arıyorum bugün bakacam kulak tıkacına inşallah işe yarar

Son sınıf olduğum için geç saatlere kadar etütte kpss çalışıyorum öyle olunca da sabah 7-8 de uyanacak durumum olmuyor. Evet toplu ortamlarda oluyor ama biraz daha düşünceli olunabileceğini düşünüyorum çünkü odada 4 kişiyiz ve 1 aydır o kız nerdeyse her gün uyandırıyor diğerlerine niye uyanmıyorum. Ne bilim yani bir odada yaşıyoruz insan tek yaşıyor gibi davranamaz. Ben zaten yine kendi kendime çözüm arıyorum bugün bakacam kulak tıkacına inşallah işe yarar

haklısınız da onu yola getirinceye kadar stres olurusunuz

yine de naçizane tavsiyem KPSS vs de sabah kalkıp çalışın ki akşam yorgunluğuna kalmasın

okula kadar güzel güzel çalışın

başarılar

O kulak tıkacını ablam aldıydı, eşi horluyormuş da. Etkili dediydi sanırım. Alın bi deneyin,yanlış hatırlamıyorsam eczaneden almıştı. Bu yola da başvurun olmazsa artık sertçe uyarın hem 1.sınıf hem saygısızsa iyi bi sabır gerekiyor,zor bi dönemdesiniz.
Ama bence biri daha demiş, geceden ziyade sabah çalışın hatta birkaç kez çok erken kalkın siz uyandırın. Bakalım tepkisi nasıl olacak.
Yurt ortamında olur böyle şeyler ama her zaman olması hoş olmaz tabii.

O kulak tıkacını ablam aldıydı, eşi horluyormuş da. Etkili dediydi sanırım. Alın bi deneyin,yanlış hatırlamıyorsam eczaneden almıştı. Bu yola da başvurun olmazsa artık sertçe uyarın hem 1.sınıf hem saygısızsa iyi bi sabır gerekiyor,zor bi dönemdesiniz.
Ama bence biri daha demiş, geceden ziyade sabah çalışın hatta birkaç kez çok erken kalkın siz uyandırın. Bakalım tepkisi nasıl olacak.
Yurt ortamında olur böyle şeyler ama her zaman olması hoş olmaz tabii.
Dışarı çıkıyorum bakacam eczanelere teşekkür ederim :) İşe yaramazsa hayal kırıklığına uğricam büyük bi hevesle gidiyorum. Bi tek ben rahatsız olmuyorum ki diğer oda arkadaşımla konuştuk biraz önce o da rahatsız oluyormuş akşam konuşalım dedi inşallah düzelir. Sabah uyardım kapıyı yavaş örttü eğer yine devam etseydi yarın benim de dersim var sabah aynen ben de öyle yapmayı düşünüyordum. Ama geri eskiye dönerse yapacam görsün bakalım nasıl oluyor :işsiz:

Back
X