Uyku penceresi

Enterballim

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2023
39
15
Merhaba kızlar, bebeğim 6.5 aylık dr lari ve çevremdeki başka bebeği olan annelerin aynı yaş bebekleri günde 3 uyku yapıyor uykular arası min 2 max 3 saatlik bi uyku penceresinden bahsediliyor ama benim oğlum 1.15 dk da bir uyumak istiyor. Uzataam huzursuz oluyor günde 5 hatta 6 gündüz uykusu yapıyor böyle olduğu için gece de 11 den önce uyuyamıyor uyanında uyutmak için çabalıyorum ama bu sistemin dişina çıkamadım bebeği böyle olan var mı aslında çok sorun değil huzurlu olsun yeter ama hiç dışarı çıkamıyorum hemen uykusu çatlıyor ve uyuyacağı zaman çok bagırıryor

Uyku penceresi?
Uyku catlamasi?

Bunlar ne demek?
Uyku penceresi ayına göre minimum ve maksimum uyanık kalması gereken süre aralığı imiş 6 9 ayda 2 3 saat arası örneğin bebeğim bunla uyumlu değil merak ettim böyle mi gerçekten başkalarının bebekleri de benim bebeğim gibi mi yoksa bebeğim mi uykucu diye
Uyku çatlaması da uykusu gelince uyumazsa çok yorulduğu için diğer uykuya geçişleri zor yapması ve ağlaması aslında

Uyku penceresi ayına göre minimum ve maksimum uyanık kalması gereken süre aralığı imiş 6 9 ayda 2 3 saat arası örneğin bebeğim bunla uyumlu değil merak ettim böyle mi gerçekten başkalarının bebekleri de benim bebeğim gibi mi yoksa bebeğim mi uykucu diye
Uyku çatlaması da uykusu gelince uyumazsa çok yorulduğu için diğer uykuya geçişleri zor yapması ve ağlaması aslında

Her bebek farklidir, her bebegin uyku duzeni de farklıdır, siz neye alistirirsaniz, onu ogrenir. Ancak az uyumaktan oturu her bebek huysuz olur.

Uyku penceresi?
Uyku catlamasi?

Bunlar ne demek?
Konu ile alakalı o kadar araştırma yapmışlığım var bende ilk kez duydum 🤔
Konuya gelince kimi bebek uykuyu seviyor kimiside sevmiyor bence. Benim oğlum 3 uyku uyumayı daha 1 ay önce 1 yaşında bıraktı mesela hiç zorlamadim. Onlar kendi düzenini kuruyor birazda

Konu ile alakalı o kadar araştırma yapmışlığım var bende ilk kez duydum 🤔
Konuya gelince kimi bebek uykuyu seviyor kimiside sevmiyor bence. Benim oğlum 3 uyku uyumayı daha 1 ay önce 1 yaşında bıraktı mesela hiç zorlamadim. Onlar kendi düzenini kuruyor birazda
Bazı hastalıklar uykuya meyil yapıyor diye korktum uyusun yeterki huzurlu olsunlar bende ellemiyorum

Uyku konusunda çok araştırma yaptım. Uyku pencerelerine uymaya calistim hep . Ama ilk uyandı diyelim 7 de 1.5 saat sonra ilk uykuyu yapardı . Sonraki uykuları 2 ila 3 saat arayla olurdu. Sizin gündüz uykularını uzatmaniz gerekiyor. Mesela 30 dk uyaniyorsa 29. Dk gidip desteği verin geri uykuya döndürmek için. Uyumasada odada 1 saati doldurun. Zamanla uzayacakdir gündüz uykusu. En son uykusu kestirme şeklinde çok uzun olmadan en geç 17 de uyanmali ki gece uykusuna Aralık kalsın. 20.00-20.30 arası gece uykusu gene uyanırsa uyuttukdan sonra geri döndürmeye çalışıp uyuyuncaya dek desteğinizi vereceksiniz. Konusmayip ışık açmayacak sadece uykuya döndürmek için hangi desteği veriyorsaniz vererek uykuya dondurkeye çalışacaksınız. Zamanla istikrarla rayına oturuyor . Hergun aynı saatte gece ve gündüz uykusu yaptırın aynı rutinle aynı oda da . Tam zamanı bunun için. Gün içinde tummytime konuşma kalın bebek kitaplari verilebilir ellerine ek gidada yavaş yavaş tadımlar. birkerede dışarı çıkabilirsiniz temiz hava iyi gelir.

X