- 1 Eylül 2021
- 4.725
- 17.900
Bundan sonraki süreç daha rahat ve kolay geçer sizin için umarım2 gün oldu başlayalı. Gerçekten ama gerçekten psikolojik açıdan zorlu buldum. Ağlamadı mağlamadı diyemem, ilk gün 3 saat haykırarak ağladı toplam. Dibinde uyutmaya çalışıyorsunuz ve o da uyumadığı için öfkeleniyor. Gün bitti ben başladım ağlamaya artık. 2 gündüz istisnasız akşamları bi güzel ağlıyorum. Ben kendim zorlandım açıkçası ama şimdiden de meyvelerini almaya başladık. Bakalım nasıl gelişecek. Daha tamamen desteksiz uykuya başlamadık.
3 saat mi2 gün oldu başlayalı. Gerçekten ama gerçekten psikolojik açıdan zorlu buldum. Ağlamadı mağlamadı diyemem, ilk gün 3 saat haykırarak ağladı toplam. Dibinde uyutmaya çalışıyorsunuz ve o da uyumadığı için öfkeleniyor. Gün bitti ben başladım ağlamaya artık. 2 gündüz istisnasız akşamları bi güzel ağlıyorum. Ben kendim zorlandım açıkçası ama şimdiden de meyvelerini almaya başladık. Bakalım nasıl gelişecek. Daha tamamen desteksiz uykuya başlamadık.
Ay ne demek helal olsun. Söylediğiniz hanım çok ilgili sağ olsun, siz de vesile oldunuz.3 saat miUfaklık çok dirençliymiş ben 1 saat sürdü diye en yaramaz benimki çıktı demiştim.Tam desteksize geçmedik derken mesela şu an hangi destekle uyuyor?Ses,pışpış,kucak vs? Ben ayakta uyutuyodum yataga alıştırmak için önce kucakta uyumaya alışsın sonra yatagına yatıralım demişti.İlk gün kucakta 1 saat uyutmaya çalıştım uyumadı hatta 2 saat diyebilirim sonra dedim böyle olmayacak ,bu yumuşak geçiş falan değil bana direkt desteksiz eğitim verin en azından bir gece ağlasın birdaha bu sıkıntıyı yaşamayalım.Ertesi gün direkt desteksize geçtik yani o beşiğinde ben yanında pışpış yapıp,arada okşayıp pozisyon değiştirerek,ertesi gün sadece pışpış yaparak,sonra tamamen desteksiz bırakarak uyuttum.Bunlar içinde sadece ilk gece ağlamıştı o yüzden dayanılırdı benim için ama sizinki ağlama konusunda daha dirençli sanırım,kıyamam çok zor olduğunu tahmin edebiliyorum ama lütfen sakin kalmaya çalışın.Bebeğiniz sizin duygularınızı hissediyor ve bütün korkunuz,endişeniz ona da geçiyor.Bunların hepsinin geçici olduğunu bilin lütfen,pisşmanlık duymayın asla kötü bir şey yapmıyorsunuz zamanla göreceksiniz.Eğer ben dedim diye içinizde bir öfke de varsa lütfen hakkınızı helal edin,her bebek farklı ve tek isteğim iyi olmanız.
İnşallah kolay geçmiştir geceniz.Benim bebeğimin gündüz uykuları uğraştırmıştı gece hiç sorun olmadı o yüzden uyandığında ne yapacagını bilememek ve strese gitmek çok zor oluyor o an gerçekten.Bana da yaşı küçük olunca daha kolay oluyor demişlerdi oysa ki demekki öyle bir genelleme yapmak çok doğru değilmiş.Umarım direnmeyi bir an önce bırakıp mevcut durumu kabullenir bebeğiniz.Allah size de güç kuvvet versin bunların hepsinin geçici olduğunu düşünüp güzel günlere odaklanmaya çalışın,sakın pes etmeyin ve kararlı olun.Bebeklerin eşiği 3 gün genelde,sizinki de pes edecektir emin olun.Zaten eğitim veren kişi çok daha motive edici konuşuyordur ama olur da bişeyler paylaşmak isterseniz elimden geldiğince yardımcı olurum,dualarım sizinleAy ne demek helal olsun. Söylediğiniz hanım çok ilgili sağ olsun, siz de vesile oldunuz.
Gerçekten bebeğim aşırı dirençli çıktı. O ağlamayı dinlemek o kadar o kadar zor ki!!! Biz ilk pış pış pat pat ile başladık. 2. Gün akşam uykusu itibariyle pat pat kesildi. Temas mümkün olduğunca az, 3. Gün bitti bugün ve bugün itibariyle sesli olarak da 10 dk da bire geçeceğiz.
Dün 1 saat 10 dk ağladı akşam uykusundan önce. O ağlarken dayanamadım ben de ağladım sessizce. Ama danışmanımıza yazdım, sakin kalın, hisseder falan dedi. Bilmiyorum hissetti mi gerçekten. Bugün 50 dk sürdü. İnşallah azalır. Bir de bebeğim daha yeni uyku eğitimine başlama yaşına geldi çok küçük. Bunun da etkisi vardır tahminim. Artık yaşayarak görüyoruz. Resmen tıpa taktım bu akşam. Sonra da katılarak ağlar da tam duymazsam diye çıkardım. İlk gece hiç uyanmadı mesela ama dün 2 kere kalktı. İnşallah güzel bir gece olur da uyanmaz amin!
Çok teşekkür ederim, bugün gerçekten de daha iyi geçiyor 4. Gün. Bu arada sizin ne kadar olmuştu eğitim alalı ve hala uyku eğitiminin faydası devam ediyor mu? Danışmanımız daha sonra ne bileyim misafirlikte, dışarıda da uygulanabileceğini söyledi. Gerçekten çok memnun oldum, umut doldu içim. Biz gece uykusuna geçecek diye en geç 7de koşa koşa eve geliyorduk mesela.İnşallah kolay geçmiştir geceniz.Benim bebeğimin gündüz uykuları uğraştırmıştı gece hiç sorun olmadı o yüzden uyandığında ne yapacagını bilememek ve strese gitmek çok zor oluyor o an gerçekten.Bana da yaşı küçük olunca daha kolay oluyor demişlerdi oysa ki demekki öyle bir genelleme yapmak çok doğru değilmiş.Umarım direnmeyi bir an önce bırakıp mevcut durumu kabullenir bebeğiniz.Allah size de güç kuvvet versin bunların hepsinin geçici olduğunu düşünüp güzel günlere odaklanmaya çalışın,sakın pes etmeyin ve kararlı olun.Bebeklerin eşiği 3 gün genelde,sizinki de pes edecektir emin olun.Zaten eğitim veren kişi çok daha motive edici konuşuyordur ama olur da bişeyler paylaşmak isterseniz elimden geldiğince yardımcı olurum,dualarım sizinle
Biz 9.ayda almıştık şu an 14 aylık.Eğitim daha da güzelleşerek devam etti sadece diş çıkarma bizim gündüz uykularımızı etkiledi,bazen ağladı direndi bazen kısa uyudu ama 3-4 gün sürdü max.Diş patladığı an hemen eskiye döndü.Oto koltugunda uyuyor,bebek arabasında da denedim uyudu ama nedense ağlayarak geçiyor bebek arabasında uykuya o yüzden mecbur kalmadıkça zorlamıyorum tek uykuya geçene kadar onun saatlerine göre takılırım dedim.Başka evde uykuda da risk almadım hep park yatagını götürdüm ve uyudu hiç sıkıntı yaşamadan.Karartma perdesi olmadan da uyudu.Sadece bir kere arkadaşımın evinde yer yatagı deneyim dedim onda direndi çok,zor uyuttum hep yanındaydım ama ağladı sonra aman park yatak zaten hafif bir şey diyerek riske girmedimÇok teşekkür ederim, bugün gerçekten de daha iyi geçiyor 4. Gün. Bu arada sizin ne kadar olmuştu eğitim alalı ve hala uyku eğitiminin faydası devam ediyor mu? Danışmanımız daha sonra ne bileyim misafirlikte, dışarıda da uygulanabileceğini söyledi. Gerçekten çok memnun oldum, umut doldu içim. Biz gece uykusuna geçecek diye en geç 7de koşa koşa eve geliyorduk mesela.
uyku eğitimine 6. ay dolduktan sonra başlanır..Merhabalar
2 gün sonra 4 aylık olacak bir bebeğim var...
3,5 aylıkken ilk dişini çıkardı, tüm elini parmaklarını ağzına sokup kaşıyordu sürekli huysuzdu, uykuya dalmakta zorluk çekiyordu. Ayağımda sallamaya başladım, kolay uykuya dalıyor şuanda ama ben çok yoruluyorum. Önceden kendi kendine dalardı, şimdi asla desteksiz uyumuyor illa sallanacak. Geceleri 3 saatte bir uyanıyor beslenmek için , bir de doğduğundan beridir sabah 5.30-6.00gibi uyanıyor ve uyumak istemiyor en az 2 saat
Ciddi ciddi uyku eğitimi almayı düşünüyorum, aranızda alan var mı, işe yarar mı?
Sizler bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Kendi kendine uyuması için neler yapabilirim?
Şimdi açtım 4 dk dan sonrasını izleyin mutlaka ağlatanlar
Ağlatarak uyku eğitimi vermeye çalışanlar bunu Bi izlesin. Şuan emin olamadım inşallah doğru videoyu atıyorumdur. Bebeğimi uyutuyorum açamadım
Ama Ağlatarak uyku eğitimi o bebekte ne travmalara yol açıyor kim bilir
Gün geçtikçe ağlama süresinin kısaldığını yazanlar olmuş. Evet kısalıyor çünkü bebek umudunu kesiyorprema hanım bunu çok güzel anlatmıştı Bi izleyin derim
Ağlatarak uyku eğitimi vermeye çalışanlar bunu Bi izlesin. Şuan emin olamadım inşallah doğru videoyu atıyorumdur. Bebeğimi uyutuyorum açamadım
Ama Ağlatarak uyku eğitimi o bebekte ne travmalara yol açıyor kim bilir
Gün geçtikçe ağlama süresinin kısaldığını yazanlar olmuş. Evet kısalıyor çünkü bebek umudunu kesiyorprema hanım bunu çok güzel anlatmıştı Bi izleyin derim
Prema hanım 3 çocuk sahibi birisi olarak ortalama her anne kadar duygusal ve merhametli yaklaşmış olaya ki ben de söyledği çoğu şeye katılıyorum ama buna mecbur kalanlara süper zalim demesi ne kadar doğru bilemiyorum.Ayrıca odaya bırakıp ağlasın,bayılsın yine de girilmeyecek diye bekletilen bir uyku eğitimi var mı bilmiyorum.Ben hiç yalnız bırakmadım,alışmaya başladıkça adım adım uzaklaştım ve eğitimin sonuna doğru bebeğimin ben odadayken uykuya geçme süresinin uzadığını farkedince dışarı çıkıp denedik ve onun için uyaran olduğumu anlayıp çıkmaya başladık.İkisi kadın 3 tane pskilog arkadaşım ve bir de bebeğimin kadın doktoruna sorarak bu eğitimi verdim.Bazen huzursuz oldugum anlar oldu ama bebeğimin iştahı açıldıkça,her uykusundan mutlu uyandıkça ,aktivite için bir sürü zamanımız kaldıkça yanlış yapmadığıma karar verdim.Şimdi açtım 4 dk dan sonrasını izleyin mutlaka ağlatanlar
Üzgünüm ama her söylediğinize katılmıyorum. Aslında sizinde içiniz rahat değil ki bir ton yazmışsınız. Yaranıza dokunmuş bu videoPrema hanım 3 çocuk sahibi birisi olarak ortalama her anne kadar duygusal ve merhametli yaklaşmış olaya ki ben de söyledği çoğu şeye katılıyorum ama buna mecbur kalanlara süper zalim demesi ne kadar doğru bilemiyorum.Ayrıca odaya bırakıp ağlasın,bayılsın yine de girilmeyecek diye bekletilen bir uyku eğitimi var mı bilmiyorum.Ben hiç yalnız bırakmadım,alışmaya başladıkça adım adım uzaklaştım ve eğitimin sonuna doğru bebeğimin ben odadayken uykuya geçme süresinin uzadığını farkedince dışarı çıkıp denedik ve onun için uyaran olduğumu anlayıp çıkmaya başladık.2si kadın 3 tane pskilog arkadaşım ve bir de beneğimin kadın doktoruna sorarak bu eğitimi verdim.Bazen huzursuz oldugum anlar oldu ama bebeğimin iştahı açıldıkça,her uykusundan mutlu uyandıkça ,aktivite için bir sürü zamanımız kaldıkça yanlış yapmadığıma karar verdim.
Annemin bakma imkanı varken 2 yıllık ücretsiz izne ayrılıp bebeğimi kendim büyütmek istedim ki şu ekonomik şartlarda yer yer zorlandığımız anlar olmasına rağmen asla işe dönmeyi düşünmedim.Ama eğitimden önce bebeğimle yaptıgım tek aktivite uyutmaya çalışmaktı.Ne yaparsak,ne oynarsak mızmızlanırdı aa uykusu geldi deyip alır götürürdüm.Şimdi bütün etkinlikleri yapıyoruz,ikinci uykusundan sonra da parkımıza gidip 2-3 saat oyun oynuyoruz.Hem o keyifli hem ben.Bunun gelecekte nasıl kötü bir etki bırakacagını açıkçası anlamıyorum.Uyku eğitimine karşı o kadar sert bir tutum var ki,insanlar yediremedği zaptedemediği çocugun önüne tablet,telefon koyuyor,tv karşısına oturtuyor ve bunu zamanın çocukları böyle diye savunabiliyorken biz sırf uyku eğitimi verdiğimiz için zalim,kendi rahatını düşünen,hatta bir yorumda anne baba bile olmamamız gerektiğini okudugum kişiler oluyoruz.
Her anne fedakardır,her anne bebeği için en iyisini yapmak ister.Kimse bebeği uyuyorken daha iyi uyusun diye gidip eğitim almaz.
Aslında hepimiz aynı yolun yolcusuyken birbrimizi bu kadar sert eleştirip yargılalamamız neden ben bunu anlamıyorum.
Bir anne eğitim aldığı için mutludur,diğeri pişmandır,bir başkası içten içe almak ister ama cesareti yoktur,bir diğeri tamamen karşıttır hiç almaz.Ama bu birinin diğerinden daha iyi anne oldugunu göstermez.
Benim yeğenim 2 yaşına kadar annesinin yatagında,yengemin memesi açık sabah kadar emerek uyudu.Sonra ayrı oda yaptılar odada yatmadı,şu an 6 yaşında ve hala yengem olmadan uyumuyor ve tek başına hiçbir yere gitmiyor,hiçbir yerde kalmıyor.
Bu çocuk daha mı özgüvenli olacak sizce?
Dediğim hepimiz anneyiz ve tek gayemiz evlatlarımızı düzgün yetiştirmek,lütfen artık kimse kimseyi yargılamasın.Anneler de insan ve onların da dinlenmeye,evladıyla kaliteli vakit geçirmeye hakkı var.
Kim nasıl mutluysa öyle yaşasın kimse yarışmasın.
Doktorlar için demedim uyku eğitimi verenleri kötü diye yargılayıp kendi anneliğinde tv,tablet sunanları dedim.Ayrıca size şahsi olarak demedim genel olarak belirttim.İçimin rahat olmadığından değil insanlar bilgi sahibi olsun diye anlattım.Üzgünüm ama her söylediğinize katılmıyorum. Aslında sizinde içiniz rahat değil ki bir ton yazmışsınız. Yaranıza dokunmuş bu video
Evet uyku eğitimi verilebilir ama öyle saatlerce ağlatmadan da yapılabilir
Ayrıca TV tablet savunan doktor hiç görmedim. Herkes bas bas bağırıyor TV den uzak tutun şöyle etkiliyor böyle etkiliyor diye
Son olarak kırıcı bir yorumum olmadı
Bende anneyim ve emerek uyutmayı bıraktırmaya çalışıyoruz en fazla bir kaç dk ağlamıştır öyle saatlerce ağlatıp başında beklemedim. Bunu da kim savunursa savunsun bence yanlış. Siz nasıl yaptınız okumadım. Ama yapanlara sesleniyoruz zaten o kadar ağlatmaya gerek yok
Merhaba, benim de 32 haftalık bir oğlum var, yaklaşık 1 1.5 ay önce kimi zaman kendi de uykuya dalabiliyordu. Ama doğduğundan beri gazlı bir bebek, gazı rahatlatmak için sürekli kucakta zıplatma, çarşafta/ayakta sallama gibi pek çok olmaması gereken yöntem denedik ve sonra memede uyumaya başladı. Gazı 3 4 ayda gecer dediler ama geçmedi, daha doğrusu bence geçmişti ve uyku sorunu yüzünden uyaniyordu galiba geceleri, şu an geri dönüp bakınca öyle tahmin ediyorum çünkü gece de gündüz de artık gazını çıkarıyordu, biz de diyorduk ki gece "bazen" niye sıkışıyor buDoktorlar için demedim uyku eğitimi verenleri kötü diye yargılayıp kendi anneliğinde tv,tablet sunanları dedim.Ayrıca size şahsi olarak demedim genel olarak belirttim.İçimin rahat olmadığından değil insanlar bilgi sahibi olsun diye anlattım.
Söylediğim her şeyden bişeyler çıkarmışsınız ama ben kimseye ağlata ağlata uyusun en doğrusu bu da demedim.
Bazı insanların uyku eğitimine mecbur kaldıgını ve doğru bir şekilde verildiğinde çocukta olumlu dönüşler yaptıgından bahsettim.
Herkes kararını vermekte özgür,ben böyle bir anneyim ve sadece bu konuda yargılanmak yıprattı.Burda da bunun doğru olmadığını anlatmaya çalıştım.
Neyse herkse çıktığı yolda başarılar dilerim,pişman olacağınız hiçbir şeyi yapmamanız dileğiyle.
Merhaba, benim de 32 haftalık bir oğlum var, yaklaşık 1 1.5 ay önce kimi zaman kendi de uykuya dalabiliyordu. Ama doğduğundan beri gazlı bir bebek, gazı rahatlatmak için sürekli kucakta zıplatma, çarşafta/ayakta sallama gibi pek çok olmaması gereken yöntem denedik ve sonra memede uyumaya başladı. Gazı 3 4 ayda gecer dediler ama geçmedi, daha doğrusu bence geçmişti ve uyku sorunu yüzünden uyaniyordu galiba geceleri, şu an geri dönüp bakınca öyle tahmin ediyorum çünkü gece de gündüz de artık gazını çıkarıyordu, biz de diyorduk ki gece "bazen" niye sıkışıyor buneyse gittiğimiz doktorlardan da kesin bir çözüm bulamadık, bu yüzden pek çok dr denedik. En son bir tanesinin bulgusuyla reflü olduğunu öğrendik, sürekli emerek uyuduğu için (ve çok sık emiyordu) bu tetikledi sanırım. Gece emmesini bırakmamızı söyledi ve reflu yatağında yatırmaya ve emer emmez yatirmamaya özen göstermeye başladım. Yaklaşık 1 haftadır böyle yapıyoruz ama yine eskiden emdiği saatlerde emmek için uyanıyor ve çok ağlıyor. Saatlerce evin içinde kucakta gezdiriyor hoplatıp zıplatıyoruz ama nafile.. aşırı zor uyuyor. Bir de 10 kg gündüz uykuları da berbat, 20 30 dk uyuyup uyanıyor ve uykusunu almadığı için sürekli mizmiz, normalde melek gibiydi oğlum neşeli, kendi kendine oynayan vs.. uykusu olmasına rağmen direniyor kendini geriyor yatmamak için ve canı yanıyor gibi ağlıyor. Sürekli mızırtı ve bir çözüm bulamadığı ağlama duymak insanı bedenen ve zihnen yoruyor. Başta hep fiziksel bir sorun mu acaba diye düşünüyordum ama bence tamamen bir uyku problemi sizin gibi yorum yapan birini bulmak için sık sık buraya da baktım ama hep 'çocuğumu aglatacağıma sallayarak sakat kalırım daha iyi/uyku eğitimi kapatılsın' mantığındaki anne yaftalamalarına denk geldim sonunda sizin yorumunuzu gördüm ay dertli olduğum için cok uzattım kusura bakmayın bana da eğitimcinizi yazar mısınız
Merhaba benim bebeğim de tam 9 aylık uyku eğitimi vermek istiyorum mesajınızı görüncede umutlandım iki şeyden endişeliyim gündüz uykuları nasıl olacak ve çok seyehat ediyoruz misafirlikte nasıl olacak bu korkularım yüzünden başlayamıyorum tekrar bozulur emeklerim diye endişeleniyorum gece uyandığında nasıl yapuyorsunuz geri uykuya da daldıramıyoruz biz meme istiyorBiz 9.ayda almıştık şu an 14 aylık.Eğitim daha da güzelleşerek devam etti sadece diş çıkarma bizim gündüz uykularımızı etkiledi,bazen ağladı direndi bazen kısa uyudu ama 3-4 gün sürdü max.Diş patladığı an hemen eskiye döndü.Oto koltugunda uyuyor,bebek arabasında da denedim uyudu ama nedense ağlayarak geçiyor bebek arabasında uykuya o yüzden mecbur kalmadıkça zorlamıyorum tek uykuya geçene kadar onun saatlerine göre takılırım dedim.Başka evde uykuda da risk almadım hep park yatagını götürdüm ve uyudu hiç sıkıntı yaşamadan.Karartma perdesi olmadan da uyudu.Sadece bir kere arkadaşımın evinde yer yatagı deneyim dedim onda direndi çok,zor uyuttum hep yanındaydım ama ağladı sonra aman park yatak zaten hafif bir şey diyerek riske girmedimEğitim aldığım kişi bu konuda bana birazcık sitem ediyor rahat ol,deneye deneye alışacak diye ama hiç ağlamadan mışıl mışıl uyuyan bebeğim varken sırf başka evde uyumayı öğrensin diye ağlatasım gelmiyor açıkçası hayatımı direkt onun saatlerine göre planlıyorum.Ama sizin bebeğiniz küçük ya başka evde uyutmayı öğretebilirsiniz çünkü benimki yürüyor,tırmanıyor yer yatagına koyunca durmuyo sizinki hareket edemeyecegi için onu çok idrak edemez eğitim bittikten sonra denemelere başlarsanız bence etkili olur.Küçükken alan bir arkadaşımın şu an her yerde uyuyor bebeği.Umarım sizin de öyle olur.
Ne kadar süre aldınız eğitim acaba bir de fiyatları ne durumdaydı paylaşır mısınız4 aylıkken başlanıyormuş ama ben 9.ayda aldım.İsmi özelden yazdım.