• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku eğitimi verip başarılı olan annelere sorum

canım bende gurbetteyim. gercekten diyorum boşverin evin işini gerçekten boşverebilirsiniz çocuğunuzdan kiymetli mi ? tek bir odan tertemiz olsun biri gelince almak için sal gitsin ennnnnn fazla ennnnn fazla 2 sene sürecek zaten emeklemede biraz ayrılır tek basina gezdiği icin yürür iyice ayrılır deeken büyüyor. üşenmedim yazdim cunku bende cok hata yapıorum ve üzülüyorum suan wc egitimindeyim guya zarar veriyorum ya çocuğuma yapmak istemiyorum ama cahillik iste bilemiyorsun kiii. birde ne kadar sukretsen azdir masallahgece uyanma sayısına benim oğlum her yarim saate bir 20 dk emerdi o emerdi ben ağlardım:)))) sonra tam uyuyacağım ki tekrar tekrar sabah 5e kadar surerdi 7de kalkardı zaten
Aynen öyle Allah yardımcınız olsun sizinde. Ev işleri artık ikinci planda kalıyor maalesef

Merhaba, benim bir kizim bir oglum var. Oglum 2 ay sonra 4 yasinda olacak, kizim ise 2 yasinda. Ben ikisine de uyku egitimi vermedim, cunku cocuk yetistirirken tek dogru olmadigina inaniyorum. Bizi cocuklar yonlendiriyor diye dusunuyorum.

Oglumu su anda yanina uzanarak uyutuyorum. Beraber yatiyoruz onun odasinda, sarilip uyuyor. Gece bazen kalkar yanimiza gelir, bazen sabaha kadar uyur. Gece bir kere cise kaldiririz. Uykulari kendiliginden duzenliydi hep.

Kizim ise cok baska bir hikaye :) gecede 75 milyon kere kalkardi. Illa beni isterdi. Simdi geldigi noktada ayni saatte yatar, gece 1-2 gibi uyanir. Gider pispislarim, uyur ben de yatagima donerim. Ikinciye muhakkak kalkar, onda da onun yatagina yatar sabaha kadar beraber uyuruz.

Bazen sabah bi bakarim esim yok, civcivlerim yanimda. Ne zaman gelmisler duymamisim bile :)

Ben zamanin keyfini cikarmaktan yanayim. Cocugumun benimle uyumaya ihtiyaci varsa benimle uyumali. Kucagima ihtiyaci varsa kucaga alinmali. Yalniz uyumaliysa yalniz uyumali. Cocuga ozel davranmakta fayda var.

Diger taraftan bir arkadasimi duyana kadar uyku egitimine karsiydim. Ancak kizcagizib bebegi 10 dakikada bir uyaniyordu ve kiz gercekten cildirmak uzereydi. Galiba bebegi 8 aylik civarlarindayken uyku danismanindan yardim aldi. O gun bugundur butun hayati duzene girdi. Bence kendi kendine uyumayi bilmeyen bebege bunun ogretilmesi elzem. Ama zaten bunu bilip de yine de annesine ihtiyac duyan bebege de saygi gosterilmesi lazim diye dusunuyorum.

Benim bebeğim 6 aylık ve normal e Göre kilosu biraz fazla. Sürekli emerek uyuyo yanımda yatarak. Son1 ay güzelce dizimde uyumaya alışmıştı. Şimdi onuda istemiyor ben de madem dizimde de son gaz ağlıyor beşikte uyumaya alıştır ayım eğitim vereyim dedim dün başladım 3 deneyişimi az önce yaptım. Her seferinde ağlıyor en fazla bir buçuk saat denedim bir buçuk saat boyunca yatağa koyar koymaz ağladı kucağıma alıyorum sakinleştiriyorum tekrar koyuyorum yine ağlıyor söylemediğim türkü ninni şarkı kalmadı şimdi baktım yazılanlara benim gibi birçok kişi dertli ama çözümü bulan ya da uyku eğitimi verip de başarılı olan kimse yazmamış benim bunların yardımına ihtiyacım var lütfen yardımcı olur musunuz hem bebeğimin kendi sağlığı için hem de kendi düzenim için buna ihtiyacım var.
Bende heryolu deneyıp yapamayanlardanım. İlk aylar besıkte omuzda kucakta arabada sonra hamakta sonra besıkte simdi yıne dizde. Bı kaç denemem oldu ama bebegım çok ağlıyordu amannnn eziyete gerek yok deyıl tamamen bıraktım ne sekılde uyuduysa oyle uyuttum aylarca koynumda uyudu. Şimdilerde yıne dızde uyutup oyle yatagına koyuyorm. Bence bebeklerın kişiliği karakteri vs çok etkılıyor bu uyku meselesını. Çokta zıtlasıp uzmenın anlamı yok. Bebegınızı dınleyın o sızı yönlendırır

Anne yani besikten ayirabilirsiniz artik. Illa ayri oda olmasina gerek yok. Ama anne yani besikte surekli sut kokusu alir ve emmek icin kalkar. Araniza biraz mesafe koymalisiniz.

Uyku egitimine baslamamiz tesadufi idi. Zaten okuyor arastiriyordum ama cesaret gelmemisti. Bigun yine emzirdim yatirmaya calisiyordum ama uyumuyordu bir turlu. Artik illallah geldi mememde cork cork koydum yatagina. Bitti meme dedim. Besiginin yanina oturdum. O gun 1 saat kadar yatakta guldu oynadi bana pas atti oturdu kalkti(8 aylikti). Ben yaninda sandalyede gozumu kapadim hareket etmeden oturdum. Sadece arada cok hareketlenirse sisst artii uyku vakti dedim. 1 saatin sonunda kendi kendine uyudu. Boylece deli cesaretide bana geldi.
Esimlede konuştuk emen bebek oldugu icin egitimi o verecekti. 2.gun esim aldi yatirmaya gitti. Uyku rutinlerini yaptik. Bu arada hastaneden cikip eve geldigimiz ikinci gunden veri rutinimiz aynidir. Yikanir masaj yaparim.pijama uyku tulumu kitap okuma aydedeye kuslara böceklere iyi geceler dileme emzirme ve uyku. Bu rutinden emigi kaldirdim.
Iyi gecelerini diledi koydu yatagina esim. Sasirdi. Agladi. Babasiyla uyumaya alisik degildi. 5 dk kadar aglayinca bende yanina gittim. Konustum. Anlattim. Uyku vakti geldigini soyledim. Ve yanina oturdum. Biraz konustu bagirdi. Pas atti agucuk gugucuk. Sadece konusarak sakinlestirdim. Yaninda olduğumu. Yataginda ve odasinda guvende oldugunu. Uyku vaktinin geldigini anlattim. Her tepkisinde annecim burdayim. Uyku vakti geldi. Hadi uyuyalim. Vs dedim. 2. Gun uyumasi 45 dk surdu.

3. Günümüz en zor gundu. Yine babasi yatirdi Asiri direnc gosterdi. Agladi. Sakinlestiremedim. Ama almadimda yatagindan. 20 dk kadar kesintisiniz agladi. 20 dk boyunca yaninda olduğumu onu cok sevdigimi ama uyku vaktinin gelip oyun vaktinin bittigini anlattim. 20 dakikanin sonunda kucagima aldim.pencereyi acip karanlik oldugunu. Herkesin uyudugunu vs soyledim. sabah olup aydede uyumaya gittiğinde gunes geldiginde bizimde kalkacagimizi soyledim. Tekrar yatagina koydum. Totosunu döndü yatti. Sonraki gecelerde de hic aglamadi. Ilk 4 5 gun sandalye yaninda idi sonra odanin ortasina aldım 15. Gunde yatagina koyup ciktim odadan.

Bu duzen 18 aylik olana kadar surdu. Ama bir yerden sonra gitmemizi istemedi. Korkuyorum demeye başladı. O yuzden artik yatagina koyunca odasinda koltugunda oturuyoruz uyuyana kadar. Sonra cikiyoruz..bazen cikarken fark ediyor by by diyor. Bazen anne gitme diyor. O zaman donuyorum. Bazen babası yatiriyor bazen ben. Duruma göre.

Ama iyi ki iyiki vermisim egitim. En buyuk iyikimdir. Dedim ya 5 cocugum olsun 5inide egitirim.
Maşallah maşallah. Kim West metodu dimi söylediğiniz. İnşallah bende başarırım. Uyku arkadaşı da işe yarar inşallah. Benim dana ağlayınca kucağa alıp yatağa gideceğini anlar anlamaz yatağa koymadan ağlıyor. Ama alışqcak. hatta eğitimin üçüncü günü eşim de evdeydi yani sallıyorum sallıyorum ağlıyor dedim gel hayatım bir de sen salla o salladı hatta ben de yanına geleyim böyle sallayayım ninni söyleyelim falan beraber ninni söylemeye başladık o gülüyor biz gülüyoruz güle güle yani hani tam tersi ağlatarak değil de güle güle uyusun istedim agubugu falan filan ay canım oğlum falan sonra ninni söylerken güle güle söylüyoruz ediyoruz O da bize gülüyor gülüyor bu şekilde gözler gitti uyudu heyecandan ne yapacağımı bilemedim yavaşça odadan çıkayım derken yatağın üstünde telefon varmış telefonu pat diye düşürdüm çocuk korktu ondan sonra da daha da böyle korkmaya başladı çocukcağız uyuyası varsa da uyumak istemiyor ama yine de kararlılıkla devam ediyorum eğitime o ışığı görüyorum çünkü çocukta.

Bende heryolu deneyıp yapamayanlardanım. İlk aylar besıkte omuzda kucakta arabada sonra hamakta sonra besıkte simdi yıne dizde. Bı kaç denemem oldu ama bebegım çok ağlıyordu amannnn eziyete gerek yok deyıl tamamen bıraktım ne sekılde uyuduysa oyle uyuttum aylarca koynumda uyudu. Şimdilerde yıne dızde uyutup oyle yatagına koyuyorm. Bence bebeklerın kişiliği karakteri vs çok etkılıyor bu uyku meselesını. Çokta zıtlasıp uzmenın anlamı yok. Bebegınızı dınleyın o sızı yönlendırır
Aynen ya en fazla 1saat ağlıyor daha fazlasına dayanamıyorum o arada da alıyorum Bazen kucağıma ağlayınca. Bu 1 saatte uyudu uyudu uymasada yine son olarak yoruldu diye emzirerek uyutuyorum kolaya kaçıyorum yani. ama artık yatırarak emzirmiyorum kucağa alıştı yani o aşamayı geçtim. Denemediğim birkaç bir şey var onlar da deneyeceğim baktım olmuyor mu artık zorlamayacağım

Maşallah maşallah. Kim West metodu dimi söylediğiniz. İnşallah bende başarırım. Uyku arkadaşı da işe yarar inşallah. Benim dana ağlayınca kucağa alıp yatağa gideceğini anlar anlamaz yatağa koymadan ağlıyor. Ama alışqcak. hatta eğitimin üçüncü günü eşim de evdeydi yani sallıyorum sallıyorum ağlıyor dedim gel hayatım bir de sen salla o salladı hatta ben de yanına geleyim böyle sallayayım ninni söyleyelim falan beraber ninni söylemeye başladık o gülüyor biz gülüyoruz güle güle yani hani tam tersi ağlatarak değil de güle güle uyusun istedim agubugu falan filan ay canım oğlum falan sonra ninni söylerken güle güle söylüyoruz ediyoruz O da bize gülüyor gülüyor bu şekilde gözler gitti uyudu heyecandan ne yapacağımı bilemedim yavaşça odadan çıkayım derken yatağın üstünde telefon varmış telefonu pat diye düşürdüm çocuk korktu ondan sonra da daha da böyle korkmaya başladı çocukcağız uyuyası varsa da uyumak istemiyor ama yine de kararlılıkla devam ediyorum eğitime o ışığı görüyorum çünkü çocukta.
Trecy hogg olmasi lazim adi. Sandalye yontemi deniyor.
Ama sizin yaptiginiz bana doğru gelmedi. Siz uyku olayini oyunlastiriyorsunuz.dahasi dallamaya alistiriyorsunuz. Yine sizin desteginiz ile uyuyor sadece destek ogesi degisiyor.

Trecy hogg olmasi lazim adi. Sandalye yontemi deniyor.
Ama sizin yaptiginiz bana doğru gelmedi. Siz uyku olayini oyunlastiriyorsunuz.dahasi dallamaya alistiriyorsunuz. Yine sizin desteginiz ile uyuyor sadece destek ogesi degisiyor.
Aynen ya. Artık napacamı şaşırdım. O yüzden ı günden sonra öyle bişeye yönelmedm eşimi gönderdim. Kim West i araştırdım ama dediğinizi de araştırayım çok sağolun bilgi için. Bencde artık beşiği biraz uzaklaştırayım. Dibimde yatıyo çocuk

Gündüz uykularınız da aynı şekilde mi bayanlar.

Ben sandalye yontemi ile uyku egitimi verdim. Basardimda.Iyi ki vermisim. 5 cocugum olsa yine veririm.

Kendinize uygun methodu seçip ona göre ilerleyin. Kimsenin lafinida dinleneyin gunun sonunda onlar kafelerde caylarini yudumlarken uykusuzluktan bayilan siz oluyorsunuz.

Dipnot, ben bu mesajı yazarken guzel annem diye boynuma sarilip yuzumu 3 yanindan optugune gore guven sorunumuz yok.zaten hicte olmadi. Kesin bilgi..
bu eğitimde başarılı olursanız zaten güven problemi olmaz.araştırın kesinlikle vazgeçmemek gerekiyor.başarısız olunca oluyor o geçici güven problemi.liseyi çocuk gelişimi ce eğitimi üviversireyi sosyal hizmetler okudum.güvensizlik yaratacak tek şey başarısız olmak.pes etmek..ne mutlu size🙏

aglatarak uyutmaya katılmıyorum ama genel anlamda katılıyorum. kesinlikle aile ile alakalı birşey. güya asla uyumayan bir aile geldi bana kalmaya çocuk gec kalkıyor 11 de filan. sonra gun boyu huzursuz ağlıyor sürekli sonraa aksam 5 oluyor cocuk durdugu yerde uyuyor 5 6 saat uyuyor 10 da filn uyaniyor annesi bu uyumaz ki diyor aksam 5de uyuyan çocuktan ne bekliyorsun. ben yemin ederim suan 3 yaşında daha yeni sıcak cay iciyorum cunku bu güne kadar cok zorluk cektim uyuyana kadar bekledim oynattim kitap okudum vs vs ne oldu ben kazandim yavrum 9da uyur. saat öğrettim ama zorlukla. ben ayağımda salliyorum 3 saaf ama uyumuyor kalkıyor öyle değil yani sallıyorum ne uyutuyoeum diyeceksin basta ne olursa olsun uyutacağım illa ağlatma değil ben hic aglatmadim ama uyuttum. ve ben gurbetteyim her gidis gelişte bozuluyor düzen ama yılmadım aynısı baştan zamanla öğrendi sende yılmazsan. ben sütten kesene kadar tek bir fincan bile sıcak kahve içemedim pisman değilim hep sonunubdusunerek
Bende hamileyim ve kesinlikle uyku konusunda cok derin endişelerim var. Yemek yemiyor falan umrumda degil çünkü oyle bir kaygım yok. Pesinde elinde tabakla kaseyle dolaşan annelerin çocukları suanda obez. Önünden tabağı alıyorlar yemesin diye ama uyku bambaşka ve insanın direkt huyunu suyunu karakterini hayatını bakin abartmıyorum hayatini etkileyen birşey. Benim uyku yüzünden okul hayatım bitti desem yeridir
Neymiş küçükken bebekken uyumuyormuşum (!) Boyle birşey yok!
Ben uyumuyor değildim annem babam beni uyutamiyordu bu kadar basit.
Yok ayağında saatlerce sallıyorlarmış ta ancak arabayla gezdirdiklerinde uyuyormusum arabadan inip eve çıkınca uyanıyormuşum falan
Sonuç ne mi?
Aşırı agresif bir insanın ve bunun uykuyla alakası var. Uyku düzeni olmayan uyku eğitimi alamayan insan uyuyamaz ben hala uyuyamiyorum ve uykunun ne olduğunu bilemedigim icin ki çocuğumun yanında yatmasını hic istemem ha bunu menfi ve müsbet anlamında söylemiyorum ancak ben kendim hoşlanmam zaten anlatabildim mi durumun vekilliğini?
Çocuğunuz ağlıyorsa ağlasın dicem artik uzmanlar ne der bilemiyorum ama kendi başına uyumayı öğrenmeli. Hatta uyumayı öğrenmeli ne demek memede yatiyor memede yatmak destekli uyutmak diz de sallamakta oyle bunlardan kesmeniz cok cok iyi olmuş hayır bunun asla yaşi yok bence atlatmadan veya ağlayarak napin edin lütfen uyumayı öğretim ben 28 yaşındayım ve perişanım ben uykusuzluk uyumamaktan okuldaki dersleri kacirirdim bu benim değil beni uyutamayan cahil ailemin suçu!
Allah yardımcınız olsun ama bence kesinlikle uyku eğitimi vermelisiniz

Canım bi defa zaten sallamak demek cocuk uyumasın diye uğraşmak demek var oyle cocuk sallandikca uyumuyor özellikle suistimal ediyor yani ben suanda sallanmadan uyuyamiyorum huzursuz bacak sendromun da var galiba senelerdir yatağa giriyorum sallıyorum önce ayaklarımı sonea bedenimi onun dışında uykuya dalmam mümkün değil bu alışkanlığı bana kim ogretmisss acabaa
Akşam 5 te uyuyan çocuktan ne bekliyormuş sahiden bunlar?

Ben bu annelerin derdini anlamış değilim bir arkadaşım var benimde 9 aylik bir cocugu var akşam saat 12 de yatıyormuş sabah 8 9 da kalkıyormuş öğlen de arada uyuyor herhalde eee daha ne olsun?
Gun icinde 10 12 saat uyuyor yani bu anneler istiyor ki cocuk 24 saat uyusun. Acaba kendileri 24 saat uyuyabilir mi tutturmuşlar bi uyumuyor neden zorluyorsun cocugu illa uyusun diye degil mi öğlen illa uyuyacakmış? E uyumasın?

E elfsltn2525

sevgili anneler ağlayarak uyku eğitimi vermeye çalışmış bir anne olarak size diyebileceğim tek şey sakın yapmayın. ne çocuğunuza ne de kendinize bu zulmü uygulamayın. çocuğum şu an 10 yaşında inanılmaz pişmanım içimde sönmeyen bir ateştir. allah nasıl programlamışsa bırakın öyle büyüsün. o yılları çok özleyeceksiniz. ve her çocuk zamanı gelince uyur. ne olur sabredin. ağlıyorsa size ihtiyacı vardır. bırakın o sıcaklığı yaşasın. bırakın o güveni hissetsin. bunu ondan almayın...
bu eğitim ile ilgili her şeyden uzak tutun kendinizi son derece hatalı, yaratılışa da aykırı. bir düşünün pişman olmak istemiyorsanız yapmayın... kalın sağlıcakla

Uyku eğitimi vermeyin her şeyin inanın ki zamanı var. Bırakın bebekliğini yaşayın, tamam zor gelebilir ama bir süre sonra alışılıyor. Oğlum 3.5 yasında hala sallıyordum 2 gün önceye kadar, ondan öncesi de hep koynumda yattı, iyi ki de yatmışım ona doya doya sarılarak. İnan ki özel hiçbir şey yapmadım artık büyüdüğünü ve kendisi uyuması gerektiğini söyledim oda tamam dedi ve iki gündür sadece iyi geceler faslı yaptıktan sonra yatağına yatırıyorum ve kendisi maks 5 dakika sonra uykuya dalıyor ve gece uyanıp yanımıza gelme durumu kalktı ortadan. İkinci oğlumu hiç yanımda yatırmadım alışmasın alışkanlıklarından kolay vazgeçebilen bir bebek değil diye, illa ki kokumuzu istiyor hala uyurken . uzun yazdım kusura bakmayın ama demek istediğim tek şey bebeğinizin tadını çıkartın 🤗

2 yaşa kadar yanımda yattı,2yaşı geçince ,odasında uyuyan çocuk videoları izlettim sonra ,odasını düzenledik .İlk ay kızım uyuyana kadar beraber yattık ,uyuduğunda kalktım 1 ay sonra alıştı.Uykusu geldiğinde kendisi odasına gidip uyur.
Ben de çok araştırmıştım ve 2 yaşa kadar anne ile uyuması psikolojik acıdan kendine güven açısından sağlıklıymış ben de o yüzden 2 yaşı beklemiştim ,inşallah doğru yapmışımdır.

ESKİDEN AYAKTA BEŞİKTE SALLAMIŞLAR HANGİMİZ UYUMAYI ÖĞRENMEDİK. İŞİ DOĞASINA BIRAKIN. BUNUN BİLİMİNE İNANMIYORUM. BEN AĞLATARAK ÇOCUĞUMU GÖYA UYKU EĞİTİMİ VERDİM. YAZIK ETTİM KENDİME DE ONA DA DA. YA BİR DÜŞÜNÜN BUNDAN 100- 200- 300 VE DAHA FAZLA YIL ÖNCE BEBEKLER UYUMAYI MI BİLMİYORDU. ÇOK MU GÜVENSİZ BİR NESİL YETİŞTİ. ESKİLER BİZDEN DAHA GÜVENLİ VE DİRAYETLİ HER YENİ NESİL DAHA SAÇMA NİYE? ÇÜNKÜ İŞİN DOĞASINDAN UZAKLAŞTIK. BUNUN BİR YOLU YOK. YARATILIŞIMIZA UYGUN DOĞAL ANNE OLALIM. UYKUSUZ DAHA SABIRLI VE DOĞAL. UYKU EĞİTİMİ DE NEYMİŞ?

Bende hamileyim ve kesinlikle uyku konusunda cok derin endişelerim var. Yemek yemiyor falan umrumda degil çünkü oyle bir kaygım yok. Pesinde elinde tabakla kaseyle dolaşan annelerin çocukları suanda obez. Önünden tabağı alıyorlar yemesin diye ama uyku bambaşka ve insanın direkt huyunu suyunu karakterini hayatını bakin abartmıyorum hayatini etkileyen birşey. Benim uyku yüzünden okul hayatım bitti desem yeridir
Neymiş küçükken bebekken uyumuyormuşum (!) Boyle birşey yok!
Ben uyumuyor değildim annem babam beni uyutamiyordu bu kadar basit.
Yok ayağında saatlerce sallıyorlarmış ta ancak arabayla gezdirdiklerinde uyuyormusum arabadan inip eve çıkınca uyanıyormuşum falan
Sonuç ne mi?
Aşırı agresif bir insanın ve bunun uykuyla alakası var. Uyku düzeni olmayan uyku eğitimi alamayan insan uyuyamaz ben hala uyuyamiyorum ve uykunun ne olduğunu bilemedigim icin ki çocuğumun yanında yatmasını hic istemem ha bunu menfi ve müsbet anlamında söylemiyorum ancak ben kendim hoşlanmam zaten anlatabildim mi durumun vekilliğini?
Çocuğunuz ağlıyorsa ağlasın dicem artik uzmanlar ne der bilemiyorum ama kendi başına uyumayı öğrenmeli. Hatta uyumayı öğrenmeli ne demek memede yatiyor memede yatmak destekli uyutmak diz de sallamakta oyle bunlardan kesmeniz cok cok iyi olmuş hayır bunun asla yaşi yok bence atlatmadan veya ağlayarak napin edin lütfen uyumayı öğretim ben 28 yaşındayım ve perişanım ben uykusuzluk uyumamaktan okuldaki dersleri kacirirdim bu benim değil beni uyutamayan cahil ailemin suçu!
Allah yardımcınız olsun ama bence kesinlikle uyku eğitimi vermelisiniz
Bu yazıyı yazdıktan sonra mı anne oldunuz?

Back