Uyku Eğitimi Veren Var mı?

Söylediklerinizi anlıyorum ve çocuk gelişimci olarak danışıyorum. Çok pişmanım, keşke alıştırmasaydım, kolik olduğu için oldu böyle, bebeğim sadece memeyle uyuyor ama doktorlar çok net bir şekilde memede uyutmayacaksın sadece emzir bırak diyor. Çocuk ağlaya ağlaya başka türlü uyumaya alışacak diyor. Böyle devam edersem hiç emziremeyecek hale gelicem. Mesela sallayarak ya da pışpışlayarak uyutmaya çalıştığımda da çok ağlıyor. Memede uyutmayı kesmem ile uyku eğitiminin farkı ne çocuğa verdiği zarar olarak. Bi de uyku eğitimi nasıl bi zarara sebep olur ? Cevap verirseniz sevinirim, bayram tatiline bikaç saat kala bi çocuk psikoloğuna ulaşamam çünkü ve iki gün sonra başlamayı planlıyorum. Durumumu anlattım bu durumda siz olsanız ne yaparsınız? cocukgelisimcianne

Ben dokuz ayından sonra verdim uyku eğitimini ne ağlatma metodu uyguladım ne uyku koçu tuttum ne de psikoloğa götürdüm çok şükür bir sıkıntıda yaşamadım iki yaşından sonra da tuvalet eğitimini verdim olmayacak diye bir şey yok kararlı olmak çocuğu da çok sıkmamak gerekiyor benim fikrim

Sizi anlıyorum çok zor bir süreç. Bazı bebekler mizaç olarakda anneye daha düşkün dolayısı ile memeye daha düşkün ve zor olabiliyor. Eğer işin uzmanı ile çalışacaksanız mutlaka uygun şekilde yönlendirecektir sizi.
Sağlıklı günler diliyorum

Anlıyorum bahsettiğiniz yayınlarla hangi yöntemle vermiş oldunuz, şuan uyurken Yalnız mı bırakıp çıkıyorsunuz, yanında mı bekliyorsunuz uyuması İçin. Teşekkür ederim cevabınız İçin bu arada

İşin uzmanı derken çocuk gelişimci mi demek istediniz uyku koçu mu anlamadım.

Merhaba aynı şeyden bahsediyoruz ama birbirimizi yazı dilinde anlayamıyoruz. 9 ay nesne devamlılığının kazanıldığı dönemdir. Dolayısı ile uyku eğitimi için başlangıç yapabilirsiniz ama halen bebek tam olarak annesinden neden ayrı yatması gerektiğini idrak edemez o nedenle süreci 2 yaşa yaymak, bebeğinde durumu anlaması, acele etmeden kabul etmesi için uygun olandır. Kademeli olarak ağlatarak uyutma; uyku koçu gibi uydurmaston bir mesleğin getirdiği bir saçmalıktır ve bebeğe zarar verir. Diğer uzmanlardan mutlaka her anne yardım alsın demiyorum eğer birinden yardım alacaksanız bu işin uzmanı olsun diyorum.
Sevgiler

Nasıl verdiniz hangi yöntemle
Benim iki bebeğim olduğu için ikisini aynı yatakta yatırıp pis pis yapıyorum uyuyunca kızımı kendi yatağına alıyorum. Odaları ayırmadan önce kendi odalarina alışması için odalarında oyun oynatmaya başladım. Yataklarına yatırıp alışmalarıni sağladım öncesinde hep beşikte sallanarak uyuyorlardi. Hafif bir müzik açıp, bazen de kendim söyleyerek popolarina pis pis yapmaya başladım. Her agladiklarinda kucağıma alıp konuşup sakinlestirip öyle geri yatırdım. Ben yaninizdayim siz uyuyana kadar da yanınızda kalacağım guvendesiniz falan dedim. Aglayatarak uyku eğitimi güvenli bağlanmayı zedeliyor bu yüzden bana göre değil zaten ağladıkça kiyamazsiniz bırakmaya. İlk zamanlar zor oldu tabi ama alıştılar. Uyku tulumları var onu giyince ve odalarına gidince uyuyacaklarini anlıyorlar. Siz de böyle bir rutin olusturun. Lütfen ağlatarak uyku eğitimi vermeyin. Onun tek bildiği şey anne kokusu, anneye güven. Minicik bedenleri biz rahat edelim diye ağlamaya mecbur bırakmak bana biraz zalimce geliyor. Aglatmadan da çok güzel oluyor

Teşekkür ediyorum. Peki kaçıncı ayda pişpiş ile uyumayı öğretiniz

Merhaba benimde bebeklerim 4 buçuk aylık ikizlerim var uyku eğitimi için danışman arıyorum siz kiminle anlaştınız acaba

Merhaba ferber metodunu uyguladik, simdi uyku vakti gelince yatağına götürüp pışpışlıyorum bikac dk sora kendisi uykuya dalıyor, genelde sabaha kadar da uyuyor. 6 aylıktan beri düzenimiz bu şekilde...

Merhabalar, konu sahibi sizinle benzer sorunlari yasiyorum. Ne yaptiniz acaba? Sürecinizi merak ettim. Uyku egitimi verdiniz mi?

Sadece ve sadece meme ağzindayken uyuyan bir kizim var ve cok zorlaniyorum. Ne sallanarak uyuyor ne de pspşlanarak.

Merhaba, yaptiklariniz cok guzel. İmrendim dogrusu. Benim kizim memede uyumaya alisti maalesef. Basta uyuyor en azindan diye seviniyordum halbuki ama isin asli oyle degilmis. Simdi geceleri gazdan uyansa bile emmeden uykusuna asla donmuyor.

Kizimi her gun(gunduz uykularinda) ayni rutinle besigine koyuyorum, once ninni soyleyerek odasina gidiyoruz muzik aciyorum,emziriyorum iyice gozler kapaninca besigine koyup pşpşliyorum ama ağliyor. Kaldirmazsam katila katila ağliyor memede uyumak için. Bir turlu olmuyor. Akil akildan üstündür. Siz kendiniz uyku egitimi vermissiniz nasil başardiniz?
Benim icin bir öneriniz var mi acaba?

Çocuklar İcin bu eğitimlerin tamamı " öğrenilmiş çaresizlikten" ibaret malesef. Zama u gelince zaten kendileri uyuyor su akıyor yolunu buluyor.

Çocuklar İcin bu eğitimlerin tamamı " öğrenilmiş çaresizlikten" ibaret malesef. Zama u gelince zaten kendileri uyuyor su akıyor yolunu buluyor.

Bebegim meme ucunu prop haline getirmis. Yani uyku nesnesi. Agzinda meme yokken uykuya dalamadigi gibi, gece uyandiginda da aç degilse ve daha yeni emzirmişsem bile meme ucunu ağzina koymadan uyuyamiyor. Bu da en basit sebepten, sadece elini hareket ettirse bile geri uykuya dönememesine uykusunun bölünmesine neden oluyor.
Ustelik gunduz asla 30dk dan fazla uyuyamiyor cunku derin uykuya gecerken meme ucu agzinda olmadigi icin yine uykusu bolunuyor.
Bütün gün esneyen uykusunu alamayan meme ucu agzinda degil diye uyku uyuyamayan bir bebegim var. İstiyorum ki yumusak geçisle memeden bagimsiz uyutabileyim. Bu sekilde kalmasi kendisi icin de benim icin de cok zararli

Benim kızımda memeyi prop haline getirmiştir cok sor bilirim. Memeye elimi koydum uzun sürdü ama elimin üstüyle oynamaya başladı . Zamanla elin yerine oyuncak koydu. Uzun ve zordu süreç

Benim kızımda memeyi prop haline getirmiştir cok sor bilirim. Memeye elimi koydum uzun sürdü ama elimin üstüyle oynamaya başladı . Zamanla elin yerine oyuncak koydu. Uzun ve zordu süreç
İste kizim cok kucuk oldugu icin bunlari yapmam zaten her sekilde aglamasina neden olacaktir. Degisen bir sey olmayacak ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…