Söylediklerinizi anlıyorum ve çocuk gelişimci olarak danışıyorum. Çok pişmanım, keşke alıştırmasaydım, kolik olduğu için oldu böyle, bebeğim sadece memeyle uyuyor ama doktorlar çok net bir şekilde memede uyutmayacaksın sadece emzir bırak diyor. Çocuk ağlaya ağlaya başka türlü uyumaya alışacak diyor. Böyle devam edersem hiç emziremeyecek hale gelicem. Mesela sallayarak ya da pışpışlayarak uyutmaya çalıştığımda da çok ağlıyor. Memede uyutmayı kesmem ile uyku eğitiminin farkı ne çocuğa verdiği zarar olarak. Bi de uyku eğitimi nasıl bi zarara sebep olur ? Cevap verirseniz sevinirim, bayram tatiline bikaç saat kala bi çocuk psikoloğuna ulaşamam çünkü ve iki gün sonra başlamayı planlıyorum. Durumumu anlattım bu durumda siz olsanız ne yaparsınız?Merhaba uyku koçu dediğiniz kişinin eğitim durumunu bilemiyorum ama 5 aylık bebek uyku eğitimi için uygun değildir. Uyku eğitimi 2 yaş sonrası için idealdir. Eğitim dediğiniz yöntem eğer "öğrenilmiş çaresizlik" Yani kademeli ağlatarak alıştırmak ise; hiç bir çocuk psikiyatristi hiç bir cocuk gelişimci yani alan bilgisi olan hiç kimse bunu önermez. Bu tarz yöntemlerin bahsettiğiniz dönemlerde tahribatı düşündüğünüzden büyüktür. Söylediklerimi dikkate alıp lütfen biraz araştırın ve bu konuyu tekrar gözden geçirin
Ben dokuz ayından sonra verdim uyku eğitimini ne ağlatma metodu uyguladım ne uyku koçu tuttum ne de psikoloğa götürdüm çok şükür bir sıkıntıda yaşamadım iki yaşından sonra da tuvalet eğitimini verdim olmayacak diye bir şey yok kararlı olmak çocuğu da çok sıkmamak gerekiyor benim fikrimNeye istinaden bu varsayımda bulunduğunuzu bilmiyorum. Bırakın öalışma alanım olmasını;bir anne olarak da 2 çocuğuma, 2 yaş sonrası verdim. Sendrom dönemleri ile ilerlemenizi belirleyecek iseniz maalesef bir arpa boyu yol alamazsınız. Siz çocuk ile savaşmayacaksınız bu eğitimi verirken onunla uzlaşarak ilerleyeceksiniz. Bir rutin oluşturmalısınız ve bu rutine evet 5 aylık başlayabilirsiniz (duş, ninni, kitap, temas hangisi seçenekler ile oluşturacağınız size kalmış) ve uyuyana kadar mutlaka temas ederek yanında kalmanız lazım. 2 yaş sonrası yapacağınız tek değişiklik odası olmalı. Bu bile yeterince zor bir değişiklik çocuklar için. Kaldı ki siz sizden yeni ayrılmış, her ihtiyacını sadece ağlayarak anlatabilen bir varlığa bu eğitimi vermeye kalkıyorsunuz. Henüz nesne devamlılığı gelişmemiş bir insandan bahsediyorsunuz. Şuanda önünden kaybolan herşeyi ortadan kayboldu, yok oldu diye idrak eden bir varlık bu. Uzman görüşümde, bir anne olarak görüşümde bu şekilde. Uyku koçu diye bir meslek grubu yoktur. Lütfen böyle şeylere inanmayın bir çocuk psikoloğu, bir çocuk gelişimciden destek
Sizi anlıyorum çok zor bir süreç. Bazı bebekler mizaç olarakda anneye daha düşkün dolayısı ile memeye daha düşkün ve zor olabiliyor. Eğer işin uzmanı ile çalışacaksanız mutlaka uygun şekilde yönlendirecektir sizi.Söylediklerinizi anlıyorum ve çocuk gelişimci olarak danışıyorum. Çok pişmanım, keşke alıştırmasaydım, kolik olduğu için oldu böyle, bebeğim sadece memeyle uyuyor ama doktorlar çok net bir şekilde memede uyutmayacaksın sadece emzir bırak diyor. Çocuk ağlaya ağlaya başka türlü uyumaya alışacak diyor. Böyle devam edersem hiç emziremeyecek hale gelicem. Mesela sallayarak ya da pışpışlayarak uyutmaya çalıştığımda da çok ağlıyor. Memede uyutmayı kesmem ile uyku eğitiminin farkı ne çocuğa verdiği zarar olarak. Bi de uyku eğitimi nasıl bi zarara sebep olur ? Cevap verirseniz sevinirim, bayram tatiline bikaç saat kala bi çocuk psikoloğuna ulaşamam çünkü ve iki gün sonra başlamayı planlıyorum. Durumumu anlattım bu durumda siz olsanız ne yaparsınız?cocukgelisimcianne
Anlıyorum bahsettiğiniz yayınlarla hangi yöntemle vermiş oldunuz, şuan uyurken Yalnız mı bırakıp çıkıyorsunuz, yanında mı bekliyorsunuz uyuması İçin. Teşekkür ederim cevabınız İçin bu aradaBen kendim verdim eşim de yardımcı oldu, Amerikan Pediatri Akademisi yayınlarını okuduk ve kitaplarını satın alıp uygulamaya çalıştık, 1 ay boyunca ağlamıyor, ama toplam 10 defa çok ağlamıştır, geri kalan zamanlarda kendi kendine uykuda dalıyordu. Diş zamanlarında daha uzun ağlıyordu ama dediğim gibi istisna durumlar bunlar...
İşin uzmanı derken çocuk gelişimci mi demek istediniz uyku koçu mu anlamadım.Sizi anlıyorum çok zor bir süreç. Bazı bebekler mizaç olarakda anneye daha düşkün dolayısı ile memeye daha düşkün ve zor olabiliyor. Eğer işin uzmanı ile çalışacaksanız mutlaka uygun şekilde yönlendirecektir sizi.
Sağlıklı günler diliyorum
Merhaba aynı şeyden bahsediyoruz ama birbirimizi yazı dilinde anlayamıyoruz. 9 ay nesne devamlılığının kazanıldığı dönemdir. Dolayısı ile uyku eğitimi için başlangıç yapabilirsiniz ama halen bebek tam olarak annesinden neden ayrı yatması gerektiğini idrak edemez o nedenle süreci 2 yaşa yaymak, bebeğinde durumu anlaması, acele etmeden kabul etmesi için uygun olandır. Kademeli olarak ağlatarak uyutma; uyku koçu gibi uydurmaston bir mesleğin getirdiği bir saçmalıktır ve bebeğe zarar verir. Diğer uzmanlardan mutlaka her anne yardım alsın demiyorum eğer birinden yardım alacaksanız bu işin uzmanı olsun diyorum.Ben dokuz ayından sonra verdim uyku eğitimini ne ağlatma metodu uyguladım ne uyku koçu tuttum ne de psikoloğa götürdüm çok şükür bir sıkıntıda yaşamadım iki yaşından sonra da tuvalet eğitimini verdim olmayacak diye bir şey yok kararlı olmak çocuğu da çok sıkmamak gerekiyor benim fikrim
Merhaba aynı şeyden bahsediyoruz ama birbirimizi yazı dilinde anlayamıyoruz. 9 ay nesne devamlılığının kazanıldığı dönemdir. Dolayısı ile uyku eğitimi için başlangıç yapabilirsiniz ama halen bebek tam olarak annesinden neden ayrı yatması gerektiğini idrak edemez o nedenle süreci 2 yaşa yaymak, bebeğinde durumu anlaması, acele etmeden kabul etmesi için uygun olandır. Kademeli olarak ağlatarak uyutma; uyku koçu gibi uydurmaston bir mesleğin getirdiği bir saçmalıktır ve bebeğe zarar verir. Diğer uzmanlardan mutlaka her anne yardım alsın demiyorum eğer birinden yardım alacaksanız bu işin uzmanı olsun diyorum.
Sevgiler
Merhaba aynı şeyden bahsediyoruz ama birbirimizi yazı dilinde anlayamıyoruz. 9 ay nesne devamlılığının kazanıldığı dönemdir. Dolayısı ile uyku eğitimi için başlangıç yapabilirsiniz ama halen bebek tam olarak annesinden neden ayrı yatması gerektiğini idrak edemez o nedenle süreci 2 yaşa yaymak, bebeğinde durumu anlaması, acele etmeden kabul etmesi için uygun olandır. Kademeli olarak ağlatarak uyutma; uyku koçu gibi uydurmaston bir mesleğin getirdiği bir saçmalıktır ve bebeğe zarar verir. Diğer uzmanlardan mutlaka her anne yardım alsın demiyorum eğer birinden yardım alacaksanız bu işin uzmanı olsun diyorum.
Sevgiler.
Benim iki bebeğim olduğu için ikisini aynı yatakta yatırıp pis pis yapıyorum uyuyunca kızımı kendi yatağına alıyorum. Odaları ayırmadan önce kendi odalarina alışması için odalarında oyun oynatmaya başladım. Yataklarına yatırıp alışmalarıni sağladım öncesinde hep beşikte sallanarak uyuyorlardi. Hafif bir müzik açıp, bazen de kendim söyleyerek popolarina pis pis yapmaya başladım. Her agladiklarinda kucağıma alıp konuşup sakinlestirip öyle geri yatırdım. Ben yaninizdayim siz uyuyana kadar da yanınızda kalacağım guvendesiniz falan dedim. Aglayatarak uyku eğitimi güvenli bağlanmayı zedeliyor bu yüzden bana göre değil zaten ağladıkça kiyamazsiniz bırakmaya. İlk zamanlar zor oldu tabi ama alıştılar. Uyku tulumları var onu giyince ve odalarına gidince uyuyacaklarini anlıyorlar. Siz de böyle bir rutin olusturun. Lütfen ağlatarak uyku eğitimi vermeyin. Onun tek bildiği şey anne kokusu, anneye güven. Minicik bedenleri biz rahat edelim diye ağlamaya mecbur bırakmak bana biraz zalimce geliyor. Aglatmadan da çok güzel oluyorNasıl verdiniz hangi yöntemle
Teşekkür ediyorum. Peki kaçıncı ayda pişpiş ile uyumayı öğretinizBenim iki bebeğim olduğu için ikisini aynı yatakta yatırıp pis pis yapıyorum uyuyunca kızımı kendi yatağına alıyorum. Odaları ayırmadan önce kendi odalarina alışması için odalarında oyun oynatmaya başladım. Yataklarına yatırıp alışmalarıni sağladım öncesinde hep beşikte sallanarak uyuyorlardi. Hafif bir müzik açıp, bazen de kendim söyleyerek popolarina pis pis yapmaya başladım. Her agladiklarinda kucağıma alıp konuşup sakinlestirip öyle geri yatırdım. Ben yaninizdayim siz uyuyana kadar da yanınızda kalacağım guvendesiniz falan dedim. Aglayatarak uyku eğitimi güvenli bağlanmayı zedeliyor bu yüzden bana göre değil zaten ağladıkça kiyamazsiniz bırakmaya. İlk zamanlar zor oldu tabi ama alıştılar. Uyku tulumları var onu giyince ve odalarına gidince uyuyacaklarini anlıyorlar. Siz de böyle bir rutin olusturun. Lütfen ağlatarak uyku eğitimi vermeyin. Onun tek bildiği şey anne kokusu, anneye güven. Minicik bedenleri biz rahat edelim diye ağlamaya mecbur bırakmak bana biraz zalimce geliyor. Aglatmadan da çok güzel oluyor
Merhaba benimde bebeklerim 4 buçuk aylık ikizlerim var uyku eğitimi için danışman arıyorum siz kiminle anlaştınız acabaMerhaba. Bazı sebeplerle uyku eğitimi vermeye karar verdim. Bebeğim yakında beş aylık olacak, bayramda metoda başlıcaz inşallah. Bi uyku koçu destek verecek. Ona göre herşey çok güzel geçecek.
Kademeli sandalye metodu uygulayacak. Bebeğine uyku eğitimi veren anneler deneyimlerini paylaşabilir mi? Kaç günde alışır? İlk günler çok ağladı mı? Ağlamadan uyumaya kaç günde geçti. Çok zor oldu mu? Denedik ama olmadı diyen var mı? Bilgi verirseniz çok sevinirim
Beşinci ay itibariyle hazır olduğunu söylüyor uzmanlar. Benim oğlum ciddi bir ameliyat gecirdigi için biz 7. Ayda başladıkTeşekkür ediyorum. Peki kaçıncı ayda pişpiş ile uyumayı öğretiniz
Bebeğim çok şiddetli kolik. 5 aydır bildiğiniz bi kabusun içinde yaşıyorum. 10 günlüktü daha sabah ondan akşam beşe hiç uyumadan ağladığını biliyorum. Aylardır günde bazen 4-5 defa arabayla meme ağzında uyutmaya çıkarıyoruz. Memede uyuttuğumda baştan çok sevinmiştim uyuyabiliyorum diye ama hep uyuduktan on dakika sonra uyanır. Yanında yatınca daha iyi uyuduğunu farkettim ama bunların hepsi alışkanlığa dönüştü. 5 aydır yatak odasından çıkamıyorum. Gece gündüz yanımda yatıyor. Hayatımızdan geriye hiç bişey kalmadı. Psikolojim inanılmaz bozuldu, akıl sağlığımı kaybetmeden bi çözüm bulmak, düzen kurmak zorundayım.
Benim iki bebeğim olduğu için ikisini aynı yatakta yatırıp pis pis yapıyorum uyuyunca kızımı kendi yatağına alıyorum. Odaları ayırmadan önce kendi odalarina alışması için odalarında oyun oynatmaya başladım. Yataklarına yatırıp alışmalarıni sağladım öncesinde hep beşikte sallanarak uyuyorlardi. Hafif bir müzik açıp, bazen de kendim söyleyerek popolarina pis pis yapmaya başladım. Her agladiklarinda kucağıma alıp konuşup sakinlestirip öyle geri yatırdım. Ben yaninizdayim siz uyuyana kadar da yanınızda kalacağım guvendesiniz falan dedim. Aglayatarak uyku eğitimi güvenli bağlanmayı zedeliyor bu yüzden bana göre değil zaten ağladıkça kiyamazsiniz bırakmaya. İlk zamanlar zor oldu tabi ama alıştılar. Uyku tulumları var onu giyince ve odalarına gidince uyuyacaklarini anlıyorlar. Siz de böyle bir rutin olusturun. Lütfen ağlatarak uyku eğitimi vermeyin. Onun tek bildiği şey anne kokusu, anneye güven. Minicik bedenleri biz rahat edelim diye ağlamaya mecbur bırakmak bana biraz zalimce geliyor. Aglatmadan da çok güzel oluyor
Çocuklar İcin bu eğitimlerin tamamı " öğrenilmiş çaresizlikten" ibaret malesef. Zama u gelince zaten kendileri uyuyor su akıyor yolunu buluyor.
Benim kızımda memeyi prop haline getirmiştir cok sor bilirim. Memeye elimi koydum uzun sürdü ama elimin üstüyle oynamaya başladı . Zamanla elin yerine oyuncak koydu. Uzun ve zordu süreçBebegim meme ucunu prop haline getirmis. Yani uyku nesnesi. Agzinda meme yokken uykuya dalamadigi gibi, gece uyandiginda da aç degilse ve daha yeni emzirmişsem bile meme ucunu ağzina koymadan uyuyamiyor. Bu da en basit sebepten, sadece elini hareket ettirse bile geri uykuya dönememesine uykusunun bölünmesine neden oluyor.
Ustelik gunduz asla 30dk dan fazla uyuyamiyor cunku derin uykuya gecerken meme ucu agzinda olmadigi icin yine uykusu bolunuyor.
Bütün gün esneyen uykusunu alamayan meme ucu agzinda degil diye uyku uyuyamayan bir bebegim var. İstiyorum ki yumusak geçisle memeden bagimsiz uyutabileyim. Bu sekilde kalmasi kendisi icin de benim icin de cok zararli
İste kizim cok kucuk oldugu icin bunlari yapmam zaten her sekilde aglamasina neden olacaktir. Degisen bir sey olmayacak ki..Benim kızımda memeyi prop haline getirmiştir cok sor bilirim. Memeye elimi koydum uzun sürdü ama elimin üstüyle oynamaya başladı . Zamanla elin yerine oyuncak koydu. Uzun ve zordu süreç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?