• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uyku eğitimi gereksiz mi?

yazfey

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
1.646
1.725
133
Merhaba arkadaşlar,

Uyku konusunda çok dertliyiz :(( 6 aylık bebeğimin uykusu gün geçtikçe daha kötüye gidiyor. Gündüz zaten ya hiç uyumazdı ya da çok az. Gece sık sık uyanırdı. Şimdi geceleri çok daha sık kalkmaya başladı. Kucakta uyumak istiyor sadece. Kendi kendine uykuya kesinlikle dalamıyor ve uyuyamadığı için çok şiddetli ağlıyor.

Uyku eğitimini çok araştırdım, profesyonel uyku eğitimi veren bir yer ile çalışmak istiyorum ama eşimi bir türlü ikna edemiyorum. Uykunun eğitimi mi olurmuş, biz nasıl büyüdük o da öyle büyür diyor. Ama çektiklerimi ben bilirim. Eşim zaten gündüz evde yok, gece de ayrı odada kapısını kapatıp uyuyor bütün gece.

Sizce eşimi nasıl ikna edebilirim? Uyku eğitimi gereksiz mi? Bebeğine uyku eğitimi verip memnun olanlar varsa tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

Teşekkürler.

Uyku eğitimi için bi yerle mi çalışacaksınız annelerimiz bizi nasıl büyütmüş hayret ediyorum :KK14:

yabancı bir youtube kanalından izlemiştim.

kadın bebeği çok küçükken daha, kendi odasına saat 9 dedi mi götürdüğünü, hiç sallamadan odaya bıraktığını. hemen uyuyakaldığını söylemişti.

başta biraz ağlamış ama annesi geri almamış.

gündüz o odada tutmuyormuş. gece olduğunu anlıyormuş böylece bebek belki faydası olur.

bende denedim besigine birakp cikmayi ama feryat figan agliyo 5 dk dayanamdim aldm sallamiyorum simdi sutunu icip uykuya daliyo gece bizle yatiyo bu huyundan vazgecrmeye calisiyorum ama cok zor oluyo 1 bucuk yasinda bu arada kizim

Uyku eğitimi için bir yerle anlaşmak mı?
İlk defa duydum bence siz de yapabilirsiniz bunun üzerine birçok yazı var.
Tabi anne değilim bu yüzden bilmiyor da olabilirim

Öncelikle Allah bol bol sabır versin.
Daha sonrasında da eşinize hidayet versin!
Çünkü çok kızıyorum böyle eşlere, sanki çocuk tek başına dünyaya geldi ve sadece anne sorumlu herşeyinden. Öyle bir dünya yok malesef, o çocuk sizin sorumluluğunuz altında olduğu kadar babanın da sorumluluğu altında. Neyse, uzatmayacağım bu konuyu.

Uyku eğitimi gerçekten önemli çocuklarda, zira nasıl alıştırırsanız hakikaten öyle gidiyor.
Benim de uyku eğitimi vermem çok zaman aldı.
Ama pratikte yapmanız gerekenler şunlar;

• Düzenli bir şekilde her gün 1 - 2 saat uyumasını sağlayın, ilk günler bunu başarmak kolay değil malesef, fakat alıştırmaya başlarsanız 1 hafta içerisinde düzen oturur. Misal saat 13:00 - 14:00 gibi uyuması için yatağına yatırın, başta ağlayacaktır. Yatmak istemeyecek, uyumak istemeyecektir. Yanında olun ve ona uykuya geçiş sürecine göre yardımcı olun. Gece uykusunu etkilememesi adına 1 saat uyumalı, maksimum 2 saat. 2 saat sonrasında muhakkak uyandırın. Aşırı uyku uyuduğu zaman gece uykusunu etkiler ve geç yatar. Size de huzur vermez uykusunda.
  • Akşam uykularında saat belirleyin. Gündüz uykusunu ne kadar uzun uyuduğu ile orantılı olarak, hep aynı saatte yatırın. Uyumasa dahi atıyorum 21:00 - 22:00 en geç olacak şekilde yatırın bebeğinizi beşiğine. Ağlayacak istemeyecektir yine, fakat siz ağlayışlarına direnişlerine sabır göstermelisiniz. Zamanla ağlaması da azalacak direnişi de.
  • Gündüz ne yaptığınız da önemli, yeterince enerjisini atabiliyor mu? Akşam yatmadan önce şeker içeren gıdalar tüketmemesine dikkat etmeniz gerek. (Meyve bunlardan bir tanesi)
  • Düzeni bir defa otutturdunuz mu kendiniz rahat edersiniz gerçekten. En çok siz dinlenir, sizin de kendinize göre iş yapma durumunuz gelişir. O yüzden bu doğrultuda hareket etmeniz en çok size fayda.

Uyku egitimi gereksiz degil ancak bir egitim kurumundan yardim almayi yabanciladim acikcasi..
Her cocugun her bebegin kendisi bir sekilde anneyi yönlendirir. ancak siz de kendiniz okuyup bebeginize uygun olan yöntemi secebilirsiniz

Merhaba arkadaşlar,

Uyku konusunda çok dertliyiz :KK43:( 6 aylık bebeğimin uykusu gün geçtikçe daha kötüye gidiyor. Gündüz zaten ya hiç uyumazdı ya da çok az. Gece sık sık uyanırdı. Şimdi geceleri çok daha sık kalkmaya başladı. Kucakta uyumak istiyor sadece. Kendi kendine uykuya kesinlikle dalamıyor ve uyuyamadığı için çok şiddetli ağlıyor.

Uyku eğitimini çok araştırdım, profesyonel uyku eğitimi veren bir yer ile çalışmak istiyorum ama eşimi bir türlü ikna edemiyorum. Uykunun eğitimi mi olurmuş, biz nasıl büyüdük o da öyle büyür diyor. Ama çektiklerimi ben bilirim. Eşim zaten gündüz evde yok, gece de ayrı odada kapısını kapatıp uyuyor bütün gece.

Sizce eşimi nasıl ikna edebilirim? Uyku eğitimi gereksiz mi? Bebeğine uyku eğitimi verip memnun olanlar varsa tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

Teşekkürler.

Bebeğiniz için birşeyler denediniz mi bilmiyorum ama birkaç öneri sunayım,
Ek gıdaya geçmişsinizdir mutlaka, yatmadan önce yedirdiğiniz şeylere dikkat edin ki bebişin midesi rahat olsun, ne aç nede fazla yemiş olsun, uyutmadan önce oyunlarla biraz yorarsanız uykuya daha rahat geçecektir, beşiğinde canlı renkte eşyalar bulundurmayın dikkatini dağıtabilir, uyku saatinde beşiğine bırakıp yumuşak ses tonuyla ninni, şarkı vb.şeyler söyleyebilirsiniz, odanın ışığını azaltırsanız uykusunun dağılmamasına yardımcı olursunuz, kendi yatağında uyumaya alışma döneminde sabırlı olmaniz gerekir, ikizlerim ve küçük kızımı 4 aylıktan sonra beşiklerine bırakıp uyutmaya alıştırdım alışana kadar biraz zor oldu ama alışınca iyi oldu, Allah kolaylık versin, sağlıkla büyütün bebişinizi...

İlk çocuğumun uykusu çok duzensizdi gece uyumazdi uyusa çıt sesinden uyanirdi parmak ucunda yururduk bende çok istedim uyku eğitimini aglaymaya kiyamadi babası kızdı bana sonra zamanla kendi düzeldi zaten bide kardeşi olunca seste uyumaya alıştı şimdi küçük 21 aylık süt emdiği için gece uyanmalari çok memeyi bırakınca uykusuda düzene girer umidindeyim demem o ki 2 yaşına kadar oluyor sonra yavaş yavaş düzene giriyor sabredersen

dadi gibi birini kastetti sanirim konu sahibi

uyku eğitimi konusunda uzmanlaşmış uyku danışmanlığı yapan kişiler var. onlara bebeğin durumunu ayrıntılı bir şekilde anlatıyorsunuz ve bazı formları dolduruyorsunuz, size en uygun yöntemi belirliyor ve eğitim boyunca telefon ve mesaj ile destek oluyor, soruları yanıtlıyor.

uyku rutini oluşturun. sırasına göre her gece aynı şeyleri yapın. banyo, masaj, kitap okuma gibi.. sonrasında bir ninniyle veya sizin sesinizden duymayı sevdiği sözler, şarkılar artık ne olursa ışığı kapatın. o dakikadan sonra odasından uyusa da uyumasa da çıkarmayın. rutin e alıştıktan sonra, o ona uyku saatinin geldiğini hatırlatacaktır, odasından çıkarmamanız da bir süre sonra uyumayı kabullenmesini sağlayacaktır.
sabırlı olun düzene girer inşallah zamanla :)

Bebekler bazi donemlerde uykuyla alakali problemler yasayabiliyor.
Bebeginiz dis cikaracak olabilir, buyume atagi gerceklestiriyor olabilir, siz fark edemeseniz de kendi yatagini istiyor olabilir, uyku vaktini geciktiriyor ve bu yuzden hircinlastiriyor olabilirsiniz vs.

Benim bebegim dis cikaracagi donemlerde cok sik uyaniyor, huzursuz oluyor.
O gun beni az gorduyse hic ihtiyaci olmadigi halde emmek istiyor, sanirim ozluyor.
Yanimiz yatarsa gece uyanip agliyor ama yatagina koyarsam uyuyor vs vs.
Yani fark edemediginiz bir seyler olabilir.
Iyi bir gozlem sart.

Ote yandan uyku duzenine karsi degilim ama uyku egitimi baska bir sey.
Ben dogal anne-bebek iliskisini onemsiyorum.
Uyusun diye yataga birakip aglamasina tahammul edemem ornegin.
Ama anlastiginiz kisilerin de sadece bir anne oldugunu unutmayin.
Destek olmalari guzel, tecrube aktarimi guzel ama bunu bebeginizle siz yasayacaksiniz.
Bebeginiz aglarken siz katlanacaksiniz.

Bir de bebeginiz bir kere dahi olsa kendi kendine uyumus ise hazir oldugunun isaretini verir, o zaman cabalamak daha mantikli.
Ama bundan oncesi icin ben desteklemiyorum.

Ve esinizle bu konuyu guzel guzel anlatarak belki bin defa konusun.
Enerjim bitiyor, ben bebegime tahammulsuz olmak istemiyorum deyin.
En olmadi cok acil ev isiniz cikiversin :) bebekle bir gun esinizi basbasa birakin.
Uyutmasini saglayin.
Empati kurabilsin.

Kolay gelsin, saglikla buyutun.

6 aylik cocuk gece uyumaz gunduz uyumaz bu cok normal,dis cikarma donemine giriyor buyuk ihtimal,kucakta uyumak istemesinin sebebi de damaklari acidigi icin annenin kolunda guvende hissetme cabasi.
siz suan uyku egitimi verseniz 1 yasina dogru yine bozulacak o rutin bu kezde gece kalkip oynama takla atma calismalari yapicak.
evet uyku egitimi cok gereksiz ama uyku rutini olusturmak mantikli,ilerde buyume ataklari azalip disleri tamamlandigi zaman rahat uykuya gecer en azindan.
ben kesinlikle oglumu aglatarak uyutmadim,bana muhtac bi bebegi nasil birakirim ki yataginda caresizce bi basina.
ama her uyku oncesi rutin uyguladim,karnini doyurdum,dislerini temizleyip pijamalarini giydirdim ve uyku arkadasini eline verdim sirtini sivazlayarak uyuttum,kimi zaman kucagimda kimi zaman yataginda kimi zamanda kendi yanimda.
3 yasina geldiginde de odasini ve yatagini ayirdim.
inanin hayatlarinin sonuna kadar koynunuzda yada yataginizin basucunda tuttugunuz besikte uyumuyorlar,zamani gelince istesenizde sizinle yatmayacaklar.
2yasina kadar uykusundan cok mucize beklemeyin.

Merhaba arkadaşlar,

Uyku konusunda çok dertliyiz :KK43:( 6 aylık bebeğimin uykusu gün geçtikçe daha kötüye gidiyor. Gündüz zaten ya hiç uyumazdı ya da çok az. Gece sık sık uyanırdı. Şimdi geceleri çok daha sık kalkmaya başladı. Kucakta uyumak istiyor sadece. Kendi kendine uykuya kesinlikle dalamıyor ve uyuyamadığı için çok şiddetli ağlıyor.

Teşekkürler.

yani insanlar nelere para veriyor da bu uyku eğ. neden şaşırıyorlar anlamadım. eğer sana fayda verebileceğini düşünüyorsan neden olmasın. en azından denemiş olursun

Eskiden uyku meleği diye bir blog vardı. Yegenimin uyku eğitimine kırk günlükken onu okuyup başlamıştık ablamla. Bebek küçük olduğu için çok kolay oturmuştu düzen. Şimdi o hatun da işi ticarete dökmüş, blog kapanmış.

Ama hatırladığım kadarıyla en önemli şey rutinlerdi. Çocuğa bir uyku rutini oluşturursanız ilk adımı atmış olursunuz. Bir de saat çok önemli, ne kadar geç yatırırsanız o kadar az uyur ve çabuk uyanır bebekler. Akşam beş ve sekiz arası muhakkak gece uykusuna yatmış olmalı.

Eğitim için profesyonel yardım almak her şeyi deneyip başaramadıysanız mantıklı bence.

Tracy hogg un bu konuda kitapları var
"Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler" gibi.
Maddi açıdan sıkıntı olacaksa bu tarz kitapları okuyabilirsiniz

Back