Her bebek farklıdır tabi ama ben kendi tecrübemden bahsedicem. Uyku eğitimi almadım bebeğim 5 aylık ama benim için çok zor olsada günlerce uykusuz kalsam da 3.ayının başından beri yaklaşık 2 haftalık süreçte kendimce uyku eğitimini kendim verdim. Gündüz uykularını takip ettim, çok uyursa gece uyumuyordu, uykusundan uyansın diye altını açıp ıslak mendille siliyordum uyanıyordu. Gün içinde çok oyun oynayıp ev içinde 40 tur atarak çok konuştum onunla yordum. Gündüzleri yorgunluktan kesik kesik uyumaya başladı sonra, 6’dan sonra saat 8-9 a kadar kesinlikle uyutmadım. Uyuyorsa bile birşekilde uyandırdım. Takip ettim not ettim. Çok uykulu olduğu zamanlarda bile 2 saat uyuyordu en fazla. 8’de uyuyor 9.30-10 gibi uyanıyordu. Saat 12-1 arasında uyutuyordum sabaha kadar kesintisiz uyuyordu. Uyutmaya çalışırken asla ayağıma alıp sallamadım, yada kucağımda çok tutmamaya özen gösterdim, yanına yattım ninni söyledim,davlumbaz sesi açtım. Çoğu zaman onu çok yorduğum için yorgunlukdan uykuya geçemeyip ağlama krizleri yaşıyordu, kolumun altına alıp sarılıp sakinleştirmeye çalışıp uyutuyordum. Şimdi beşiğine koyuyorum 5-10 dakika içinde kendi kendine uyuyor. Uyku saatleri atak haftası en pick noktasında bile değişmiyor.