• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku eğitimi 6 aylık bebek için

Ben burada yazilanlari oykuyunca bebegimi emzirip sallayarak uyutmaya basladim. Uyku egitimlerini denedim ama basarili olamadim. Ben de kendimce sureleri azaltarak bebegimi aglatmadan uyutuyorum. Bir de belim rahatsiz oldugu ve bebegim agir oldugu icin bu sureleri kisaltmam sart oldu. Ama oncesinde yapilmasi gerekenler var.
1) Bebek disariya cikmali, oynamali ve esnemeli :) Bebegi yikamak, benimkinde her zaman etkili olmadi. Ama sizin bebeginiz yikanarak rahatlayabilir (Her Allah'in gunu bebek yikayana da helal olsun :)).
2) Yatagin parmakliklari cikan cinsten olmali. cunku bebegi yataga koyarken ona cok yakin olmalisiniz. Kendini hala sizin kucaginizda gibi hissetmeli (Bebegi ayaga kalkmaya baslayinca yatagini asagi kisima aldik.Bu yuzden yatagin yan kismini kesip 2 kapak haline getirecegiz).
3) Sallanan besik...Herkes icin sart degil...Uyutamadigimda belim uzun sure sallamaya dayanamadigi icin burada sallayip iyice daldirip direk yataga aliyorum. Besigi mumkun oldugunca son care olarak kullaniyorum.
3) Bebegi kisin penye bir battaniyede, yazin minik carsafinda emzirmek . Boylelikle hem terleme onleniyor hem de yataga koyarken buyuk kolaylik oluyor.
4) Ninni cdsi calabilir ya da kendiniz ninni soyleyebilirsiniz. Pispislamak da etkili oluyor. Ama Cd daha etkili olabilir.Cunku odadan cikarken de ninnilerin calmaya devam etmesi uykuyu derinlestirebilir.
Yonteme gelince
Bebegimi minik carsafiyla kucagima alip Ilk 2 gun 5 dakika emzirip 5 dakika oturarak salladim ve yavas yavas yatagina koydum. Ancak yeterli olmayinca 7 ser dakikaya cikardim. Her hafta 30 saniye azalttim. Ek gidaya gecince basladigim bu surecte bebegim daha huzurlu uyuyor. Tabi ki her zaman bu yontem basarili olmuyor ama cogu zaman 15-20 dakikada uyutabiliyorum.
Bebegimin emerken el kol hareketlerine ve uykusuna gore sureleri kisaltip cogaltiyorum. Ornegin;emzirme 6 dk. Ise oturarak sallama 8 ya da 9dk. Daldiginda parmagimla memeden alip hemen hafif hafif sallamaya basliyorum. Bazen oturarak kucagimda sallamak yetmeyince ayaga kalkip 1-2dk salliyorum. Gozleri kapaninca oturarak kucagimda sallamaya devam ediyorum. Meme istediginde yeniden 2-3 dk emzirmeye devam edip yine salliyorum. Belim cok zorlanir ya da bebek uyuyamazsa son care sallanan besik....
Bebegim iyice uyudugunda sarmaladigim carsafin ayak tarafindaki uclarindan tutarak once poposunu ve ayaklarini yavasca yataga birakiyorum. Bu sirada bedenimi mumkun oldugunca ona yakin tutuyorum ve pispisliyorum. Bel ve bas kismini yatagin uzerinden salliyorum. Ardindan carsafin bas kismindaki diger iki ucunu tutarak hafif hafif sallamaya devam edip yavasca birakiyorum ve yakin mesafeden bir sure daha pispisliyorum. Ardindan parmakligi kapatip isi bitiriyorum.

Su an bebegim 4.30 dk emiyor ama daha fazla oturarak kucakta sallanmak istiyor. 10 dk. Yi buluyor. iste boyle:)

Back