Merhaba Arkadaşlar,
6 aylık bebeğim memede uyuya kaldı bu güne kadar.Ek gıdalara geçince karnı tok olduğundan mememi istemiyor ısırıyordu.Uyku eğitimine İngilterede bir ailede şahit olmuştum.İngilterede bebekler kendileri uyuyor,sallamak vs ilkel yöntemler yok.Yatağına bırakıyorsun mışıl mıiıl uyuyorlar.Bundan esinlenerek bende eğitime bu gece başladım.Eğitim üzerine bir çok yazı okudumen ideali yanında kalarak yani onu izliyerek uyutmak diye kanaat getirdim.Yatağına yatırdım 5-10 dakika ağladı sakinleşti 10 dakika sağa sola bakındı beni izledi baktı olmadı feryadı koparmaya başladı 10. dakikada böyle olmayacağına karar verip odayı terk ettim 15 dakika kadar daha ağladıktan sonra uyudu. Eminim yarınki ağlaması daha kısa sürecek. Size de tavsiye ederim yatağına koyup uyutmak çok rahat.Kendi psikolojinizin iyi olması için bebeğin bazı ihtiyaçlarını kendi kendine görmesi şart.Sizin psikolojiniz unutmayınki bebeğinezede olumsuz yansıyacak. 5 dakika ağlatmak mı 2-3 sene sallamak mı? Bol şanslar.
İlkel lafı hoşunuza gitmeye bilir ama birde şöyle düşünün bebeği sallarken beyninin içindeki sıvı sallandığı için sersemliyor ve uyuyakalıyor.Bunun zararı yok mu sizce.Ayrıca ben avrupanın şusu iyi busu iyi demiyorum ki sadece uyku yöntemi çok iyi ve bunu paylaşmak istedim ki anneler faydalansın hem kendileri hem bebekleri için.[/Q
hangi anne o sekilde sallıyorsa bebegini,yine o anne mumkunse bebegin hiçbir ihtiyacını hiçbirşekilde karsılayamayacaktır.hal böyle olunca yalnız uyutmayı ögrötmeside beklenemez bebegine..
bunun dısında tabii ki artıları var bebeklerin yalnız uyumasını ögretmekte tıpkı eksileride olacagı gibi...
Bebeği sallayarak uyutmak zararlı mı ?
Bebeği sallayarak uyutmak Türk kültürünün değişmez parçası. Hemen hemen tüm anneler, bebeğini ayağında ya da beşikte sallayarak uyutuyor.
Oldukça masum görünen bu yöntem, dikkat edilmediğinde bebeğin henüz yeni gelişen beyninde ciddi hasarlara sebep olabiliyor. Bebeği sallayarak uyutmaya alıştırmayın, ağladığında bırakın kendi kendine sussun. Beşikte, ayakta ya da başka araçlarla yapılan sallamanın şiddetine çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Anneler ve babalar özellikle geceleri uyku sersemliğiyle bebekleri hemen uyusun diye aşırı şekilde sallıyor. Her gece bu şekilde sallanan bebeklerin beyninde zamanla sarsıntılar meydana gelebiliyor. diyor. Şiddetli sallamalarda iç kulak sıvısının çevresindeki dokulara hızla çarpmakta ve bebekte sersemlik haline sebep olmakta, uzun vadede bu durumun beyne zarar verebilmektedir.
Bebeği sallayarak uyutmak zararlı mı en son haber
1. Bebek ağlayınca, annenin bebeği kucağına alıp sallayarak veya beşiği sallayarak uyutması, 10 aylıktan küçük bebekler için çok tehlikelidir. Çünkü, bebeğin beyni tam olarak büyümediğinden bebeği sallamak beyninin kafatasıyla çarpışması ve beyindeki küçük damarın çatlamasına yol açabilir.
2. Bebek, annenin kucağında uyurken, daha çok annenin nefes verdiği kirli hava ve yorgan içindeki kirli havayı alır, bu bebeğin sağlığına çok zararlıdır. Ayrıca, annenin kucağında uyuyan bebeğin serbest hareketleri sınırlanır ve bundan normal kan dolaşımı olumsuz etkilenir.
3. Bazı anneler kolaylık olsun diye, bütün gece ışık yakar. Bu da bebeğe zararlıdır. Bebeğin sinir sisteminin büyüme aşamasında bulunması ve ortama uyma kabiliyetinin zayıf olmasından dolayı, gece lamba ışığı bebeğin doğaya uyma düzenini bozar ve uyuma zamanının kısalmasına yol açar, bu da bebeğin büyümesini etkiler. Ayrıca lambanın yakıldığı ortamda uyuyan bebeklerin büyüyünce miyop olma riski normal çocuklardan çok daha yüksektir.
Bebein dzeltilmesi gereken yanl uyuma alkanl - china radio international
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?