• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku eğitimi 6 aylık bebek için

foggie

Guru
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2012
41
5
288
İzmir
Merhaba Arkadaşlar,
6 aylık bebeğim memede uyuya kaldı bu güne kadar.Ek gıdalara geçince karnı tok olduğundan mememi istemiyor ısırıyordu.Uyku eğitimine İngilterede bir ailede şahit olmuştum.İngilterede bebekler kendileri uyuyor,sallamak vs ilkel yöntemler yok.Yatağına bırakıyorsun mışıl mıiıl uyuyorlar.Bundan esinlenerek bende eğitime bu gece başladım.Eğitim üzerine bir çok yazı okudumen ideali yanında kalarak yani onu izliyerek uyutmak diye kanaat getirdim.Yatağına yatırdım 5-10 dakika ağladı sakinleşti 10 dakika sağa sola bakındı beni izledi baktı olmadı feryadı koparmaya başladı 10. dakikada böyle olmayacağına karar verip odayı terk ettim 15 dakika kadar daha ağladıktan sonra uyudu. Eminim yarınki ağlaması daha kısa sürecek. Size de tavsiye ederim yatağına koyup uyutmak çok rahat.Kendi psikolojinizin iyi olması için bebeğin bazı ihtiyaçlarını kendi kendine görmesi şart.Sizin psikolojiniz unutmayınki bebeğinezede olumsuz yansıyacak. 5 dakika ağlatmak mı 2-3 sene sallamak mı? Bol şanslar.

Merhaba Arkadaşlar,
6 aylık bebeğim memede uyuya kaldı bu güne kadar.Ek gıdalara geçince karnı tok olduğundan mememi istemiyor ısırıyordu.Uyku eğitimine İngilterede bir ailede şahit olmuştum.İngilterede bebekler kendileri uyuyor,sallamak vs ilkel yöntemler yok.Yatağına bırakıyorsun mışıl mıiıl uyuyorlar.Bundan esinlenerek bende eğitime bu gece başladım.Eğitim üzerine bir çok yazı okudumen ideali yanında kalarak yani onu izliyerek uyutmak diye kanaat getirdim.Yatağına yatırdım 5-10 dakika ağladı sakinleşti 10 dakika sağa sola bakındı beni izledi baktı olmadı feryadı koparmaya başladı 10. dakikada böyle olmayacağına karar verip odayı terk ettim 15 dakika kadar daha ağladıktan sonra uyudu. Eminim yarınki ağlaması daha kısa sürecek. Size de tavsiye ederim yatağına koyup uyutmak çok rahat.Kendi psikolojinizin iyi olması için bebeğin bazı ihtiyaçlarını kendi kendine görmesi şart.Sizin psikolojiniz unutmayınki bebeğinezede olumsuz yansıyacak. 5 dakika ağlatmak mı 2-3 sene sallamak mı? Bol şanslar.

yurtdısında bebeklerin kendi kendine uyudugu hakikattir,ancak sallamak vs..ilkel yöntemler tabirine siddetle karsı cıkıyorum..biliyormusun ki avrupada aile ilişkilerinin anne baba saygısının hiç olmayıs sebebi cocukjları kucuk yasta yalnız bırakmaları her konuda ve aradaki sevgi eksikliği..ve simdi avrupa bu sorunlarla bogusuyor

İlkel lafı hoşunuza gitmeye bilir ama birde şöyle düşünün bebeği sallarken beyninin içindeki sıvı sallandığı için sersemliyor ve uyuyakalıyor.Bunun zararı yok mu sizce.Ayrıca ben avrupanın şusu iyi busu iyi demiyorum ki sadece uyku yöntemi çok iyi ve bunu paylaşmak istedim ki anneler faydalansın hem kendileri hem bebekleri için.

İlkel lafı hoşunuza gitmeye bilir ama birde şöyle düşünün bebeği sallarken beyninin içindeki sıvı sallandığı için sersemliyor ve uyuyakalıyor.Bunun zararı yok mu sizce.Ayrıca ben avrupanın şusu iyi busu iyi demiyorum ki sadece uyku yöntemi çok iyi ve bunu paylaşmak istedim ki anneler faydalansın hem kendileri hem bebekleri için.[/Q

hangi anne o sekilde sallıyorsa bebegini,yine o anne mumkunse bebegin hiçbir ihtiyacını hiçbirşekilde karsılayamayacaktır.hal böyle olunca yalnız uyutmayı ögrötmeside beklenemez bebegine..
bunun dısında tabii ki artıları var bebeklerin yalnız uyumasını ögretmekte tıpkı eksileride olacagı gibi...

bence ilkel kelimesi dışında verdiğiniz bilgi doğru ,sevgiler........

Ayrıntılara takılıp kalmayın alınması gereken doğru mesajı alın.Valla yıldırdınız mesajı değiştirme şansım olsa değiştireceğim.

bu yontemle oglum 4. ayindan beri kendi odasinda kendi yataginda tek basina uykuya dalar cok sukur aile bagimizdada hic bir sorun yok.Sabah uyandiginda yanimiza gelir hep beraber öpüsür,sevisiriz:)Bencede cocugu sersemletene Kadar sallayip uyutmaktan ,kendine bagimli.gece uyuyamayan ,uyutmayan anne babasiz yapamayan cocuktan daha iyi.Ama senin bu mesajinda avrupa gecmis ya verdigin bilgiden cok bu daha onemli simdi bir suru üye cikip birakin bu avrupa özentisini bizim kültürümüz ,ahlakimiz diyecektir sanki bizde hersey yolunda gibi...

Bebeği sallayarak uyutmak zararlı mı ?
Bebeği sallayarak uyutmak Türk kültürünün değişmez parçası. Hemen hemen tüm anneler, bebeğini ayağında ya da beşikte sallayarak uyutuyor.
Oldukça masum görünen bu yöntem, dikkat edilmediğinde bebeğin henüz yeni gelişen beyninde ciddi hasarlara sebep olabiliyor. Bebeği sallayarak uyutmaya alıştırmayın, ağladığında bırakın kendi kendine sussun. Beşikte, ayakta ya da başka araçlarla yapılan sallamanın şiddetine çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Anneler ve babalar özellikle geceleri uyku sersemliğiyle bebekleri hemen uyusun diye aşırı şekilde sallıyor. Her gece bu şekilde sallanan bebeklerin beyninde zamanla sarsıntılar meydana gelebiliyor. diyor. Şiddetli sallamalarda iç kulak sıvısının çevresindeki dokulara hızla çarpmakta ve bebekte sersemlik haline sebep olmakta, uzun vadede bu durumun beyne zarar verebilmektedir.
Bebeği sallayarak uyutmak zararlı mı en son haber
1. Bebek ağlayınca, annenin bebeği kucağına alıp sallayarak veya beşiği sallayarak uyutması, 10 aylıktan küçük bebekler için çok tehlikelidir. Çünkü, bebeğin beyni tam olarak büyümediğinden bebeği sallamak beyninin kafatasıyla çarpışması ve beyindeki küçük damarın çatlamasına yol açabilir.

2. Bebek, annenin kucağında uyurken, daha çok annenin nefes verdiği kirli hava ve yorgan içindeki kirli havayı alır, bu bebeğin sağlığına çok zararlıdır. Ayrıca, annenin kucağında uyuyan bebeğin serbest hareketleri sınırlanır ve bundan normal kan dolaşımı olumsuz etkilenir.

3. Bazı anneler kolaylık olsun diye, bütün gece ışık yakar. Bu da bebeğe zararlıdır. Bebeğin sinir sisteminin büyüme aşamasında bulunması ve ortama uyma kabiliyetinin zayıf olmasından dolayı, gece lamba ışığı bebeğin doğaya uyma düzenini bozar ve uyuma zamanının kısalmasına yol açar, bu da bebeğin büyümesini etkiler. Ayrıca lambanın yakıldığı ortamda uyuyan bebeklerin büyüyünce miyop olma riski normal çocuklardan çok daha yüksektir.
Bebein dzeltilmesi gereken yanl uyuma alkanl - china radio international

Bebeği sallayarak uyutmak zararlı mı ?
Bebeği sallayarak uyutmak Türk kültürünün değişmez parçası. Hemen hemen tüm anneler, bebeğini ayağında ya da beşikte sallayarak uyutuyor.
Oldukça masum görünen bu yöntem, dikkat edilmediğinde bebeğin henüz yeni gelişen beyninde ciddi hasarlara sebep olabiliyor. Bebeği sallayarak uyutmaya alıştırmayın, ağladığında bırakın kendi kendine sussun. Beşikte, ayakta ya da başka araçlarla yapılan sallamanın şiddetine çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Anneler ve babalar özellikle geceleri uyku sersemliğiyle bebekleri hemen uyusun diye aşırı şekilde sallıyor. Her gece bu şekilde sallanan bebeklerin beyninde zamanla sarsıntılar meydana gelebiliyor. diyor. Şiddetli sallamalarda iç kulak sıvısının çevresindeki dokulara hızla çarpmakta ve bebekte sersemlik haline sebep olmakta, uzun vadede bu durumun beyne zarar verebilmektedir.
Bebeği sallayarak uyutmak zararlı mı en son haber
1. Bebek ağlayınca, annenin bebeği kucağına alıp sallayarak veya beşiği sallayarak uyutması, 10 aylıktan küçük bebekler için çok tehlikelidir. Çünkü, bebeğin beyni tam olarak büyümediğinden bebeği sallamak beyninin kafatasıyla çarpışması ve beyindeki küçük damarın çatlamasına yol açabilir.

2. Bebek, annenin kucağında uyurken, daha çok annenin nefes verdiği kirli hava ve yorgan içindeki kirli havayı alır, bu bebeğin sağlığına çok zararlıdır. Ayrıca, annenin kucağında uyuyan bebeğin serbest hareketleri sınırlanır ve bundan normal kan dolaşımı olumsuz etkilenir.

3. Bazı anneler kolaylık olsun diye, bütün gece ışık yakar. Bu da bebeğe zararlıdır. Bebeğin sinir sisteminin büyüme aşamasında bulunması ve ortama uyma kabiliyetinin zayıf olmasından dolayı, gece lamba ışığı bebeğin doğaya uyma düzenini bozar ve uyuma zamanının kısalmasına yol açar, bu da bebeğin büyümesini etkiler. Ayrıca lambanın yakıldığı ortamda uyuyan bebeklerin büyüyünce miyop olma riski normal çocuklardan çok daha yüksektir.
Bebein dzeltilmesi gereken yanl uyuma alkanl - china radio international

verdiğiniz bilgiler çok faydalı olmuş ama benim söylemek istediğim ,yararlımı zararlımı doğru bir yaklaşım ilkel bir toplum gibi lansedilmek yanlış bir yaklaşım yada bir kelime hatası ,sevgiler........

Benim bebegim suan 5 aylik ve 3. Aydan itibaren yyku egitimine basladik fakat kesinkikle aglatarak degil. Uyku belirtisi baslayinca yatagina koyup bazen donence bazen ninni soyleyerek simdi masallah cok guzel uyuyor yavrum. Tavsiye ederim. Simdide hr gece yatmadan masal okuyorum cok seviyor. Ne anlar demeyin onlar cok akilli :)

bence arkadaş öyle demek istemedi ilkel derken zararlı bi davranış olduğunu kastetmek istedi galiba

biz ilk 3-4 ay "kızımız ne derse o" dedik. sefil etti bizi, o ayrı (harvey karp diye bir doktor amca var, kitabını keşke doğurmadan okuyup bitirseymişim, ilk 3 ay belki de o kadar sefil olmazmışız). ama sürekli davranışlarını takip ettik. hangi saatlerde dahah fazla uyuma eğilimine giriyor, ne yapıyor, neden hoşlanmıyor ya da hoşlanıyor, vs...vs... bizim olduğumuz yerde (salon) uyumayı tercih ediyordu. çok tırtıklanmayınca kendi kendine uyku moduna geçmeye başladı. son 10 gündür de uyku eğitimine başladık. önce altını değiştiriyoruz, alıp götürüp elini-yüzünü yıkıyorum, sonra odaya götürüp uyku tulumunu giydiriyorum, emziriyorum, sonra babamız bir masal okuyor ( ya da uyduruyor) sonra kızı öpüp odadan kaçıyoruz. ilk başlarda biraz mızırdıyordu. biz de sesini takip ediyorduk. şu ara biraz kendi kendine debelenip uyumaya başladı. yatağı ayrı ama odadan ayırmadım. şimdilik de ayırmayı düşünmüyorum doğrusu. telsiz sürekli dibimde, kulağım telsizde. gece hala emziriyorum. genelde gazdan dolayı ağlayarak uyanıyor bazen, ben de koşup yetişip sakinleştiriyorum, eğer isterse de emziriyorum. ama her mıklamaya da odaya girmiyorum. evde misafir varsa aynı saatte izin isteyip ritüele başlıyoruz. ya da dışardaysak eve dönüyoruz. şimdilik işe yarıyor gibi. aylardan sonra ilk defa akşamlarımız sakin geçmeye başladı. kızım uykusunu alıyor, sevimli sevimli uyanıyor sabahları. kolik dönemi atlattıkan sonra bebeğin davranışları izlenerek bir çıkarım yapılıp nasıl davranılması gerektiği de tespit edilebilir sanırım.
Gene de kolay gelsin herkese, zor eninde sonunda.

merhaba,6 ay memede anne kokusuyla uyuyakalan bebege feber yontemiyle aniden aglatarak uykuya gecirmeniz cok tutarli degil..resmen soguk dus etkisi..kim west yontemi kullanin ne biliyim, tracy hogg kullanin ama bebegi terkedip odadan gitmek onu aglatarak uykuya daldirmak,bilmiyorum...
buarada ben avrupanin gobeginde yasiyorum,ustelik esimde yabanci,kayinvalidemin ogluma hediyesi besik oldu..besik kundak emzik,hepsi guzel guzel kullaniliyor hastanelerde dahi..

Benim oglun 7 ayini doldurdu bende ayagimda salliyorum esimle ayriliyorum annemin evindeyim buyuzden ve bilirsinizki anneannne dede olunca cocugu tam istediginiz gibi yetistiremiyosunuz mudahaleler oluyo bende kendi basina uyutmayi denedim.cok agladigi icin mudahale edildi vazgectim

En doğrusu kendi yönteminizi oluşturmak ve orta yolu bulup bebeğinizin ihtiyaçlarına göre uyutmayı denemek. Bende kendi kendine uyusun diye şu meşhur uyku eğitimi yontemleriyle çocuğuma uyku eğitimi vermek istediğimde ağlıyordu ve ağlar ağlar heralde geçer diye düşünmüştüm fakat o zamanlar bilmiyordum ki çocuk gaz sorunu yaşıyormuş.(ağlattığım için çok pişmanımve onu ağlatmayacağıma fark ettiğim gün söz verdim) Allahtan bunu fark etmem kısa bir zamanda oldu da hemen olaya mudahale edip sonrasında ise benim kıza en uygun uyku eğitimini nasıl verebilirim diye düşünerek kalıplara takılmadan bunu başardım.(kendi kurallarımızı kendimiz koyduk)

Şimdi bebeğimi sallamadan kendi kendine uyumasını sağlıyorum. Tabi bazı durumlara göre değişiyor. Eğer bir rahatsızlığı sıkıntısı var ise kucağıma alıp onu opup koklayıp uyutuyorum ama kesinlikle sallamıyorum. Sıkıntısını giderdikten sonra (gaz oluyor bu) yatagına koyuyorum tekrar ve emzıgını veriyorum. Eğer koydugumda yine ağlıyorsa bu işlemi tekrar ediyorum. Zaten kesinlikle gaz çıkarıyor. Sıkıntısı geçtiğinde ise ilk kendi kendine mırıldanıyor neselı neselı, sonra mızırdanıyor ki o an uykusu sımdı bastırdı dıyorum sonra gozlerı kapanıyor ve uykuya dalıyor. Eğer sıkıntısı yoksa kendi kendine durduğu yerde de uyuyabiliyor. Ama dediğim gibi mızırdanma değilde ağlıyorsa kesinlikle yatağında bırakmıyorum. Hemen kucağıma alıp onu opup kokluyorum. Ağlatma taraftarı değilim asla. Bazen bende onun yanına yatıyorum acayip mutlu oluyor. Sonra farkında olmadan uyuyakalmıs olursam da uyanıp bir bakıyorum kı ona, o da uyumuş :) Bazen beşiğine bırakıyorum odadan çıkıyorum kapı açık oluyor kendi kendine konusuyor sonra sesı kesılıyor ve bakıyorum uyumus.

Kısaca şunu diyebilirim ki bebeği ne sallayarak, saatlerce uğraşarak her türlü perişan durumlara düşüp uyutma taraftarıyım ne de ağlamaya bırakmayı. Kalıplar içerisinde kalmak yerine esnek olup bebeğin rahatlığını ön plana almak daha iyi bence

Son düzenleme:
Mrhabalar. Benim kızımda maşallah diyeyim kendi kendine uyuyor. Ben uzun zqmandır sallamadan uyutuyorum. Tabi bu duruma aşama aşama geçtim. Benim bebişim erken doğdu ve 15 gün küvezde kaldı. Küvezde kalan bebekler nereye koyarsan orada uyur delerdi. Gerçektende öyle oldu. 1-2 ay hiç sallanadan uyudu. Geceleri neredeyse hiç uyanmıyordu. Sadece mızıldanıyordu. Tabi büyüdükçe daha zor uyumaya başladı. Hafif hafif sallardım beşiğinde. Hemen uyuya kalırdı. Bir süre sonra emerken uyuya kalmaya başladı. Bu da konforluydu. Hızlıca uyuyordu. Ama iyi bir yöntem olmadığını duydum. Zaten benim kızımda 7. Ayından sonra emmeyi bırakınca tekrar sallamaya başladım. Ama hızlı değil çok yavaş. Daha sonra emmesede emzirme pozisyonunda kucağımdayken rahatlayıp uyuya kaldığını farkettim. Poposuna hafif hafif vurarak pış pış deyip uyutmaya başladım. Bu şekilde çok hızlı uyuyordu. Böykelikle sallamaktan tanamen kurtulmuştum. Büyüdükçe bu şekile uyumak istememeye başladı. Bende yere kocaman bir yatak yapmaya başladım ve artık kendisi yatakta döne döne uyuyor. Yaklaşık 8 aydır bu şekil uyuyor. Tek sıkıntımız uyuyunca yatağına alıyorum fakat gece uyanıp beni al diyor. Yere yatırınca uyuya kalıyor. Kısacası ben hep kızımın isteklerine ve kendi mantığıma uyanı yaptım.

Bebeğini kendi kendine uyuytmayı başaran annelerimizi tebrik ediyorum.Bebişim şimdi 12 aylık kah memede kah kendi kendine uyudu son altı aydır.Yerini biliyor mutlu mutlu tebessüm ediyor uyuyor. Bazende ağlama numarası yapıyor.Odadan çıkınca susuyor.Bazen oturuyor ayağa kalkıyor ama ben takipteyim ve tekrar yatırıyorum onu.Ağlama mevzusuna gelince bu günnere kadar hiç ağlatmadığım gak deyince su guk deyince yemek misali herşeyini anlayıp hissedip önüne serdiğim meleğim şimdi bazen numaradan bazende gerçekten nelere ağlıyor bir bilseniz. Gözümün üstünde kaşım niye var diye bile :) İşte bu yüzden ağlıyor diye numaracılar için üzülmeyin.Ağlamak tek bildiği iletişim.Ciğerleri açılıyor burnu temizleniyor vs... Bol şanslar.

Kızlar bana da yardım edin kızım yanımda yatıyor uyuyunca yatağına koyuyorum hemen uyanıyo ne yapmalıyım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bizde evet herşey yolunda değil ama bu avrupalaşmak niye... O zaman size şunu deyim geçen nette yabancı bir çocuk doktorunun söyleşisini dinledim. Kucağınıza alın ve ona şarkılar söyleyip sağa sola hafifçe sallanın bebeğiniz sizi kokunuzu hissedince güvenle uyuyuyakalıyor bu yüzden huzurla uyuyor demişti. Bende o günden beridir bebeğimle yatağa uzanıyoruz kitap okuyoruz şarkı söylüyoruz hatta bu sıra hııııı yapmayı öğrendi sarılıp uyuyoruz. Onu yatağına alıyorum ve gece boyunca bir kere emmek için uyanıyor. Onu orda yanlız bağırta bağırta uyutacağıma ilgilenirim sarılırım daha tercihimdir. Yazık birdaha bebek olmayacaklar çünkü. Bana ve babasına güvenmesi benim rahatlığımdan çok daha iyidir diye düşünüyorum. Bu arada bebeği langur lungur sallayıp aptal edip uyutan annelere çok kızıyorum yazık ya böyle bir uyutma şekli olamaz ki bu yöntem evet bencede ilkel. Kültürümüzde sallamak evet var illa ayağında sallayacaksan hafif hafif salla bebek keyfiyle uyusun sersemleyerek değil....

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Back