Uyku düzeni…

Guls_tscl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2024
65
20
35
Selam hanımlar.
2 ay 7 günlük bebişim. Uyku düzenimiz yok.Siz bu problemi aşabildiniz mi ? Nasıl aştınız ? Uyku düzeni oturtabildiniz mi? Yardım lütfen yoksa bu kesik kesik uykular yüzünden deliriiciiiğiiiim

Ne kadar uyuyor gün içinde uykuları nasıl kaç dk ?
O kadar düzensiz ki…Bugünden bahsedeyim;
8.30 gibi uyandı karnını doyur gazını çıkart vs 9 gibi tekrar uyudu 11-12 ye kadar.
devamında 2 saat aralarla beslenip 20-30 dk şekerlemeler…
Derin bir uykuya geçiş yok anlayacağınız :KK43:

Selam hanımlar.
2 ay 7 günlük bebişim. Uyku düzenimiz yok.Siz bu problemi aşabildiniz mi ? Nasıl aştınız ? Uyku düzeni oturtabildiniz mi? Yardım lütfen yoksa bu kesik kesik uykular yüzünden deliriiciiiğiiiim
Merhaba bebeğiniz daha minik başlıca sorunlar olarak doymaması gaz sorunu aşırı giyinme geliyor aklıma. Ortam ısısını çok yükseltmeyin reflü, pozisyonunda uyutun

Bu arada benim de yapmış olduğum ve aşamadığım hatalar var.
Bebeğim beşiğinde uyumak istemedi hiç geceleri yanımda uyuyor ve ben buna engel olmadım ısrarcı da davranmadım.
Destekli uyku ile uyutmaya alıştırdım (kucakta-ayakta sallama gibi)
Bir gün bir oda diğer gün diğer oda vs. tek başına baktığım için sanırım yakın tutmak ya da tecrübesizliğimden kaynaklı bilmiyorum sabit bir yerde yatırmadım anlayacağınız…

Merhaba bebeğiniz daha minik başlıca sorunlar olarak doymaması gaz sorunu aşırı giyinme geliyor aklıma. Ortam ısısını çok yükseltmeyin reflü, pozisyonunda uyutun
Anne sütü yeterli gelmediği için mamaya başladık.
Beslenme ile alakalı olduğunu zannetmiyorum.Kilo alımı vs normal
Geceleri aniden başlayan sonunu getirmeyi beceremediğimiz ağlamalarımız var :KK43:
Kalın olmamak şartı ile alt üst takım ve bir hırkadan ibaret tutuyorum çok kalın olmuyor yani :)

Anne sütü yeterli gelmediği için mamaya başladık.
Beslenme ile alakalı olduğunu zannetmiyorum.Kilo alımı vs normal
Geceleri aniden başlayan sonunu getirmeyi beceremediğimiz ağlamalarımız var :KK43:
Kalın olmamak şartı ile alt üst takım ve bir hırkadan ibaret tutuyorum çok kalın olmuyor yani :)
Diş sancısı, için erken olduğunu düşünüyorum ben. Açlık değilmiş zaten. Karnına masaj yapardım ben çok rahatlardı kızım

Bu arada hiçbir şekilde susmaz ve ağlardı gaz cikardikca rahatlar bi 5 10 dk susar sonra bir daha devam ederdi

Ayak altlarına patates koyanları sonradan gördüm ayaklarını muhakkak sıcak tutun ekstra corap giydirin ayagina damlayı da değiştirebilirsiniz bazen biri yarıyor diğeri yaramıyor. Mamayi değiştirebilirsiniz probiyotikli mamalar var günde 1 kere ondan verebilirsiniz bir de gazlı bebeklere özel mamalar var ben öyle rahatlamistim bir nebze yine doktorunuza danışın tabii ki
3. Ayda genelde bitiyor biz o zaman esas rahatladik

Bir düzen kurmayı beklemek için fazlaca küçük bebeğiniz. Muhtemelen gaz sıkıntısı vardır yada size yakın olmak istiyordur. İlk 3 ay falan çok zor uyku konusunda sonrası da çok parlak değil ama daha iyi oluyor.

Bu arada vişne çekirdekli sanirim gaz kemerleri var onlardan da alabilirsiniz ısıtıp beline takıyorsunuz kullanımına internetten bakabilirsiniz

Ağlamalar çoksa gazı vardır. Ikınmalar falan olur bacaklar karna çekilir. Bunun dışında 60 günlük bir bebek eğer kilosu iyiyse uyur 5 saat sorun olmaz. Ama bebek 5 ayına gelene kadar uyku düzeni düşünmeyin derim. Daha size çok muhtaç o nedenle ayına göre uyku saatleri paylaşıyorlar sosyal medyada falan bulup deneyebilirsiniz. Evet düzenli olsunlar istiyoruz ama ilk 3 ay zaten gaz ve bağırsak problem oluyor 4.ayda da algıları açılıyor uyku gerilemesi yaşıyorlar o yüzden strese girmeden ilerlemeye çalışın derim. Yavaş yavaş geceyi gündüzü öğrenecek gündüz daha az uyuyup gece uzatacak. Çok yoruluyorsunuz anlıyorum ama pek yapacak bir şey yok şu an. Ha bi de hırka giydirmenizi tavsiye etmem bebek hırkaları tamamen pamuk değiller rahatsız edici bir terleme ya da kaşıntı yapabilir

Ağlamalar çoksa gazı vardır. Ikınmalar falan olur bacaklar karna çekilir. Bunun dışında 60 günlük bir bebek eğer kilosu iyiyse uyur 5 saat sorun olmaz. Ama bebek 5 ayına gelene kadar uyku düzeni düşünmeyin derim. Daha size çok muhtaç o nedenle ayına göre uyku saatleri paylaşıyorlar sosyal medyada falan bulup deneyebilirsiniz. Evet düzenli olsunlar istiyoruz ama ilk 3 ay zaten gaz ve bağırsak problem oluyor 4.ayda da algıları açılıyor uyku gerilemesi yaşıyorlar o yüzden strese girmeden ilerlemeye çalışın derim. Yavaş yavaş geceyi gündüzü öğrenecek gündüz daha az uyuyup gece uzatacak. Çok yoruluyorsunuz anlıyorum ama pek yapacak bir şey yok şu an. Ha bi de hırka giydirmenizi tavsiye etmem bebek hırkaları tamamen pamuk değiller rahatsız edici bir terleme ya da kaşıntı yapabilir
Çok teşekkür ederim fakat strese girmeden ilerlemek gerçekten mümkün mü bilmiyorum… Yetersiz ve düzensiz hissetmeler,duygu durum değişiklikleri fazlasıyla mevcut.Sanırım yalnız bakıyor olmakta cabası.
Zaman ilerlemiyor gibi geliyor bazen :)

X