• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uyku düzeni yardım

Mdnacrayz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2015
1.337
380
53
28
merhaba geceleri uyuyamıyorum sabahın 7 sine kadar ne kadar yorgun olsam da olmuyor başım çatlıyor genede uyuyamıyorum gündüzde uyanamıyorum ne yapabilirim ne önerirsiniz bu durum benim hayatımı çok olumsuz etkiledi ne yapabilirim doktorlara gittim mi umursamıyorlar bile lütfen yardım edin

bu arada ev hanımıyım okul yada iş yok yani tamamen bağımsızım ancak hayatımı olumsuz etkiliyor işte

Canım bir psikatriye git zetsat diye bir ilaç veriyor annem hastayken bana vermişti yarım saat sonra uyumaya başlıyorsun alışkanlık felan da yapmıyor ben hep uyuyamadım da aldım doktor uyuyamadign zaman al demişti ki o al dese bile ben almadım.annem.hastanede iken sırf dinlenmek.icin içiyordum

merhaba geceleri uyuyamıyorum sabahın 7 sine kadar ne kadar yorgun olsam da olmuyor başım çatlıyor genede uyuyamıyorum gündüzde uyanamıyorum ne yapabilirim ne önerirsiniz bu durum benim hayatımı çok olumsuz etkiledi ne yapabilirim doktorlara gittim mi umursamıyorlar bile lütfen yardım edin

Bir şekilde uyku düzeniniz bozulmuş.
Stres altında mısınız
Hayatınızda yolunda gitmeyen bir şeyler mi var?
Bunları çözemediğiniz için uykusuzluk çekiyor olabilir misiniz?

Eğer bunlar yoksa geceyi gündüz gündüzü gece haline çevirme olayıdır. Gün içinde uyumamaya akşamları da kafeinli içecekleri tüketmemeye dikkat edin. Muhtemelen bir kaç gün içinde düzelir.

Canım bir psikatriye git zetsat diye bir ilaç veriyor annem hastayken bana vermişti yarım saat sonra uyumaya başlıyorsun alışkanlık felan da yapmıyor ben hep uyuyamadım da aldım doktor uyuyamadign zaman al demişti ki o al dese bile ben almadım.annem.hastanede iken sırf dinlenmek.icin içiyordum
bizim burdaki doktorlar doktor değil insanın yüzüne bakmıyorlar yıllardır bu sorunları yaşıyorum ilaç bile yazmıyorlar geçicidir mevsimseldir diye oyalıyorlar

İlaç adı vermeseydiniz keşke.
Bahaettiğiniz ilaç bir antidepresan çünkü ciddi yan etkileri olabilir.

Bir şekilde uyku düzeniniz bozulmuş.
Stres altında mısınız
Hayatınızda yolunda gitmeyen bir şeyler mi var?
Bunları çözemediğiniz için uykusuzluk çekiyor olabilir misiniz?

Eğer bunlar yoksa geceyi gündüz gündüzü gece haline çevirme olayıdır. Gün içinde uyumamaya akşamları da kafeinli içecekleri tüketmemeye dikkat edin. Muhtemelen bir kaç gün içinde düzelir.
stres var ancak her zaman değil bazı günlerde streste yaşamadığım halde genede uyuyamıyorum kafein kullanmıyorum

bizim burdaki doktorlar doktor değil insanın yüzüne bakmıyorlar yıllardır bu sorunları yaşıyorum ilaç bile yazmıyorlar geçicidir mevsimseldir diye oyalıyorlar

Nasıl ya valla ben gidip istedim direk annem.kanser kafayı yemek üzereyim düşük yaptım uyku nedir bilmiyorum zombi gibiyim dedim adam dedi hissettiğim şeyler çok doğal benim eşim bu durumda olsa senin durumunda olup bunu icerdim dedi devamlı kullanma dedi sadece

Canım bunu isteyen alamaz ki reçetesiz verilen bir ilaç değil o kdr cahal değilim canım :halay:

yok ben ilaç adı falan bilmem zaten sadece buraya yazdığım gibi durumu anlatıyorum onlarda her zaman mevsimseldir gibi bahaneler buluyorlar

ne zamandır böylesin büyük bi sorunun var mı

yok ben ilaç adı falan bilmem zaten sadece buraya yazdığım gibi durumu anlatıyorum onlarda her zaman mevsimseldir gibi bahaneler buluyorlar

Psikiyatri servisine başvurdunuz mu?
Bazı doktorlar ilaç yazmaktan hoşlanmıyor ancak uzun süreli uyku bozukluğu yaşıyorsanız buna ihtiyacınız var demektir.

uyumadan önce ılık bir duş al kitap oku tv izle uykun gelmeden yatağa geçme

Birkaç gün hiç uyumamak erken saatte uyumaya neden olabilir yine erken kalkarsanız sorun çözülür heralde birkaç zaman sonra

Psikiyatri servisine başvurdunuz mu?
Bazı doktorlar ilaç yazmaktan hoşlanmıyor ancak uzun süreli uyku bozukluğu yaşıyorsanız buna ihtiyacınız var demektir.
ben çok gittim hatta bir doktorlada yetinmedim diğerlerinede başvurdum ilaç yazmdıkları gibi bu seferde sen şöylesin böylesin demeye başladılar

uyumadan önce ılık bir duş al kitap oku tv izle uykun gelmeden yatağa geçme
bu benim için biraz imkansız aslında çünkü yaşadığım sağlık sorunundan dolayı yatakdayım çoğu zaman kitap okuyorum ama işe yaramıyor

Imkan varsa spora kursa falan baslayin sabah erken saatte gidebileceginiz.
Insan zorunda kalınca kalkıyor. Bence bir ara gece uyumak bilmezdim. Sabah kalkmak bilmezim. Sonra kedi sahiplendim o da sabah erkenden uyanıp acikiyor. Şimdi her sabah 6 da alarm kurup kalıyorum aman aç kalmasin diye. Uykum düzene girdi uzun zamandır. Size de böyle bir sebep lazım sabah kalkmaya.

Hangi bölüme gittin eger gitmediyseniz dahiliye doktoruna gidin tahlil verin birşey çıkmaZsa psikiyatriye ye yönlendirirler.

Back
X