• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

uyku düzeni oluşturma

Bozo16

Guru
Kayıtlı Üye
selam arkadaşlar

bizimki 5 ay 1 hafta oldu. 3 hafta öncesine kadar geceleri 21 de yatıp 3 de kalkıyor emiyor ve 7 ye kadar uyuyordu. fakat düzenli olan uykuları bozuldu. 2 haftadır neredyse saat başı ağlayarak kalkıyor biraz emip tekrar yatıyordu. sinirlerimiz iyice yıpranmıştı.

doktorumzu uyku düzeninin oluşması için biraz acımacızca bir yöntem olan ağlatma yöntemini denememizi önerdi. 6 ay uyku düzeni oluşturmak için tam zamanı. eğer biran önce yapmazsanız ilerde çok zorlanırsınız çünkü gittikçe size daha çok bağlanacak bir bakacaksınız aynı yatakta yatıyorsunuz dedi. bizde çok üzülerek de olsa 3 gecedir deniyoruz .

ilk gece yattıktan 3,5 saat sonra yine ağlayarak uynadı. 5 dk lık aralıklarla yanına 2 dk giderek 1 saat ağlamadı ama sonrasında pışpışlama ile kucağa almadan ve emzirmeden uyutmayı başardık. 2 saat sonra tekrar uyandığında da emzirdim.

2. gece 22 de yattı 00.30 da uyandı bu sefer susması 1.5 saat sürdü. çok kötüydü eşimle çıldırdık üzüntüden

ama dün gece inanırmısınız 22 de yattı sabah 5 te kalktı. emdi yattı 8 de uyandı.
her gec böyle mi olacak sanmıyorum inanamıyorum daha doğrusu.

ama yinede kafama takılan nokta bu yöntemde hiç mi emzirmemek gerekiyor. bebeğimin alışkanlıktan mı yoksa açlıktan mı uyandığının ayırımını nasıl yapacağım?kaç saate kadar ağlamalı kaç saatlik uyku sonrası uyanırsa emzirmeliyim.

aslında aç olduğunu sanmıyorum yatmadan 100 cc yoğurt ve 15 dk kadar meme emiyor.

aranızda bu yöntemi deneyenler varmı?

selam arkadaşlar

bizimki 5 ay 1 hafta oldu. 3 hafta öncesine kadar geceleri 21 de yatıp 3 de kalkıyor emiyor ve 7 ye kadar uyuyordu. fakat düzenli olan uykuları bozuldu. 2 haftadır neredyse saat başı ağlayarak kalkıyor biraz emip tekrar yatıyordu. sinirlerimiz iyice yıpranmıştı.

doktorumzu uyku düzeninin oluşması için biraz acımacızca bir yöntem olan ağlatma yöntemini denememizi önerdi. 6 ay uyku düzeni oluşturmak için tam zamanı. eğer biran önce yapmazsanız ilerde çok zorlanırsınız çünkü gittikçe size daha çok bağlanacak bir bakacaksınız aynı yatakta yatıyorsunuz dedi. bizde çok üzülerek de olsa 3 gecedir deniyoruz .

ilk gece yattıktan 3,5 saat sonra yine ağlayarak uynadı. 5 dk lık aralıklarla yanına 2 dk giderek 1 saat ağlamadı ama sonrasında pışpışlama ile kucağa almadan ve emzirmeden uyutmayı başardık. 2 saat sonra tekrar uyandığında da emzirdim.

2. gece 22 de yattı 00.30 da uyandı bu sefer susması 1.5 saat sürdü. çok kötüydü eşimle çıldırdık üzüntüden

ama dün gece inanırmısınız 22 de yattı sabah 5 te kalktı. emdi yattı 8 de uyandı.
her gec böyle mi olacak sanmıyorum inanamıyorum daha doğrusu.

ama yinede kafama takılan nokta bu yöntemde hiç mi emzirmemek gerekiyor. bebeğimin alışkanlıktan mı yoksa açlıktan mı uyandığının ayırımını nasıl yapacağım?kaç saate kadar ağlamalı kaç saatlik uyku sonrası uyanırsa emzirmeliyim.

aslında aç olduğunu sanmıyorum yatmadan 100 cc yoğurt ve 15 dk kadar meme emiyor.

aranızda bu yöntemi deneyenler varmı?

canım ben bebeğime kıyamadığım için bu yöntemi denemedim biz biraz daha zahmetli olan yöntemle emerek uyuma huyundan vaz geçirdik oğlumu, 2 haftaya yakın bir süre banyodan sonra babası dizlerinde sallayarak uyuttu oğlumu gece kalkınca da o alıp pışpışladı böylece oğlum benim kokumu almadan ama yalnız kalmadan sakinleşip uyuyordu biraz ağladı tabi ama yalnız değil babasının kucağında... şimdi gece 2 kere uyanıyor 20:30 da yatıyor 23:30da uyandırmadan emziriyorum 3 de bir de 5 de kalkıyor aslında 3 de de kalkmaması gerek ama benimki kalkıyor yani doktorların söylediğine göre 5 saat acıkmadan uyumalılarmış daha fazla da olabilir ama minimum 5 saat emzirmezsen acıkmaz. bir de genelde sabah 5 de uyanıyorlar çünkü anne de bebek de bu saatlerde hormon salgılıyor bebek bu saatte acıkıyor ve emzirirsen gün içinde sütün daha fazla oluyor kolay gelsin ağlatma bebişini kıyamam ben ona senağlama

canım ben bebeğime kıyamadığım için bu yöntemi denemedim biz biraz daha zahmetli olan yöntemle emerek uyuma huyundan vaz geçirdik oğlumu, 2 haftaya yakın bir süre banyodan sonra babası dizlerinde sallayarak uyuttu oğlumu gece kalkınca da o alıp pışpışladı böylece oğlum benim kokumu almadan ama yalnız kalmadan sakinleşip uyuyordu biraz ağladı tabi ama yalnız değil babasının kucağında... şimdi gece 2 kere uyanıyor 20:30 da yatıyor 23:30da uyandırmadan emziriyorum 3 de bir de 5 de kalkıyor aslında 3 de de kalkmaması gerek ama benimki kalkıyor yani doktorların söylediğine göre 5 saat acıkmadan uyumalılarmış daha fazla da olabilir ama minimum 5 saat emzirmezsen acıkmaz. bir de genelde sabah 5 de uyanıyorlar çünkü anne de bebek de bu saatlerde hormon salgılıyor bebek bu saatte acıkıyor ve emzirirsen gün içinde sütün daha fazla oluyor kolay gelsin ağlatma bebişini kıyamam ben ona senağlama

kıyamıyorum vallahi. içim gidiyor ama düzene girecek dayan diye kendime telkin de bulunuyorum devamlı.

bende gece emmeden uyusun diye birşeyler yapmaya çalışıyorum. birkaç gündür emziriyorum en az 10 dk olmasına gayret ediyorum. tam kendinden geçip uyumaya başlıyor uyandırıp omuzuma alıyorum babası güldürüyor falan biraz uykusunu açıyoruz ardından öpüp koklayarak yatağına götürüp yatırıyorum kapısını çekip çıkıyorum kamerasından izliyoruz, birkaç dakika dönmeye çalışıyor, mızırdanıyor sağa sola birazda kafasını salllıyor ama kendi başına karanlıkta etrafa bakınarak uyuyor. odasına ışık da koymadık. fena bir yöntem değil gibi bir arkadaşım önermişti.

gece uyanmalarını da çözersek bu iş biter:) yakında çalışmaya başlayacağım birşeylerin rayına oturması gerekiyor artık.

sıra gündüzleri bensiz uyumasında. onu da bakıcımız başlayınca birlikte hallederiz inşallah

merhabalar bayanlar, çok güzel bir topik olmuş burası, bu aralar benim oğlum da çok sık uyanmaya başladı

ve her uyandığında emmek istiyor, sizin yaptığınız gibi pışpışlıyorum, eşim uyutmaya çalışıyor, bakalım ne zaman düzene girecek

aslında bebekler gece acıkmazlarmış, annelerini kaybetme korkusunu yoğun yaşadıklarından uyanırlarmış

o yüzden bebeğim aç kalır düşünmeyin

benim oğlum da dün gece beni delirtti.akşamda 9da yatıp sabaha karşı uyanır emer ve tekrar 9a kadar uyurdu.dün gece 3 te uyandı ve 6.30a kadar da uyumadım n yaptıysam olmadı.bi de ağlıyor ki soramayın bağıra bağıra.bazen böyle huysuzlandığı oluyor işte.

benim oğlum da dün gece beni delirtti.akşamda 9da yatıp sabaha karşı uyanır emer ve tekrar 9a kadar uyurdu.dün gece 3 te uyandı ve 6.30a kadar da uyumadım n yaptıysam olmadı.bi de ağlıyor ki soramayın bağıra bağıra.bazen böyle huysuzlandığı oluyor işte.

canım üç aylık bebişlerde gaz sancısı olabiliyor, zor bir dönem allah yardımcın olsun, bazı bebkler de bu sancılar daha yoğun oluyor malesef

minişin karnını ılık zeytinyağı ile ovarsan, ılık havlu koyarsan belki iyi gelir canım

gerçekende çok güzel bir topi olmuş teşekkürler
ya biz 3 ay izmirde kaldık urda düzeni süperdi saat 9.30 da yatar sabah 5 de kalkardı sonra 1 saat daha yatr 6.30 da hortlardı oyun isterid şimdi 10 gündür evimize geldik düzeni çok değişti burda hava erken karaıyo diye saat 7 gibi yatıyor pek beeli olmuyo ne zman kalkacağı 2-3 defa kalkıyo
bazen 12-3-5 bazende 2-5 yapıyor ama saat 6.30da kalıyo daha yatmıyo uykusuzluktan o saatlerde gözüm açlımıyo bende babasına devrediyom ama babasıa şimdi oruş tututyo adamada kıyamıyom kendime kıyıyom

sukur ki kizim duzeni kendi kurdu aksam 10da uyuyor saat 12de ben uyandirmadan emziriyorum tekrar yatiriyorum saat 7.30da uyaniyor kaka yapiyor cunku temizliyorum emziriyorum tekrar yatiriyorum 9.30 uyaniyor gun icindede 2saat parcali uyuyor kendince alisti buna sukur uykusuzluk cekmedim sukur

benım oglumda 6 aylık aksam 9 gıbı yatıyor gece 1 2 gıbı emmeye uyanıyor 5 6 gıbı yıne emıyo saat 8 de uyanıyor oyun ıstıyo altını degıstırıyorum ustunu felan gıydırıp beraber yatıyoruz 9 gıbı 12 1 kadar oglen ben uyursam yanında ıstedıgım saate kadar uyuyor cok ıyı masallah kendı kendıne duzene gırdı ılk zamanlar 6 kalkıyodu uyumuyodu baya ıste o benı maffedıodu cunku benımde uyku problemım var ne kadar uykusuzda olsam yorgunda olsam en erken 2 de yatıyorum malesef 3 senedır boyleyım bı cozum bulamadım sımdı sahuru bekleyıp yatıyorum cok yıpranıyorum bu sekılde cocuk olmadan rahattım ama sımdı zor oluyor

benim oglumun uykusu cok duzensiz kizlar saat 12 1 gibi uyur yarim saat sonra kalkar emer 3gundurde kabizlik sorunu yasiyoruz.daha sonra 5 te kalkar emer ve sonra 10 11 gibi kalkar.nasil duzelecek bilmiyorum.aglatma yonteminede dayanamiyorum.bu arada oglum 8aylik.

aynı sorun bizdede başladı doktorumuz gece hiç bir çocuğun acıkmayacağını emzirmemem gerektiğini söyledi ben 1 kere deneyeyim dedim mahvolduk ama bu gece tekrar deneyeceğim ve pes etmeyeceğim

gerçi kitapta ağlatma yöntemi üzerine vurgu yapılmış ama başka metodlar da var örneğin benim uyguladığım babanın veya başkasının uyutması yöntemi ya da aşamalı bıraktırma falan ama yatağına koyup uyutma yöntemini uygulayacaklar için ağlarken yanına ne zaman gidip ne kadar bekleyeceğiniz konusunda bir tablo var:
1.gece 2. gece 3.gece 4.gece 5.gece+
ilk bekleme 5dk 5 5 10 10
ikinci bekleme 5 10 10 10 10
üçüncü bekleme 10 10 15 15 15
ve sonrası 10 15 15 15 15

beklemeleriniz de 1 dakikayı geçmesin diyor çünkü bu onu ağlaması için teşvik ediyormuş

slm kızlar benim bebegimde iki gündür çok huzursuz uykudan aglayarak uyanıyor bir 5 dk aglaması devam ediyor o öyle aglayınca bende dayanamıyorum başlıyorum onunla aglamaya ben heralde onu yanımda yatmaya alıştırdım gece denedim aldım karyolasından yanıma 5 dak mızlandı daha sonra deliksiz uyudu ben zor durumdayım sanırım hiç kıyamıyorum sürekli kalkıp nefesini filan kontrol ediyorum sanırım fazla takıntı yapıyorum duyduklarımı ya benim gibi olsanız offfsenağlama

dün gecemiz çok güzeldi inşallah hep böyle devam eder

emerken uyuyacaktı yine uyandırdım ama bu sefer bayağı açtım uykusunu. uyumak istediği için ağlanmaya başladı. gittim koydum yatağına çektim kapısını. 10 dk kadar ağladı kamerasından da izliyoruz salonda. dayanamadım kaç defa yerimden kalktım kapısına gittim ama yinede girmedim içeriye. sonunda uyudu bizim sıpa. saat 3 te sesini duydum eşimi uyandırdım gitti sırtını okşamış poposuna vurmuş hafiften uyutmuş tekrar. şaşırdım hemde önceki geceler gibi 1 saat ağlamadan uyudu. sabah 5 te uyandı tekrar emzirdim bu sefer 8 e kadar da uyudu.

kendimi acayip dinç hissediyorum bugün. inşallah bu düzen devam eder.

bu yöntem gerçekten ise yarıyor galiba. acımasızca geliyor ama biraz dayanmak düşüyor bize işte
onun iyiliği için sonuçta

emerken uyursa uyandırmak mı gerekiyor, bizim kız da sapıttı son günlerde ağlama huyu yok çok şükür gece de uyuduktan 5 saat sonra falan uyanıyor bizim sorunumuz gece çok geç yatması 12-1 gibi uyumaya başladı gündüz de az uyuyor bu arada ne kadar geç yatarsa yatsın 8 buçuk 9 gibi uyanıyor sabahları ben işe başlayınca çok zor olacak bütün akşamım ve gecem onunla geçiyor hiçbir şey yapamaz oldum kendim için ev işi zaten hak getire

emerken uyursa uyandırmak mı gerekiyor, bizim kız da sapıttı son günlerde ağlama huyu yok çok şükür gece de uyuduktan 5 saat sonra falan uyanıyor bizim sorunumuz gece çok geç yatması 12-1 gibi uyumaya başladı gündüz de az uyuyor bu arada ne kadar geç yatarsa yatsın 8 buçuk 9 gibi uyanıyor sabahları ben işe başlayınca çok zor olacak bütün akşamım ve gecem onunla geçiyor hiçbir şey yapamaz oldum kendim için ev işi zaten hak getire

aslında uyuyan çocuğu uyandırmak çok gaddarca ama kendi kendine uyumaya alışması için yatağa uyanık koymak gerekiyor ama benimki emerken uyuyor engel olamıyorum uyandırıyorum bende birkaç gecedir
inşallah tüm bunlar sonuç verir boşuna eziyet etmiş olmam oğluşuma :çok üzgünüm:

slm kızlar benim bebegimde iki gündür çok huzursuz uykudan aglayarak uyanıyor bir 5 dk aglaması devam ediyor o öyle aglayınca bende dayanamıyorum başlıyorum onunla aglamaya ben heralde onu yanımda yatmaya alıştırdım gece denedim aldım karyolasından yanıma 5 dak mızlandı daha sonra deliksiz uyudu ben zor durumdayım sanırım hiç kıyamıyorum sürekli kalkıp nefesini filan kontrol ediyorum sanırım fazla takıntı yapıyorum duyduklarımı ya benim gibi olsanız offfsenağlama

biz doğduğundan beri sabahları beraber yatıyoruz. uyumam için mecburdum buna. ama şimdi ona da alıştırdım. sabah altını değiştiriyorum yanıma alıyorum oynuyoruz uykusu gelince yatağına bırakıyorum biraz ağlanıp uyuyor maşallah. gün içinde de artık hep yatağında yatıyor koltukta yatırıyordum eskiden.

işe başlayınca bakıcıyla ağlamasındansa şimdi benimle ağlasın diyorum

aslında uyuyan çocuğu uyandırmak çok gaddarca ama kendi kendine uyumaya alışması için yatağa uyanık koymak gerekiyor ama benimki emerken uyuyor engel olamıyorum uyandırıyorum bende birkaç gecedir
inşallah tüm bunlar sonuç verir boşuna eziyet etmiş olmam oğluşuma :çok üzgünüm:

canım uyuyan çocuğu uyandırmak yerine yatmadan 1 saat önce emzirsen daha kolay olmaz mı? gamyoncuiremsu

Back
X