• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku apnesi sorunu

rumuzahsen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2015
19
7
36
45
Merhaba arkadaşlar bana ileri derecede uyku apnesi teşhisi konuldu bu hastalık hakkında bilgisi olan var mı? bdv taşımayın lütfen.

Sıklıkla obezite ile birlikte görülür. Kiloluysanız kilo verdiğinizde geriler.

Yalnız ileri derecede ise kilonuz da baya var anlaşılan. Uyku kalitenizin yanı sıra başka birçok ciddi sağlık sorunu da getiriyordur. Bunu çözmek için yardım almanızı tavsiye ederim. Yaşam tarzı değişikliği ile ilgili aile hekiminizle görüşün. Psikolojik destek almanız da önemli.
Onun dışında şu yazacağım genel geçer bilgilere ihtiyacınız var mı bilmiyorum ama yine de yazayım. İki yastık ile başınızı yüksekte tutacak şekilde uyuyun. Üst solunum yolunuzda anatomik bir sorun olabilir, bunun için sizi KBB'ye yönlendirmiş olduklarını varsayıyorum. Allerjiniz olabilir. Sigara kullanıyorsanız veda edin.

Gecmisler olsun esimın yigeninde var 30 yasinda oda cok doktorlara gitti uyku testleri yapildi sonuç olarak bir maske verdiler elektrikli oksijen maskesi ömür boyu onunla uyuyacak takmadan arla uyumamali asla bir yere yatili gidemiyo cok mecbursa makineyide götürüyo seninki o boyut degildir umarim ama bir cok hastaliga göre genede sükür

Bu rahatsizlik babamda var.. yillardir bi horlama sorunu vardi, geceleri nefesi cok kesiliyordu, yani o kadar horluyorduki, sesi evin her tarafinda yanki yapiyordu o derece.. hafife aldi ve ileri derecede apneye donustu maalesef.. simdi kendisi uc dort yil oldu oksijenli maske kullaniyo mecburen geceleri uyumak icin, bazen yorgun oluyo fazlasiyla, cunku bu rahatsizlik psikolojiyide zedeliyor haliyle.. her uc ayda birde kontrol ediyorlar .. apne hafife alinacak birsey degil.. oncelikle bir Kkb uzmanina gidin, ihmal etmeyin, daha sonrasinda muhakkak size alerji testi filan yaptiracaktir.. ve oksijenli maskeyi kullanin derim..

arkadaslar 2 yıl önce tanıstık uyku apnesi ile babamda kesinlikle yatamıyor yatarsa nefes nefese kalkıyor yatagın ortasında oturarak uyuyordu ,kırmızı ısıkta uyuya kalıyor biyerde otururken uyuyor elınde çay vs varsa döküyordu yani çok kötü bir sürec allah kimseye yaşatmasın ayrıca bir ses kısıklıgı geliyor 1 ay babam kesinlikle konustugu anlaşılmıyor sonra arastrmalarım sonucu bir doktor buldum özel hastane götürdüm babamı baktı inceledi ve bana dedi baban kanser olabilir boğazında bir kitle var fakat yandas hastalıklar oldugundan bizi üniversite hastanesine gönderdi arastrmalarım sonucu uyku apnesinin bir beyinle alakalı olanı birde bogaz dil kökü kalınlıgı geniz eti vs vs den de olabiliyormus.neyse üniversite hastanesine gittik profesör doktord oda inceledi baktı ve evet bi kitle var kötüde oalbilir iyide biyopsi yapacagız dedi (babam doktor işlem yaparken ince bir hortum sokuyor burundan o anda bile uyuyor düşünün ) gün verildi ameliyathaneye alındı uyutulacak fakat kilosundan vs orda uyutulmayı riskli görmüşler hatta uyutamamıslar sanırım ameliyat iptal oldu neolcak ne edecek doktorla konusurken gördüğüm kadarıyla kötü bir durum yok 20 kg ver amelıyattan kurtul dedı babama ozamanlar 120 kg kilo vermesi imkansız neyse, babam uyuyamaktan ve bu uyku apnesinde beyine oksijen gitmesi sıkıntılı oldugundan aklı karısmaya başladı demekki farklı zaraları da oldu kı kalp krizi gecirdi gittik anjue olduk eve geldi spor amaclı bisiklete binde ve ayagı kırıldı femur kemigi bir süre hareketsiz yatması gerekıyor ameliyat sıkıntı yandas hastalıklardan dolayı güclü agrı kesiciler kullandı istah falan girri derken babam yattıgı yerden 30 kg verdi ve apne falan kalmadı daha sonra farklı biyopsi alınırken boğaz da yasadıgı öykü bilindiği için ordan da parca aldılar cok sükür temiz cıktı yani demem o ki belli sebeplerden dolayı uyku apnesi yaşamıyorsanız ki bizdekide kitleydi mesela ama kilo verdiğinde gitti çok çok zor bir sürec yasadık biz ayrı babam ayrı aşırı zor ama problemin % çok kısmı kilodan kaynaklı ben babamın birdaha düzelemeyeceğini düşünüyordum o cihazlar falan fayda etmeyecek diye ama kilo vererek cok süşür kurtulduk birde diş hekimlerinde sanırım agız içi protez yaışıyormus onunla cok rahatayan olmus .çok konustum fakat biz cok zor sürecler yasadık yasayan gelsin okusun diye yazıyorum bu hastalıgı yasayan kilo vermek için elinden geleni yapsın sormak istediğiniz olursa seve seve cevaplarım
sağlıcakla kalın

Back