Uvey cocuk yetistirmek, derdim icimde

Uvey cocuk yetistirenler varmi?

• Uvey cocuk yetistirmek cok zor

OY: 119 95,2%
  • Uvey cocuk yetistirmek kolay

OY: 8 6,4%

• Ankete Katılan
    125

S-G

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
101
89
34
Ekimde 2 yil dolacak evliligimize Esimin evvelgi evliliginden 3 kizi var evlendigimde cocuklar annesinda kaliyorlardi 1,5 ay sonra kadin cocuklarini bize birakib kacib gitti cocuklara bakdim terbiye verdim, o kadin evliyken baskasiyle kacdi cocuklari esimdan bosanirken almis, nekeder annelik yaparsam yapiym gine uvey mumamilasi aliyorum karsiliginde annesi 3 ayda bir ariyor ve aradiginde cocuklara sanirim akil veriyor oyle uzuluyorumki anlatamam 6 aylik bebegim var kendi bebegimle cocuklar arasinda ayrimcilik yapmiyorum, cocuklarla yeni aramiz iyilesti derken anneleri aradiginde 360 derecede degisiyorlar bu hal tekrar tekrar yasaniyor yardim edin ne yapmaliyim? cocuklara nasil kendimi kabul ettiririm? ne yapsam aramiz hic bozulmaz derecede iyi olur

Son düzenleme:
Eşiniz ne düşünüyor bu konuda?
Çocukların aklı eriyor mu?
Karşısına alıp sakin ve tatlı bir şekilde konuşabilir

İsin çok zor Allah yardimcin olsun bir değil uç tane ustelik.Ama soyle bir gerçek var o çocuklar ne kadar iyi olursa olsun yinede oz evladin gibi olmayacak senin için,onlar için de oyle ne kadar iyi biri olsanda oz anneleri gibi gorulmeyeceksin...bu konuda is eşine düşüyor dengeyi sağlayacak olan esin umarim iyi biridir de yükünü hafifletir,yoksa omuzlarina çok daha fazla yük biner.

Ne var ki o üslupta ?

Evet ana demeseydi anne deseydi hiiç bir sorun kalmazdııı. Hay allahım yaa

cunku hicbir cocuk her ne yapmis olursa olsun annesi icin "anasi" diye kendini doldurmus bir kadini babasinin esi, evin yeni annesi olarak gormez.

annelerinin kusurunu orten, kendilerine kapi degil gonul acan ile aile olur.

cunku hicbir cocuk her ne yapmis olursa olsun annesi icin "anasi" diye kendini doldurmus bir kadini babasinin esi, evin yeni annesi olarak gormez.

Ben öyle düşünmüyorum aksine konu sahibi tedirgin ve çözüm arıyor. Ne olursa olsun hiç kimse öz anne gibi olmaz en güzevndğm annem ve kızkardeşmdir onlara bile kızımı bıraksam rahat etmem ve kızımda şikayet eder. Konu sahibi burda bunun için konu açmış. Lütfen ön yargıda bulunmayalım çünkü gerçekten çok zor bir durum

Bu dünya bi ütopya değil. Kimse kimsenin kusurunu örtmek zorunda da değil bu devirde. Hele kusuru örtülecek kişinin davranışlarıyla.Kadın hem çocukları dolduracak hem konu sahibi bakıcak ve Nirvanaya ulaşmış edasıyla iyi düşünecek(!) Üzgünüm ama o çocukların minnet duymaları gerekir , ben böyle düşünüyorum.

İnsanlar kendi çocuklarına tahammül edemiyor ki başkasının 3 çocuğuna bakıyor bu kadın. Karışıklığında da kendini sevmiyor çocuklar. Bence anlayışla karşılamalıyız. Çok zor bir durumdur çünkü.

Konu sahibi çocukların sorumluluğunu eşin üstlenmeli daha çok.Sana saygı duyulmasını da o sağlamalı.

O kadar çok üvey olduklarını vurgulamissin ki ... içinde ki kızgınlık 'analarina' öfken okuyunca direkt buraya geçti. Öncelikle başkasının çocukları diye bakıyorsun ama onlar eşinin çocukları.. işin zor tabi çocuklar annesindeydi artık sizleler. Senin acindan birden 4 çocuk büyütmek zor, onların açısından annelerinin kaçması anneleri olmayan bir kadına alismalari sevmeleri zor..abla gibi yaklasirdim ben olsam birden sevemezler seni. Eşin yaklaşımı da önemli

pek bir yolu olduğunu düşünmüyorum sevdirmenin açıkçası.siz ağzınızla kuş bile tutsanız sevmeyeceklerse sevmezler muhtemelen.kaldı ki anneleri dolduruyorsa iş daha vahim.o zaman sevecekleri varsa da sevmezler.açıkçası büyük bir sorumluluk almışsınız üzerinize.aniden dört çocuk sahibi olmuşsunuz. Benim yapıma birilerine kendini sevdirmeye çalışmak ters geliyor o yüzden kimse için bunlar çocuk bile olsalar bu uğraşa giremem.ama herkesin kişiliği farklı.normal davranın bence sağlıklı olanı da bu bence.insani olarak nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranın.çok aşırı şeyler yaparsanız ve bundan ötürü sizi severlerse yarın yorulduğunuzda bu sefer işler tekrar eski haline dönebilir.kaldı ki bir anneleri varmış zaten annesiz değiller.

X