• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ütü

TaeYang

Guru
Pro Üye
24 Şubat 2013
6.849
9.890
448
Merhaba arkadaşlar.
Ütümün tabanında siyahlıklar olmuş, açık renkli kıyafetleri ütülerken siyahlaştırıyor, sanki yıkamamışım gibi, sinir oluyorum.
Sildim baya bi ama geçiremedim.
Nasıl geçer fikri olan var mı?

Servisine götür...burdan duyup neyi yaptıysam her seferinde ütümden oldum :KK51:

Kesin bilgi yayalım; ütüyü son ayarında ısıttıktan sonra damla damlamayacak kadar sıktığımız ıslak beze sert bir şekilde bastırmak suretiyle bezi ütülemek

Bişeyler yanıp yapışmış ona basbaya Karbonat+sirkeyle sil, sil derken Karbonatla sür onlara iyice ama nazikçe Çıkar onlar temizlenir

Öyleyse limonla ovacaksın sıcak ütüyü

teşekkür ederim, denicem bunu mutlaka.
tabanı sıcak mı olsun?
Sıcak olursa direkt bu karışımla ovalarsın Sıcakken yapmıyosan karışımdan üzerine sürüp birkaç saat bekletsen iyi olur Ama deliklerine kaçma tehlikesi varsa bekletme üzerinde

Merhaba arkadaşlar.
Ütümün tabanında siyahlıklar olmuş, açık renkli kıyafetleri ütülerken siyahlaştırıyor, sanki yıkamamışım gibi, sinir oluyorum.
Kullanmadığını z pamuklu bir kumaşııslatıp yumak haline getirin. Utuyu son6ayara getirip açın bu kumaşa bastırarak sürtün. Muhtemelen icinde naylon benzeri madde olan bir seyi utukerken. Kumaş üzerindeki tüğler yapışmış. Utuyu açarak temizleme nedeni utu ısınınca o naylon da eriyecek ve daha cabuk ayrılacak utuden. Hatta bur kuru bur islak kumaşa sürtün

Merhaba arkadaşlar.
Bişeymi yapışmışta olmuş? Peçeteyi yay ütü masasına, üzerine tuz serp bastıra bastıra tuzun üstünde gezdir, çitile yani :) sonra içindeki suyu selfclean yardımıyla boşaltki gözeneklerde kalan tuz gitsin Tabandaki kararma çıkacak gibiyse bununla çıkıyor hep yaparım

Bişeymi yapışmışta olmuş? Peçeteyi yay ütü masasına, üzerine tuz serp bastıra bastıra tuzun üstünde gezdir, çitile yani :) sonra içindeki suyu selfclean yardımıyla boşaltki gözeneklerde kalan tuz gitsin Tabandaki kararma çıkacak gibiyse bununla çıkıyor hep yaparım
Tabi ütü açıkken yap

Ben en son sirkeyle dezenfekte etmeyi denedim, ütünün tabanında coğrafi harita oluştu :confused:

muhtemelen kumaşlardan yapışmış.
ıslak beze sürtünce çıkmadı.
tuzu da denicem bakalım.
teşekkürler :)

ütü altlığı al canım bence hemen :)

sakın limon sirke falan sürmeyin maf edersiniz görevliler kesinlikle tavsiye etmiyor

Back
X