Utanmadığım halde birileriyle konusurken kıpkırmızı oluyorum

ben yıllardır iç içeyim insanlarla bu rahatsızlıgı %40 ını böyle aşmıştım ama yarısı kalmıştı oda sunum yapmam gerektiğinde böyle gözler bana yöneldiğinde ve üst düzey insanlarla çok soru ve cevaplı konuşmalarda veya ben telefonla konuşurken tüm gözler beni izlediğinde bu denli şeylerde oluyordu bunuda hapla atlattım şuan inşallah iileride hapı bıraktıktan sonrada eski halime dönmem haplarla öz güvenim yerine geldi ,bana bişey soruldugunda cevaplardım ama başla bişey sormasınlar diye dua ederdim içimden ama şimdi hem cevaplıyorum hemde ben sorular yöneltiyorum soru sorsunlar die bekliyorum memnunum yani inşallah sizinde hamilelikte bi zararı yoktor ilaçların ve ye doğumdan sonra gidin ama ihmal etmeyin zaman akıp gidiyor içimizde ki bu olumsuz etkenlerin hayatımızın önüne geçmesine yeteri kadar izin vermişiz zaten artık vermeyin derim

Kizlar ayni sorun bendede vardi ve ben tedavi gsoruyorum ve faydasinida %90 gördüm hem de 1 hafta icinde ben bunun hastalık olduğunu tedavisi oldugunu bilmiyordum internette bos vaktinde öyle arastirken buldum sosyal fobi ve mmüsait zamanda devlet hastanesine piskiyatriye gittim benim isim nedeni ile hep insanlarla iç iceyim hep konuşmak sunum yapmak üst düzey insanlarla toplantı felan yani bu kizarma titreme terleme kalp carpintisi benim hayatini mahvetti ama o şekilde yinede isimi yapmaya devam ettim . doktor beni 15 dakika dinledi bar dinden sosyal fobi dedi zaten ve bana paxera adli ilaci Yazd 1 haftadir kullanıyorum birde dideral yazdi gerektiğinde yarim iç dedi ve inanin kizqrma nedir kalp carpintisi nedir heyecan nedir unuttum ve dun bi toplantıdan ciktim belki de rn çok konuşan bendim inanin .yan etki olarak az bas agrisi yapiyor birazda iştah kesiyor onun haricinde herşey artik daha güzel insanlarla sohbet edebilmek mutluluk veriyor insana tavsiye ederim en yakin zamanda bi piskiyatriye gidin ilaç almak istemiyorsan iz da pisikologa gidin onlarda konuşarakhhall ediyorlar mis bu isi ama benim konuşarak çözecek kadar zamanim vaktim yok o yüzden psikiyatri seçtim . gidin ve kurtuluş sizde gerçekten hayatinizin değiştiğini iletişimin ne kadar güzel ve rahat olduğunu anliyacaksiniz
Sizin adınıza sevindim hiç mi kızarma olmuyor artık? aşağıdan yukarı doğru çıkan yüz yanması filan :)

Sizin adınıza sevindim hiç mi kızarma olmuyor artık? aşağıdan yukarı doğru çıkan yüz yanması filan :)
Yok canim hic kizarmadim inanki bazen kizaricam saniyorum tam konuşurken baki yorum öyle bi his yok ferahliyorum hic olmadi o ter basmalari felan hic hissetmedim bile inşallah bidada olmaz sonuç alirim hapı biraktiktan sonrada :)

Yok canim hic kizarmadim inanki bazen kizaricam saniyorum tam konuşurken baki yorum öyle bi his yok ferahliyorum hic olmadi o ter basmalari felan hic hissetmedim bile inşallah bidada olmaz sonuç alirim hapı biraktiktan sonrada :)
inş olmaz cnm ya bizede umut ışığı olur :)

Ay bende de var bu durum ve çok sinir oluyorum. Yakinlarıma bile birşey anlatırken oluyor, özellikle gözler bana çevrildiğinde yüzumde bi yanma hissediyorum ve ainlıyorum ki yine domates gibi kızardım:oops:çocukluğumdan beri içe kapanık, çekingen biriyimdir ama kalabalık önünde konuşurken pek heyecanlanmazdım hatta rahat bile davranırdım. Fakat bir kaç senedir çok yakınlarımla bile konuşurken bu durumu yaşıyorum. Bi kızarma bi heyecan ALLAH ALLAH! Heyecanlanmasam bile yüzüm alev alev yanıyo, işte o zaman utanıyorum asıl, napcaz böyle bilmem:KK51:

Ay bende de var bu durum ve çok sinir oluyorum. Yakinlarıma bile birşey anlatırken oluyor, özellikle gözler bana çevrildiğinde yüzumde bi yanma hissediyorum ve ainlıyorum ki yine domates gibi kızardım:oops:çocukluğumdan beri içe kapanık, çekingen biriyimdir ama kalabalık önünde konuşurken pek heyecanlanmazdım hatta rahat bile davranırdım. Fakat bir kaç senedir çok yakınlarımla bile konuşurken bu durumu yaşıyorum. Bi kızarma bi heyecan ALLAH ALLAH! Heyecanlanmasam bile yüzüm alev alev yanıyo, işte o zaman utanıyorum asıl, napcaz böyle bilmem:KK51:

benimde ortaokuldan sonra oldu yaklaşık 13 yaşımdan sonra filan.Kızaranlar gurubuna hoş geldin diyorum :KK45::KK45::KK45:

evet bu hastalığın adı sosyal fobiye bağlı eritofobi. aslında yüzümüz yüz kızarma korkusundan kızarıyor. çok fazla nedeni var. bir kere genetik olabilir ailede birilerinde mutlaka vardır. sonra baskıcı, anne baba etmeni, küçükken ya da ergenlikte utanç verici bazı tecrübelerde bulunulma, alay edilme vs fobi geliştirmemize neden oluyor. size güzel bir kitap ismi vereyim hemen alın; kitabın adı ''yüz kızarmasının önüne geçin'' yabancı bir yazar. içinde çok faydalı kasları sıkma ve gevşetme egzersizleri var ve nefes egzersizleri. kitaptaki egzersizleri düzenli yaparsanız başarılı olursunuz. birde ayna egzersizi yapın. mesela bir fıkra okuyun netten, sonra ayna karşısına geçip bu fıkrayı kendinize anlatın, sanki birine anlatıyormuş gibi. fıkra yada başka bir şey ne olursa konuşun ayna karşısında. birde imgeleme çalışması yapın. gece yatarken en çok kızardığınız ortamlara gittiğinizi, kişilerle konuştuğunuzu hayal edin. en ince detayına kadar hayalleştrin neler söylüyorsunuz ne yapıyorsunuz vs. muhtemelen aynı kızarma belirtilerini yine göstereceksiniz, yüzünüze ateş basacak, karnınız yanacak, terleyeceksiniz vs. çünkü beyin hayalle gerçeği ayrıştırmaz. hayalde de aynı semptomları yaşayacaksınız. her gece bu egzersizi imgelemeyi yapın. konuşun kafanızda en çok rahatsız olduğunuz ortamlarda. hayalinizde. sonra dönüp bana teşekküre gelin emi. tek ihtiyacınız olan biraz pratik. kızarmayı öğrendiniz, şimdi kızarmamayı öğreneceksiniz. hadi yarın ilk iş kitabı alarak işe başlayın. burdan takip edicem hepinizi :)
imza: eski bir sosyal fobik

bende de aynı sorun var maalesef. Resmen insanın hayatını cehenneme çeviriyor.Ortaokulda ve lisede derslerim çok iyiydi ders anlatmaktan vs hiç çekinmezdim ama bir taraftan soru sormaktan çekinirdim mesela saçma mı bulunur düşüncesiyle.
Biraz ailevi olduğunu düşünüyorum mesela küçükken hep '' lafa karışma'', misafirliğe gidildiğinde'' yerinden kalkma, hiçbir şey isteme'' tarzı uyarılar yapardı annem bize.Şimdiki gibi çocuklarını çok fazla dikkate almıyordu anne babalar. Üniversite ve sonrasında ben bu sorunu daha da fazla yaşamaya başladım.Aile ortamında bile baş gösteriyor bu sorunum.En kötü zamanlar söz, nişan, düğün zamanlarıydı çok şükür atlattım bunları bi şekilde.Dışardan bakılınca kimse tahmin edemez bu sorunumu.Öyle bişey ki yeni bir ortama girmek istemiyorum,insanlarla tanışmak istemiyorum hep kendini dışardan izlemek gibi bir şey...işkence...hep benim hakkımda ne düşünüyorlar düşüncesi... bir kaç kez sunum tarzı bir şeyler yapmam gerekti burda adı geçtiği için yazıyorum dideral aldım yarım yada bir tane. çok faydasını gördüm.ama kalp atışlarını yavaşlatıyor sanki onu içince de korkuyorum zararlı mıdır diye ama mecbur kaldım.Bir miktar azalmakla birlikte sorunum hala devam ediyor malesef:KK1:

tabi kafaya göre ilaç kullanmak çok yanlış kızlar biliyorsunuz zaten. acelem olduğu için hemen internetten araştırıp aldım.aman sakın direkt almayın bu ilacı.insan bu durumlarda ne bulsa dört elle sarılıyo kendimden biliyorum:confused:

Back