• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utanmadığım halde birileriyle konusurken kıpkırmızı oluyorum

pkasss

Guru
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2013
1.691
1.034
448
Durduk yere en yakınımla bile konusurken birden kızarıyorum. Ama oyle utanınca ynaklarda olan pembelikler gibi değil yüzüm komple boynum falan kıpkırmızı oluyor.. Ates basıyor cok sıcak oluyor. Sırf bu sebep yüüzünden tanıdığım insanlara selam veremediğim oluyor. Bi türlü yenemedim. Cok kendi basıma telkinde bulundum ama olmuyor...
Bu konuda yalnız olmadığımı bilmeye ihtiyacım var :5:
Varmı bunu yaşayanlar yada daha önce yasamıs ama üstesinden gelmiş olaanlar ?

ben varım canıımmm! bu duruma da çok sinir oluyorum.yeri geldiğinde konuşurken,özellikle kalabalık ortamda,yeri geldiğinde kahkaha atarken-samimi olmadığım kişiler olduğunda.... öyle işte.

ben varım canıımmm! bu duruma da çok sinir oluyorum.yeri geldiğinde konuşurken,özellikle kalabalık ortamda,yeri geldiğinde kahkaha atarken-samimi olmadığım kişiler olduğunda.... öyle işte.

bisey yaptınmı bunun için yoksa kabullendinmi ??? :S

bende de böyle bir durum var, toplum içinde konuşurken önemsiz birşey olsa bile kızarıyorum kimse bana bakmasın istiyorum, sanki düşüncelerimi saçma buluyorlarmış gibi hissediyorum. güven eksikliğinden dolayı kaynaklanıyor sanırsam.

aynı durum bende de vardı malesef ama kabullendim ben o yüzden genelde konuşmuyodum bi ortamda fikrimi söylemiyodum çok kötü bi durum ama bunu kabullenmiştim artık sıkıntı yapmıyodum ki bi süre sonra kafama takmayınca bi de baktım benden sosyali yok şuan hiç o sıkıntıyı çekmiyorum yani kısaca sakın aklına bile getirme umursama yoksa çok fena stres oluyo insan biliyorum o durumu yaşadım çok kötü çok sıkıntılı geçiyodu her günüm ama aştım umarım sende aşarsın :)

aynı durum bende de vardı malesef ama kabullendim ben o yüzden genelde konuşmuyodum bi ortamda fikrimi söylemiyodum çok kötü bi durum ama bunu kabullenmiştim artık sıkıntı yapmıyodum ki bi süre sonra kafama takmayınca bi de baktım benden sosyali yok şuan hiç o sıkıntıyı çekmiyorum yani kısaca sakın aklına bile getirme umursama yoksa çok fena stres oluyo insan biliyorum o durumu yaşadım çok kötü çok sıkıntılı geçiyodu her günüm ama aştım umarım sende aşarsın :)

Ben nette arastırırken bunun bi hastalık oldugunu ve ilaçla tedavı edilebildiğini okudum. ama hangi bölüm bakıyor daha ögrenemedm.. Kaç senedir uğrasıyorum yenmek için ama olmuyor.. Bide insanı küçük düşürüyor. sankı yalan soyluyorsun sankı ondan utanıyorsun gb .. Karsı tarafın aklına bimbir türlü soru isaretleri takılıyor. Esim bile artık kızardımmı soruyr kime kızdın kimden utandın falan :D

bende de böyle bir durum var, toplum içinde konuşurken önemsiz birşey olsa bile kızarıyorum kimse bana bakmasın istiyorum, sanki düşüncelerimi saçma buluyorlarmış gibi hissediyorum. güven eksikliğinden dolayı kaynaklanıyor sanırsam.

bendekinin pek güven eksikliğinden kaynaklandığını düşünmüyorum.. Sonucta insan eşine karsıda mı oyle olur :D umarım en kısa sürede yenebiliriz su illet seyi

Birileri cevap versinn artık cok zor durumdayım bunun ilacı nedir nasıl gecer.. :43:

açıkcası çaresini bende merak ediyorum.hani hiç insan içine girmemiş asosyal utangaç biri de değilim.üniversite de sunumlar yaptım ,öğretmenlik yaptım yok bu durum gecmiyor.genelde birileriyle konusurken pot kırdığım zaman kızarıyorum sonra konuştukça geçiyor fakat o bile insanı rahatsız ediyor.

Durumunuz belki psikolojik bir sebepten kaynaklanıyordur.Yani belki kendinize güveniniz az olup karşı tarafın vereceği tepkiden çekiniyorsunuzdur.Benim babam da tıpkı sizin bahsettiğiniz gibi.Önemli biri ya da yabancı biriyle konuşurken yüzü boynuna kadar kıpkırmızı oluyor ama kendine sorsanız yok öyle bir şey.:78: sadece başkalarıyla konuşurken oluyorsa bana sanki psikolojik gibi geldi ama benimki sadece bir tahmin.İlaçla da tedavisi mümkün az çok biliyorum çünkü.Bunun için yardım alabilirsiniz bir deneyin zararlı çıkmazsınız.;)

Son düzenleme:
Canm ayni sorun bendede var. Cocuklugumdan beri boyle bu. Suan 20 yasindayim devam ediyor bu durum. Oyle zor ki yasamayan kimse bilemez. Is ortaminda okul ortaminda hep sknti cektim. Insanlarla konusmaya cekinir oldum. Umarim bi sekilde gecer allah yardimcimiz olsun.

Bu bir rahatsızlık utanman gerekmiyor yada öyle olmadığını hissedebilirsin. Ellerin terlemesi, yüzün kızarması yani vücudun istem dışı hareketi.

Durduk yere en yakınımla bile konusurken birden kızarıyorum. Ama oyle utanınca ynaklarda olan pembelikler gibi değil yüzüm komple boynum falan kıpkırmızı oluyor.. Ates basıyor cok sıcak oluyor. Sırf bu sebep yüüzünden tanıdığım insanlara selam veremediğim oluyor. Bi türlü yenemedim. Cok kendi basıma telkinde bulundum ama olmuyor...
Bu konuda yalnız olmadığımı bilmeye ihtiyacım var :5:
Varmı bunu yaşayanlar yada daha önce yasamıs ama üstesinden gelmiş olaanlar ?

sevgili arkadaşım bu zikir proğramını uygularsan çok faydası olacaktır hatta bir iki haftada tamamen kurtulursun Allah ın izniyle. ancak sabah uyandıktan sonra en kısa sürede bunları okuyup bitirmen gerek.

HER sabah uyanır uyanmaz okunacak zikirler

150 defa- Rabbi enniy messeniyeşşeytanu binusbin ve azab. Rabbi euzü bike min hemezatiş şeyatiyn ve euzü bike rabbi en yahdurun ve hifzan min külli şeytanin marid. (38.Sâd: 41 – 23.Mu'minûn: 97-98 – 37.Sâffât: 7)

(rahatsızlığı ağır olanlar ilk bir iki hafta günde 300 civarında daokuyabilirler)

40- Euzü bivechillahil keriym ve kelimatillahit tammatilletiy la yücaviz hünne berrun vela facirun min şerri ma yenzilu minessemai vema ya'rucu fiyha ve min şerri ma zerae fil ardi vema yahrucu minha ve ve min fitenilleylli ven nehari ve min şerri külli tarıkın illa tarikan yatruku bi hayrin ya Rahman.

500- Zekiy

atak oluştuğu zaman sıcak basmaları yüz kızarması hemen Zekiy esmasını oku düzelecektir. inşallah

Ayrıca direkt bir etkkisi yok ama dolaylı olarak etki edecek iki esma daha tavsiye edebilirim.

500- Habir

500-Zahir

habir okurken biraz sıcaklık oluşabilir endişelenme.

ayrıca okumalarını 3 erli ritmik şekilde yap..

örneğin ZEKİY ZEKİY ZEKİY sonra bir daha tekrarla böylece devam et böyle okuman zikir esnasındaki konsantrasyonunu yükseltir.

böylece 167*3=501 eder. yani üçerli okuyup bir tespih çekince 167 de sayı tamamlanmış olur... selam ve dua ile

ayrıca bunları yapmak zor geliyorsa sadece ZEKİY esmasını günde bir yada iki defa 500 er defa okuyup ciddi netice alan yüz kızarması şikayetlerinden kurtulanlarda var

ama tabi kişinin ruhi kuvveti nispetinde tek başına okunması zamanla tesirini gösterecektir. çünkü Zekiy esması kök çakranın zikridir. bu bölgeden saçılan Red Wave denen ışın kırıcı etkisi yüksek olan nuraniyet negaatif varlıkların sizin sinir sisteminiz ve beyniniz üzerindeki baskıları azaltacaktır...

(bu esma çok fazla da okunmamalı verdiğim sayılar aşağı yukarı yeterli olacaktır).

Selam arkadaslar ,bu rahatsızlık bende de var,hep sım sıcak oluyorum ,birileri ile konusurken kımkırmızı oluyordum,doktora gittim Guatr zehirlenme hastalıgı demisti tedavi gördüm iyilesmistim ,kaç aydır ilacı bıraktım yine basladı.demek bundan kurtulma yolu yok ilacı bıraktıkca gene basliyor....:19:

Selam arkadaslar ,bu rahatsızlık bende de var,hep sım sıcak oluyorum ,birileri ile konusurken kımkırmızı oluyordum,doktora gittim Guatr zehirlenme hastalıgı demisti tedavi gördüm iyilesmistim ,kaç aydır ilacı bıraktım yine basladı.demek bundan kurtulma yolu yok ilacı bıraktıkca gene basliyor....:19:

merhabalar..
Ama senin altında yatan önemli bir rahatsızlık varmış. Tedavi sürecinde de geçmiş. Bence sen yine git bi doktorunla görüss,hatta bizede haberlerini verirsen çok iyi olur.. Berbat bi durum bu yaşayan bilir sadece.. İnş hepimiz en kısa sürede düzelirizde yüzümüz ak konuşabiliriz insanlarla..

Bende aynı sıkıntı yi yaşıyorum çok çaresiz im.boyun bölge mde kızarıklık oluşuyor.

Off off...Bana dedilerki kullandığım bi antidepresan için sosyal fobisi olanlar için faydali kızarmayı engelliyor.. Doktorum da onayladı.. Bende sosyal fobi yokki geçsin dedim bende.. Dediğim gibi de oldu kızarmalarım hiç geçmedi ..

Back