utanıyorum ama temizlik konusunda uzman olanlar bi bakabilir mi?

ya çok güzel yazzmışsın. verdiğin akıl evt ama kötü bişi değil ki. benim de ihtiyacım olan akıl. annemden çok çekiniyorum. bunu ona söylesem kızar zaten. evliliğin ilk aylarında evimi düzene oturtmama yardımcı olmuştu sağolsun. ama o zaman annem çalışmıyordu. şimdi o da çalışıyor. o da kendi eviyle anca uğraşıyor.

ya aslında sadece ev ve iş olsa sorumluluğum üstesinden gelirim. ama hem işte sorumluluğum var. hem okulum devam ediyor. hem sınavlarım oluyor arada. tamam sürekli ders çalışmıyorum ama bu sorumluluklarım ve stres beni iyice tembelleştiriyor.

çamaşır suyuyla yada neyse diğer maddelerle kaynatmak iyi ama şu aralar yapamayacağım. 90 derecede yıkadıktan sonra balkona asmıştım çamaşırları. kurumuştur. gene bi poşete koyup başka bi gün halletcem galiba :26:

bana yetmior tatil günleri. 4 gün tatil istiorum ben her hafta..

titizlenmem de hastalık derecesinde işte. bulaşık makinesinden çıkan tabakları bile yeniden yıkıom kullanmadan önce. işte yemekten önce yşyeceğim tabağı sudan geçiriom. kimseye güvenmiom temizlik konusunda. yoksa kayınvalidemde var birlikteyiz hep. ama ona yaptırmıom çoğu şeyi güvenmediğimden.

yardımcı kadın alayım diom borç harç. onlarada güvenmiom. kendi ellerimle yapayım istiorum ama yapamıyorum.

o zaman biraz çeki düzen vermelisin kendine..yoksa tekrar küflenebilir çamaşırların..

şu anda balkonda. kurumuştur. tekrrar küflenmez heralde. küfün bulaşıcı olduğunu da burdan öğrendim. bugün misafir gelcek yabancı değil annemler. şimdi 9 da kalktım. normalde 11 de kalkardım. evi temizleyecem. sonra havuza gitcem. sonra hemen eve gelip misafir ağırlayacam. sonra büyük ihtmal hep birlikte annemlere gideriz yarın piknik için. işte bak vakit oldu. ve ben hafta sonu iyi uyuyup dinlenmediğim için hafta içi de sersem gibi olup temizlik yapamayacam.

ramazan gelio birde. aslında bu hafta büyük temizlik yapmak istiodum. cam perde herşey

onlar şimdi balkonda kurumuştur. gene poşete koyup bu sefer kuru bir yere koyup sonra balkcam çares,ne. içime sinmezse atarım napimmm.

benim önerim çamaşırlarınızı bir kova yada leğenin içinde karbonatlı suda bir kaç saat bekletin hatta suyun içine kirçöz ve kosla ekleyin bence beyazlatır

karbanot ve limon tozu beyazları beyazlatır diolar. deneyecem ama ilerde ...

zaten hep öyle olur dış görünüşüne çok zaman harcayanın evi evine çok zaman harcayanın dış görünüşü haraptır ya bulamıycazmı bu işin ortasınıtabi sizi iş kolay şirket tutmuş yardımcıyı ama bir tavsiye benden evde kadın var diye saçıp dagıtmayın nede olsa oda bir insan ve toplarken ağzına geleni sayar :)

çamaşır sodasını bilmiyorum ama bunuda denerim. yıkıdıktan sonra astım kurusun hava ve güneş iyi gelir diye. şu bir iki gün boyunca yapamayacam. kuruduktan sonra iyice bir daha bakcam artık.

acaba soda işe yararmı hani yünler felan çok temiz oluyo ben çocukların elbiseleri için kullanmaya karar verdim leke çıkartıcı olarak.zaten yıkamışsın atma
iyice bir güneşlensinler bidaha kaynar suda yıkama yıpranırlar.
birde geceden çamaşır sodasına yatır bakalım soda zararlı değil güvenle kullanabilirsin

sıcak havalarda hemen küflenir helede ıslaksa çamaşırlar..
bende çalışıyorum hatta cumartesi günleride 1'e kadar iş yerindeyim..
paradoks arkadaşın dediği gibi buzluğa yapıp koyuyorum sarma,mantı aklına gelebilecek bir sürü şey..
temizliğimide yetiştiremiyorum çalıştığım için ama elime aldığımı hemen yerine koyuyorum işi bitince düzenli olmaya çalışıyorum..
evim cadde üzerinde ve çok sıcak havalandırmak için açtığım camlarımdan evime toz doluyor,açmasam olmuyor..
o yüzden sık sık temizlemem gerekiyor evimi eve geldiğimde temizlik yapıcaksam eşim süpürüyor ben siliyorum toz alıyorum,eşim lavaboları yıkıyor 2 saate bitiyor..
eşin biraz yardımcı olsa aslında biraz rahatlarsın..

yardımcı oluyor zaten. lavaboların yıkanmasında kimseye güvenmiyorum ki. illa kendim bol çamaşırsuyunda zehirlenerek yapcam. yemek konusunda ve makineye bulaşık yerleştirme konularında yardımcı oluyor eşim

çaamaşırlar ıslak değildi ama banyonun neminden falan ıslanmış galiba

aklınıza gelmediğine göre o kadar önemli eşyalarınız değilmiş..temizlik bezi niyetinizi üstlenmişler,temizlik bezi olarak kalsınlar...

naptın çamaşırları geri dönüşüm kutusu???

şu anda temiz olanları katlamakla meşgulüm. akşam hemen uyudum zaten. incir suyu kaynatmıştım onu bile içemedim. sabah 9 da kalktım evi temizliom. en geç 11 30 a kadar bitirmem lazım. diğer çamaşırlar balkonda. güneşlensinler biraz daha :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…