yok okudum ya. kusura bakma . işte tembelim ya. sabuna basmak zor geldi
Neden atacaksın atma şimdilik.
Olur bazen öyle.Kirli sepetine biraz nemli bir beyaz atsan ve sıcak havada
bir kaç gün dursa bile olabilir.
Çalışınca bu tür şeylerin olması gayet normal.Leke çıkarıcılar da
üstesinden gelir,çamaşır suyu katkılı olanlar var ya hani.marka yazmıyorum tüm marketlerde var.
Diğer arkadaşların da tavsiyleri çok güzel bence hangisi kolayına gelirse.Zaten onlar yıkanmaktan
helak olacaklar mikrop falan olmaz da günlük kullanıma uygun hale gelirler.
Bir müddet daha kullanırsın olmadı.Kuruyuca da bir güzel ütüledin mi tamamdır.
Ayrıca çalışan kadınların en büyük kurtarıcısı planlamadır.Eminim çok yoruluyorsun.O yüzden bir kaç
ayrıntı hayatını kolaylaştırabilir ve attığın yiyecekler için vicdan azabından kurtarır.
Mesela anneciğin artık sana öyle büyük parça yemek yapacağın şeyler vermesin.
Rica et mesela et mi verecek sen onu derindondurucuda aylarca unutursun,üşenirsin tecrübemle sabittir
Saklama kapları al ve annene dolma sarıp o kutuya koymasını rica et.Bir kez yaparken çok yapsın hatta.Yorulacak ama sana kolaylık.
Sonra buzdolabı börekleri var.Yufkadan.Bir kilo yufkadan neredeyse üç seferlik börek olur.Aylarca da durur derindondurucuda.Ondan yapın beraber.
Bunlar bildiğin şeyler elbette.Ama bir gününün bu tür organizasyonlara ayırdın mı günlerce rahat edersin.Örnekler çoğaltılabilir.En başında da aldığın her şeyi işi bitince yerine koyarsan evin işi o kadar azalır ki..
Aslında süper bir konu olmuş.Herkesin püf noktalarından hepimiz bir şey öğrenebilir hayatımızı kolaylaştırabiliriz..
Umarım akıl vermek gibi algılamamışsındır..İlk evlilik yıllarımızda hele bir de üstüne çocukla çalışan kadın olarak zorluklar çekip öğrendik bazı şeyleri.Zamanla oturur merak etme.
Son söz ; çok fazla titizlenmenin de manası yok.Kendini yıpratma.Kimseye de temizlik madalyası verildiğini görmedim bu güne kadar
o zaman biraz çeki düzen vermelisin kendine..yoksa tekrar küflenebilir çamaşırların..
Sastim kaldim inan, camasirin kuflenebilecegini bilmiyordum
Sayende bu gece daha az cahil olarak uyuyacam
dedim ya hiç bir leke bile yoktu kar beyazı gibi çıktılar..kaynadı mikrop da gitti..içine sinmeyecekse at onları yenisini al. deneyeceğin çözümlerde hep içinde bir şüphe kalacaktır.ya sağlıklı değilse,ya mikroplar ölmediyse,ya şöyle ya böyle deyip kendini üzmeye değmez.al yenilerini..daha güzellerini alırsın hem :))
benim önerim çamaşırlarınızı bir kova yada leğenin içinde karbonatlı suda bir kaç saat bekletin hatta suyun içine kirçöz ve kosla ekleyin bence beyazlatır
bn kişisel temzliime inanlmaz özenliyim dışardan gören kendi böleyse evi bal dök yala falan der ama gel görki evi b..... götürüo
biara gynme odama gremiodum sağda soldaki kıyafetlerden:)))
yaptığımda tam yaparım ama yapmayıncada hiç yapmam yardımcı tutmam şarttı hiiiiç içimden gelmio temzlik falan sadece yemek yapmayı seviorum :)) ama bi avantajım var benm yardımcımn parasını şirket ödüyo o ysden rahat rahat dağıtıom evi:)))
acaba soda işe yararmı hani yünler felan çok temiz oluyo ben çocukların elbiseleri için kullanmaya karar verdim leke çıkartıcı olarak.zaten yıkamışsın atma
iyice bir güneşlensinler bidaha kaynar suda yıkama yıpranırlar.
birde geceden çamaşır sodasına yatır bakalım soda zararlı değil güvenle kullanabilirsin
şu anda balkonda. kurumuştur. tekrrar küflenmez heralde. küfün bulaşıcı olduğunu da burdan öğrendim. bugün misafir gelcek yabancı değil annemler. şimdi 9 da kalktım. normalde 11 de kalkardım. evi temizleyecem. sonra havuza gitcem. sonra hemen eve gelip misafir ağırlayacam. sonra büyük ihtmal hep birlikte annemlere gideriz yarın piknik için. işte bak vakit oldu. ve ben hafta sonu iyi uyuyup dinlenmediğim için hafta içi de sersem gibi olup temizlik yapamayacam.
ramazan gelio birde. aslında bu hafta büyük temizlik yapmak istiodum. cam perde herşey
sıcak havalarda hemen küflenir helede ıslaksa çamaşırlar..
bende çalışıyorum hatta cumartesi günleride 1'e kadar iş yerindeyim..
paradoks arkadaşın dediği gibi buzluğa yapıp koyuyorum sarma,mantı aklına gelebilecek bir sürü şey..
temizliğimide yetiştiremiyorum çalıştığım için ama elime aldığımı hemen yerine koyuyorum işi bitince düzenli olmaya çalışıyorum..
evim cadde üzerinde ve çok sıcak havalandırmak için açtığım camlarımdan evime toz doluyor,açmasam olmuyor..
o yüzden sık sık temizlemem gerekiyor evimi eve geldiğimde temizlik yapıcaksam eşim süpürüyor ben siliyorum toz alıyorum,eşim lavaboları yıkıyor 2 saate bitiyor..
eşin biraz yardımcı olsa aslında biraz rahatlarsın..
sıcak havalarda hemen küflenir helede ıslaksa çamaşırlar..
bende çalışıyorum hatta cumartesi günleride 1'e kadar iş yerindeyim..
paradoks arkadaşın dediği gibi buzluğa yapıp koyuyorum sarma,mantı aklına gelebilecek bir sürü şey..
temizliğimide yetiştiremiyorum çalıştığım için ama elime aldığımı hemen yerine koyuyorum işi bitince düzenli olmaya çalışıyorum..
evim cadde üzerinde ve çok sıcak havalandırmak için açtığım camlarımdan evime toz doluyor,açmasam olmuyor..
o yüzden sık sık temizlemem gerekiyor evimi eve geldiğimde temizlik yapıcaksam eşim süpürüyor ben siliyorum toz alıyorum,eşim lavaboları yıkıyor 2 saate bitiyor..
eşin biraz yardımcı olsa aslında biraz rahatlarsın..
at gitsin at gitsin bebeğim napcan daha onları
aklınıza gelmediğine göre o kadar önemli eşyalarınız değilmiş..temizlik bezi niyetinizi üstlenmişler,temizlik bezi olarak kalsınlar...
sonunda akıbetleri öyle olacak
naptın çamaşırları geri dönüşüm kutusu???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?