utanıyorum ama temizlik konusunda uzman olanlar bi bakabilir mi?

valla sen bulmussun çözümü:))) bz öğrenci gbi takılıoz valla annem dio çocuk olunca düzen oturur gerçi dsnmüos suan

evet canım anneciğimin sayesinde:)
yoksa kızar eder yine ben toparlardım mecburen ve bu çok yorucu olurdu
çocuk olunca düzen oturmaz canım aksine daha beter olur..2 kişinin dağınıklığını toparlarken güçlenen 3 kişi olunca daha fena bocalar..bebek diyip geçmemeli;
bezi var,banyosu var,maması var,uykusu var,gazı var varda var.....:)))
bence bebek olana kadar düzeni oturtup kurulu düzene bebişi getirmek lazım..
en azından ben o çabadayım şu aralar:))

evet canım anneciğimin sayesinde:)
yoksa kızar eder yine ben toparlardım mecburen ve bu çok yorucu olurdu
çocuk olunca düzen oturmaz canım aksine daha beter olur..2 kişinin dağınıklığını toparlarken güçlenen 3 kişi olunca daha fena bocalar..bebek diyip geçmemeli;
bezi var,banyosu var,maması var,uykusu var,gazı var varda var.....:)))
bence bebek olana kadar düzeni oturtup kurulu düzene bebişi getirmek lazım..
en azından ben o çabadayım şu aralar:))

zaten erken daha 13 aylık evliyz.... o zamana kadar dzene grer yardmcıda var

ben bu tembelliğe bebek de istiom üstelik. nasıl olcaksa :)

beyaz sabunu dene istersen,çamaşır suyu halt etmiş:1:
bir leğene ılık su koyacaksınız çamaşırları suyun içine koyduktan sonra çamaşırlara tek tek sabun sürün 2 saat falan dursun o suda
sonra çamaşır makinesine atın(çamaşırları durulamadan) deterjanınızı koyup yıkayın.

herkese cevap vermişsiniz yazdığımı merak bile etmemişsiniz

1 tane kıyafetini deneyebilirsin,ıslatıp her tarafına beyaz sabun sürersin sabaha kadar beklesin
sabahleyin çitile elinde çıkarsa ne ala,çıkmassa atarsın çöpe:ssz:hiç değilse denemedim demessin:34:
beyaz kalıp sabun olacak:34:

tşkkürler. inş yapabilirim. yarın misafir gelcek ama evin temizliğini bile tamamlıyamadım hala

öğrencilik yıllarımda başıma geldi bu tarz bişi.. üst komşum tontiş teyze çamaşır suyuyla ocakta tencereye koy kaynat demişti,1 saat falan kaynası sonra at makinaya..aynen öyle yaptım.büyükçe bir tencereye koydum çamaşırları bir de üstüne çamaşır suyu.2 saate yakın ocağın alı kısıkta kaynatmıştım. sonra soğuk suda çalkalayıp makinede yıkadım.bir çıktılar kar beyazı...bilemem,denersin belki :))))

öğrencilik yıllarımda başıma geldi bu tarz bişi.. üst komşum tontiş teyze çamaşır suyuyla ocakta tencereye koy kaynat demişti,1 saat falan kaynası sonra at makinaya..aynen öyle yaptım.büyükçe bir tencereye koydum çamaşırları bir de üstüne çamaşır suyu.2 saate yakın ocağın alı kısıkta kaynatmıştım. sonra soğuk suda çalkalayıp makinede yıkadım.bir çıktılar kar beyazı...bilemem,denersin belki :))))

peki sağlıklı olur mu. gerçi kaynatınca mikrop falan kalmaz heralde ama...bilemedim şimdi.

dedim ya hiç bir leke bile yoktu kar beyazı gibi çıktılar..kaynadı mikrop da gitti..içine sinmeyecekse at onları yenisini al. deneyeceğin çözümlerde hep içinde bir şüphe kalacaktır.ya sağlıklı değilse,ya mikroplar ölmediyse,ya şöyle ya böyle deyip kendini üzmeye değmez.al yenilerini..daha güzellerini alırsın hem :))

cok kuflenmislermiydi yani ALLAH KORUSUN bende oyle birsey olsa hic yikamadan atardim yani ic camasirlari ucuz hani kiyafet filanda degil bide ic camasiri daha onemli yani saglik icin at gitsin ona harcadigin deterjan suyla yenilerini alirsin:31:

kiz ne ucuzu valla benimkiler öyle olsa cok üzülürdüm ...kiyafet parasi kadr ah ah

benim önerim çamaşırlarınızı bir kova yada leğenin içinde karbonatlı suda bir kaç saat bekletin hatta suyun içine kirçöz ve kosla ekleyin bence beyazlatır:40:

Neden atacaksın atma şimdilik.
Olur bazen öyle.Kirli sepetine biraz nemli bir beyaz atsan ve sıcak havada
bir kaç gün dursa bile olabilir.
Çalışınca bu tür şeylerin olması gayet normal.Leke çıkarıcılar da
üstesinden gelir,çamaşır suyu katkılı olanlar var ya hani.marka yazmıyorum tüm marketlerde var.
Diğer arkadaşların da tavsiyleri çok güzel bence hangisi kolayına gelirse.Zaten onlar yıkanmaktan
helak olacaklar mikrop falan olmaz da günlük kullanıma uygun hale gelirler.
Bir müddet daha kullanırsın olmadı.Kuruyuca da bir güzel ütüledin mi tamamdır.

Ayrıca çalışan kadınların en büyük kurtarıcısı planlamadır.Eminim çok yoruluyorsun.O yüzden bir kaç
ayrıntı hayatını kolaylaştırabilir ve attığın yiyecekler için vicdan azabından kurtarır.
Mesela anneciğin artık sana öyle büyük parça yemek yapacağın şeyler vermesin.
Rica et mesela et mi verecek sen onu derindondurucuda aylarca unutursun,üşenirsin tecrübemle sabittir:53:
Saklama kapları al ve annene dolma sarıp o kutuya koymasını rica et.Bir kez yaparken çok yapsın hatta.Yorulacak ama sana kolaylık.
Sonra buzdolabı börekleri var.Yufkadan.Bir kilo yufkadan neredeyse üç seferlik börek olur.Aylarca da durur derindondurucuda.Ondan yapın beraber.
Bunlar bildiğin şeyler elbette.Ama bir gününün bu tür organizasyonlara ayırdın mı günlerce rahat edersin.Örnekler çoğaltılabilir.En başında da aldığın her şeyi işi bitince yerine koyarsan evin işi o kadar azalır ki..
Aslında süper bir konu olmuş.Herkesin püf noktalarından hepimiz bir şey öğrenebilir hayatımızı kolaylaştırabiliriz..
Umarım akıl vermek gibi algılamamışsındır..İlk evlilik yıllarımızda hele bir de üstüne çocukla çalışan kadın olarak zorluklar çekip öğrendik bazı şeyleri.Zamanla oturur merak etme.
Son söz ; çok fazla titizlenmenin de manası yok.Kendini yıpratma.Kimseye de temizlik madalyası verildiğini görmedim bu güne kadar:51:

Küf lekesi çıkmıyor. Geçen ay annem kızımın şortunu ıslak ıslak poşete koymuş, bana da kirlisi diye vermiş. Bende çantaya atmıştım. Unutmuşum. Sonra gördüm küflenmiş. Çamaşır makinesinin hijyen programında yıkadım. Ama malesef çıkarmamış üstüne küf kokusuda cabası. Sağlıklı olmadığını söylediklerinde attım bende.

çamaşır suyunu denemedim. hemen 90 derece de makineye attım

çamaşırlarını çamaşır suyuna bas iyice dursun 1 saat kadar sonra çıkar yıka,,,,:ssz:
aman olmassa at dedigim gibi:ssz:
((utanıyorum söylemeye ama söylücem dayanamıcam ))) :52::52::52::52::52::52::52::52:
başından felaket derecede geçmiş biri olarak yazıyorum:25::25::25::25::37:
hemde ne felaket yeni evliydim tabi acemilik:26::26::27:
ama benimkilere çamaşır suyu fayda etmedi çöpe yol gözüktü söylemesi ayıptır:17::17::30::30::30::30::27:

Back