utanıyorum ama temizlik konusunda uzman olanlar bi bakabilir mi?

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.983
173
ya ben tembel yapılı bi insanım. son dakikacıyım birde. önce özene bezene yaparım. yetişmeyince de bi şekilde çözüm bulurum. yine böle bi misafir gelmişti. hem yemek hem temizlik yetiştirmeye çalışmıştım. banyoda ki kirli sepetini de yıkayayım demiştim. azıcık bir kirliler vardı onları da poşete koyup duşa kabine koymuştum. neyse sonra da banyonun bi köşesine koymuşum galiba.

sonra ben onları ununtmuşum. onları yer bezi sanıodum. bütün yer bezlerini makinede yıkayacaktım. ama vaktim olmadı. son haftalar kpss ye çalışıodum zaten hiç temizlik yapmadım. yer bezi diye önemsemiodum. olmadı atarım diye.

bugün temizlik yaparken yer bezlerini makineye atayım dedim. baktım ki poşettekiler yer bezi değil beyazlarmış. ve böle küf gibi bişi olmuş. hemen makineye 90 dereceye bol deterjanla yıkadım ama lekeleri çıkmamış. hemde sağlık açısından nasıldır bilemiorum şu an. baya da var. bir iki parça değil. çöpe mi atsam. napimm.

yardım. utanıyorum zaten yargılamayın nolur. hem çalışıoruum hem derslerim sınavlarım oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
alıntıdır.

Önce küfün giysi yüzeyinde bulunan fazla kısmını evin dışında (küfün evinizin içine yayılmasını engellemek amacıyla) yumuşak bir fırça yardımıyla temizleyin.

Beyaz giysiler için, küf çıkarıcı olarak klorlu ağartıcı kullanmanız birçok durumda etkili olacaktır. Klor içermeyen ağartıcı kullanmak daha güvenlidir, ama etkisi daha azdır. Ağartıcıyı, bütün

giysiye uygulamadan önce kumaşın rengini açmadığından emin olmak için daima görünmez bir bölgede (kumaşın iç kısmında, küçük bir dikiş yerinde vb.) mutlaka test edin. Ayrıca, küf

lekesi olan bölgenin altına kalın bir kağut havlu veya bez koymanız küf lekesinin, giysinin lekeli olmayan yüzüne geçmesini engellemek açısından iyi olacaktır.

Bir yemek kaşığı klorlu ağartıcıyı bir bardak suyla karıştırarak seyreltin. Hazırladığınız karışımı doğrudan küf lekesi üzerine uygulayın. Uygulamayı sprey tabancasıyla püskürterek de yapabilirsiniz.

Küf lekesini çıkarmak için giysinin iki yanını birbirine yavaşça ve kuvvet uygulamadan sürterek kumaştaki lekeli kısmı çok az çitileyin.

Son olarak giysiyi talimatında belirtildiği gibi yıkayın ve tercihen açık havada kurumasını sağlayın. Kurutucunun ısısı, küf lekesi çıkmadıysa lekenin çıkarılmasını imkansız hale getirebilir.

sağlıklı olur mu ki peki. yeniden kullanabilir miyim. iç çamaşırı sonuçta

tam küf mü bilmiyorum. küf gibi bişi. banyodan nem almış kyafetler sanırım. bi tuhaf olmuşlar.

çamaşır suyu da ekleyip, ön yıkamalı yüksek derecede dene canım birde..

Cikmiyor canim tecrubeyle sabittir. Kuf lekesi o dedigin kardesim becermisti o isi ve ne yaptiysak cikaramadik sonunda attik kurtulduk.

Cikmiyor canim tecrubeyle sabittir. Kuf lekesi o dedigin kardesim becermisti o isi ve ne yaptiysak cikaramadik sonunda attik kurtulduk.

az olsa bende atcam da. çamaşır suyuyla çıkmıyor mu?

beyaz sabunu dene istersen,çamaşır suyu halt etmiş
bir leğene ılık su koyacaksınız çamaşırları suyun içine koyduktan sonra çamaşırlara tek tek sabun sürün 2 saat falan dursun o suda
sonra çamaşır makinesine atın(çamaşırları durulamadan) deterjanınızı koyup yıkayın.

Seni pasaklı seni

Şaka kız şaka :))

Başıma böyle birşey gelmediği için ne yapılır bilmiyorum ama
çamaşır suyu mantıklı geliyor.

bir iki tanesi önemliydi. yani sevdiğim çamaşırdı. gerçi bayadır yokluğunu bile farketmemişim son çare atcam çöpe napimm. off..

bence yokluklarini farketmedigine gore cokta onemli degiller kuf bana tehlikeli geliyor eve filan yayilsa aman aman kurtulamazsin bidaha

çamaşır suyuyla denedin ve hiç çıkmadıysa at onları hiç bekletme (yenisini al koy)en güzeli ve saglıklısı

bence yokluklarini farketmedigine gore cokta onemli degiller kuf bana tehlikeli geliyor eve filan yayilsa aman aman kurtulamazsin bidaha

yayılır mı. bende sağlık açısından merak ediyorum durumu zaten. yıkadımda birde. keşke hemen atsaydım.

yayılır mı. bende sağlık açısından merak ediyorum durumu zaten. yıkadımda birde. keşke hemen atsaydım.

cok kuflenmislermiydi yani ALLAH KORUSUN bende oyle birsey olsa hic yikamadan atardim yani ic camasirlari ucuz hani kiyafet filanda degil bide ic camasiri daha onemli yani saglik icin at gitsin ona harcadigin deterjan suyla yenilerini alirsin

cok kuflenmislermiydi yani ALLAH KORUSUN bende oyle birsey olsa hic yikamadan atardim yani ic camasirlari ucuz hani kiyafet filanda degil bide ic camasiri daha onemli yani saglik icin at gitsin ona harcadigin deterjan suyla yenilerini alirsin

poşetteydi. küflenmişti evet. en iyisi atayım napim. bu kadar zaman onlarsız yaptım şimdide yaparım heralde. sağlık önemli. sonra hasta olup daha büyük paralar vermek var. tecrübeli olanlar vardır belki. böle bişey başına gelmiştir die fikir alayım dedim.

mesela bi kere fasülye turşusu vardı evde. kendi kendine kabarmış. taşmış. çok kötü kokuyordu. attık hemen bidonuyla. annem niye attın yıkanıp yenirdi. taşması önemli değildi demişti. bilgisizlikten attım.

bu seferde öle yapmak istemedim. belki kurtarılabilir diye. ama olmucak galiba. herşeyi atıom zaten . offf

kiz ne kadar zamanin olmasada en azindan ustten bi evi kontrol et bi aksam olsun yani ustten supursen iki vileda atsan fazla zamanini almaz ki aslinda unutmus olman ilginc bende unutkanimdir ama boyle seylerde evi bi kac kez kontrol ederim evden gidecegim zaman filan hani yargilamiyorum yanlis anlama sakin yardimci olmak adina

ya bi kere de ne unuttum. annem et getirmişti kurbanda. ben besleneyim yiyeyim diye kurbanda vermişti ama sonradan yine getirmişti bitmiştir diye. poşetleri hole koymuştum alırım sonra diye.ertesi gün mü ondan sonraki gün mü ne aldım. unuttum içinde et olduğunu. kuru bakliyat sandım. kokmuştu onu da attım.

ne viladası ne evi. kpss ye yoğunlaştım son haftalar. yemek bile yapmadım. ya ev işide bitmiorki. bir ara yapayım dedim. hep yaapıodum. yap yap bitmio

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…