• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utangaçlik :((

cranial

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
6.025
4.889
373
selam kızlar
23 yaşındayim üniversite okuyorum.

Benim derdim kişiliğimle ilgili.Birileriyle tanisirken o kadar cok kasiliyorum ki salak salak gulumseyebiliyorum sadece.Cok çekingen ve utangacim .Insanların gözlerine bakamiyorum konusurken.Sesim kısılıyor kendiliginden filan.Bu tanimadigim insanlar icin gecerli ama.

Sinifta fakultede böyle degil mesela insanlarla konuşurum sakalasirim gulerim.İki tür davranışım arasinda ucurumlar var resmen.

Bu yüzden hep kendimle cebellesiyorum neden böyleyim neden insanlarla iletisimim iyi değil diye.Diger insanlara bakıyorum bir sürü arkadaşları var gayet rahatlar.Oysaki ben biri bana yaklasmadan asla yaklasamiyorum hep baskalarindan bekliyorum.Kalabalik bir ortamda da iletisim kuramayinca kendimi cok kötü hissediyorum tam bir ezik gibi.

Sizlere sorum böyle cekingen utangac olup da bunu aşabilenleriniz var mı aranızda tavsiyeleriniz neler??

Onların da senin gibi insanlar olduğunu düşün
Herkes allahın kulu
Bir de önce kendini sev
İnsanlar seni sevsin diye her şeye evet deme
İyi niyetli de olunca yavaş yavaş açılırsın

Bence utangaçlık duygusu kurtulabileceğimiz bir şey değil ama törpülenebilir ve utangaç olmak fursatları kaçırabilmek anlamına geliyor bence :((

Bence utangaçlık duygusu kurtulabileceğimiz bir şey değil ama törpülenebilir ve utangaç olmak fursatları kaçırabilmek anlamına geliyor bence :KK43:(
kesinlikle öyle insanlar ne güzel iletişim kuruyor düşün bu utangaclik yüzünden sevgilim bile olmadi bu zamana kadar.

zaten cok sohbet etmeyi konusmayi da sevemiyorumm

Özgüven gelistirmeyle ilgili bildiklerimizi ogrendikleriklerimizi paylasalim arkadaslar benim gibi bu durumdan muzdarip cok kişi var sanırım insanlarin gozlerine bile bakamiyorum hep karsi taraftan adim bekliyorum.

ve hep yanlis bir seyler söyleme korkusu

Bu bizim yapımız en başta bunu kabullenmemiz gerekiyor ben kendimi değiştirmeyi çok denedim inan Bana kardeşim ve sonucundan psikolojik tedaviye başladım kısacası fazla kurcalamamak lazım ama bu senin ileride utangaçlığını ve başka yönlerini değiştiremeyeceğin anlamına gelmiyor yeter ki umudun olsun hevesini kaçırmamaya dikkat et gerisi allahın izniyle gelir sağlıcakla ve mutlulukla kalman dileğiyle :))

Utangaçlık kesinlikle yenilebilir. Üzerinde çalış rahatsız olduğun şeyleri basamak basamak yapmamaya, aşmaya çalış.

Özgüven gelistirmeyle ilgili bildiklerimizi ogrendikleriklerimizi paylasalim arkadaslar benim gibi bu durumdan muzdarip cok kişi var sanırım insanlarin gozlerine bile bakamiyorum hep karsi taraftan adim bekliyorum.

ve hep yanlis bir seyler söyleme korkusu
Canısi sorunun devam ediyor mu bende de aynı sorun var gözlere bakamıyorum sesim gidiyor

Belki sizin kadar olmasa da bende utangaç bir insanım. Kişilik yapısı ile ilgili bir durum bu. İltifat alınca halden hale girerim. İlgi odagı olmayı sevmem. Bu durumunuzun tavsiye ile çözüleceğini sanmıyorum. Çok fazla sizi zora sokuyorsa uzman desteği alırsınız.

Göz teması sorunum 4 yıldır filan var ama diğer sorunum hep vardı çekingenlik. Goz temasi sorununu çözebildin mi sen canısi yaaa çözdü isen nasıl yaptın uzman destegı şart mı

Back