How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Utanarak soruyorum nacizane...

İğneler ile hapın yan etkisi hemen hemen aynıymış. Spiral yaşım genç olduğu için tavsiye etmedi.
Zaten önleyici iğne ile antiagregan ilaçları birlikte kullanabileceğinizi de zannetmem. Annemde rahimde incelme ve aşırı kanama yapmıştı. Bir de kan sulandırıcıyla düşünemiyorum yani. İlerde çocuk düşündüğünüzde de kanınızın pıhtılaşması sorun olurdu erken öğrenmeniz iyi olmuş. İş eşinize düşüyor başka çözüm göremiyorum.

Prezervatif konusu açilmiş topik var
Eşinizin iradesine bağlı

Prezervatif
Doğum kontrol hapları
Spiral

Bir sürü korunma yöntemleri var . .

Ben 14 yıllık evliyim isteğim dışı hamile kalmadım bizde prezervatif kullanıyoruz. Ereksiyon halinde normalde hamile kalınmaz.

Arkadaşlar yeni üyeyim fakat sizleri bir senedir takip ediyorum hep. Burada verilen hayat tecrübeleri çok katkı sağlayıcı. Dün ben de içimi acıtan bir şey yaşadım ve paylaşıp dertleşmek istiyorum. Yeni evliyim 3 aylık. 24 yaşındayım. 3 aydır YASMİN kullanıyorum. Ve Bir ay önce alt bacak ağrısı ile gittiğim doktor damar tıkanıklığı var dedi. Yaklaşık bir ay kan pıhtılaşmayı engelleyici iğne kullandım. Kullanırken iyiydi fakat bırakınca yine tıkandı ağrıdı. Doktor dedi ki senin pıhtılaşmaya genetik yatkınlığın var ömür boyu bu iğneyi-hapı kullanacaksın. "YOKSA BU GÜN BACAĞIN TIKANIR YARIN KALBİN TIKANIR KALP KRİZİ GEÇİRİRSİN ÖBÜR GÜN BEYNİN TIKANIR FELÇ GEÇİRİRSİN" dedi. :KK43: Bunları insan bi anda duyunca çok üzülüyor. Hele bir ömür bir hapı-iğneyi kullanmak... Ben daha çok gencim :KK43: Şimdi size sorum şu: Burada birkaç kişiden de okumuştum prospektüsünde yan etki olarak yazmıyor ama doğum kontrol hapları damar tıkanıklığı yapıyor. Kadın doğum doktorumla da görüştüm evet yapıyor dedi. İğneler de yapıyormuş. Artık kullanmasam diyorum ama hamile kalmaktan korkuyorum. Sınavlara hazırlanıyorum bir çocuk fikrine çok uzağım. Eşim ben korunurum sen hapları bırak diyor ama ilişki esnasında kendine hakim olamıyor onun prezarvatif kullanırım dediği son dakika yani:63: ya ben çok ikilemde kaldım....
Ekleme: Utanarak soracağım konu şu ki : Prezarvatif ne zaman takılır...:oops: Yani eşim o şeyi takana kadar ereksiyon olabilmek için birkaç kez içime giriyor ve ben bu birkaçkez ile de hamile kalınabilir mi onu merak ediyorum:KK51:

1.si doktor camızın suya s.çması gibi dümdük konuşmuş, insan azcık ağzını hayra açar ya.(böyle doktorlara iletişim dersi verilmeli bence)
2.si prez.i en başta takmalı kocan, sonra aman tutamadım, saldım gitti olmasın.
3.sü sağlık herşeyden önemli, kocanı değil kendini düşün önce, o da prez.e alışmaya çalışsın senin için bi zahmet...

Hep eşim korunur en temizi zaten ;) ilişkinin sonlarına doğru takıyor zaten rahatsızsınız neden hala siz korunmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum

Kutuların içindeki kağıdı okuyun, eşinize okutun.

Ereksiyon başlar başlamaz takılır, yani ilişkinin başında. Prezervatifsiz yapmaması gerekiyor, tam koruma için.
İkinci kere yapılacaksa, mutlaka değiştirilir.

Ereksiyon oldugunda takmalı. Ayrıca ömür bıyu bır ılaca mahkumum dıye kendını uzme. Bir cok ınsan o ya da bu sekılde ılaca bagımlı yasıyor. Bu tansıyonda olabilir, tiroid de...cok sukur tedavısı varmış. Allah şifaversin

Doktorum onu önermedi. 40'lı yaşlara öneriliyormuş ve %70 falan koruyor

bence doktorunuzu acilen değiştirin, biz sade vatandaşlar bile bu bilginin gerçek olmadığını biliyoruz. rahatsızlığınıza üzüldüm geçmiş olsun ama böyle hassas bir durumunuz varsa "hormon" içerikli önlemlerden kaçınmanız gerektiğini düşünüyorum. hormonlu spiral de dahil.

Ya spiral doğumdan sonra öneriliyor ? Daha hiç doğum yapmamış birine takılır mı, bir de onunda vücuda bir zararı var adet kanını arttırmak gibi . Bence vücuda müdahale olmamalı

öyle diyorsunuz da sadece kendimi örnek vererek konuşayım genelleme yapmayayım, 6 ay doğum kontrol hapı kullandım (östrojensiz olanlardan) her ay bir kilo olmak üzere 6 kilo aldım kolesterol, trigliserit, tiroit bir sürü sıkıntım çıktı, belki haptan değildir diyeceksiniz ama hepsinin aynı zamana denk gelmesi tesadüf olmadığını düşündürdü. sonuçta hormon alıyoruz ve bu gerçekten sistemimizi çok etkiliyor.
3 yıldır spiral kullanıyorum, adet düzenim evlenmeden önceki halim gibi bir sıkıntım yok, hap kullanırken 3 gün sürüyordu ve çok az geliyordu.
velhasıl vücuda asıl müdahale eden spiral değil hap bana göre...
ha bünye meselesidir kimisinin bünyesi kabul etmiyor ama genel anlamda kadınlar memnun.

Hap maalesef yapiyor ama tam olarak yan etki olarak gormuyorlar, vucudu pihtilasmaya yatkin olan kisilerde uzun sureli kullanim tetikleyebiliyor. Bence tikanikligi yakalayabildigi icin doktorunuza tesekkur edin birden cigeri veya kalbi tikayabiliyor. Bide bacaklarinizi derin masaj yapmayin

Hormonsuz spiral taktirabilirsiniz bende bazi nedenlerden hormon kullanamiyorum dogumdan sonra hormonsuz spiral taktirmayi planliyorum

Kan pihtilasmadi bendede var ama o iğneler uzun süre kullanilmasi çok sakincaliymis kemik erimesi yapiyor dedi bana doktorun o sebeple sürekli kullanamiyorum size hangi ilaci verdi acaba

Ayni sorun bende de var, cerazette kullanamazsiniz prospektusunde de yaziyor:
Trombozunuz varsa. Tromboz bir kan damarında [örn., bacaklarda (derin ven trombozu)
veya akciğerlerde (pulmoner embolizm)] bir kan pıhtısının oluşmasıdır.
Ya esiniz korunacak ya siz spiral taktiracaksiniz. Bizde esim prezervatifle korunuyor bastan takiyor ama ben yine de rahat degilim, cok fazla prezervatifle hamile kalan duyuyorum sinirlerim bozuluyor... sanirim en iyisi spiral+prezervatif.

Niye ilk basta taksin ki.
Azıcık ön sevişme yapın, biraz girsin çıksın sonra takip devam edin:KK53:

Biz her zaman ilk başta takmıyoruz böyle bir kural da yok. :KK31:

Prezervatiften bahsediyorum biraz hızlı dalmışım konuya :KK48:

Ya çok özür dileyerek soruyorum yani bir müddet prezarvatifsiz ilişki yaşayıp hani bir kaç dk sonra mı takıyorsunuz yani:oops:

Anlattığınız şekilde gebelik riski maalesef var. En baştan takmalı. Çünkü boşalma öncesi ilişki esnasında erkenten gelen kayganlaştırmaya yardımcı sıvıda sperm olma ihtimali var her zaman. Prezervatif bu yüzden temas öncesi takılmalı. Bu şekilde riskli. Çocuk istemiyorsanız ve bu konuda eşiniz size inanmazsa doktorunuza gelsin o anlatsın artık eşinize. Gerçi doktorunuz da spirale yüzde yetmiş diyormuş, o da şüpheli :110:
Ayrıca çok geçmiş olsun.. üzülmeyin çok riskli bir şey önceden fark edildiği ve ilaçla engellenebileceği için sevinin aksine ;)

Back