• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Utanarak soruyorum nacizane...

Konuştum prezarvatif dedi ama ona da tereddütlüyüm

Gebelik önleyici iğneler var 3 aylık falan, ayrıca bayanlara takılan spiral var. Kesin koruma yöntemi olaral spiral takılır. Bır çok arkadasım spiral taktırdı. Çok memnunlar. Doktorunuzla konuşun. Ayrıca haplarıda bırakın. Ve eger çocuk dusunmuyorsanız kondom kullanmayın. Arada kazalar olabilir çünkü

Gebelik önleyici iğneler var 3 aylık falan, ayrıca bayanlara takılan spiral var. Kesin koruma yöntemi olaral spiral takılır. Bır çok arkadasım spiral taktırdı. Çok memnunlar. Doktorunuzla konuşun. Ayrıca haplarıda bırakın. Ve eger çocuk dusunmuyorsanız kondom kullanmayın. Arada kazalar olabilir çünkü
İğneler ile hapın yan etkisi hemen hemen aynıymış. Spiral yaşım genç olduğu için tavsiye etmedi.

Niye yok artık dediniz anlamadım :/
Damar pıhtılaşması çok ciddi bir durum aslında
Teyzemin bacağından akciğerine pıhtı attı, 4 gece yoğun bakımda kaldı. Az kalsın kaybedecektik.
Şimdi de kan sulandırıcı hap kullanıyor.

Yani öyle limon suyuymuş, sirkeymiş, olacak hafif bir şey değil.

Bu kadar ciddi bir hastalığa bu şekilde tavsiye verenleri görünce oha diyorum içimden de buraya kibarca "yok artık" yazayım dedim.

Damar pıhtılaşması çok ciddi bir durum aslında
Teyzemin bacağından akciğerine pıhtı attı, 4 gece yoğun bakımda kaldı. Az kalsın kaybedecektik.
Şimdi de kan sulandırıcı hap kullanıyor.

Yani öyle limon suyuymuş, sirkeymiş, olacak hafif bir şey değil.

Bu kadar ciddi bir hastalığa bu şekilde tavsiye verenleri görünce oha diyorum içimden de buraya kibarca "yok artık" yazayım dedim.
Aslında haklısınız ben de doktoruma yeme alışkanlıklarımı değiştirsem bi yarar sağlar mı dedim hayır dedi. İlla kalp krizinden öldürtecek beni ben henüz çok gencimmm :KK53:

önce şunu söyliyim ömr boyu yutacağın o bir hapa alışıyorsun.ben oğluma 7.5 aylık hamileyken kan pıhtısnı eşimin ciğerini tıkadı ve 1.5 ay hastanede yattı.onunki de genetik yatkınlıkmış.ilk etapta hap kullanacak olması bizi korkutmuştu ama şu anda 6.5 yıl geçti ve artık o hap hayatmızın rutinleri arasında alışırsın üzlme.Allah dermansız dert vermesin.diğer konuya gelince eşinin korunması içini rahat ettirmeyecekse sen spiral taktırabilirsin.sağlık ocaklarında ebeler takıyor.

bence kadın doğumcunuzun size bu konuda önerilerde bulunması gerekir.

prezervatif + takvim yöntemi denenebilir bence. ve prezervatif ilişki öncesi takılır diye biliyorum ben de.

bunun dışında 40 yaş spiral için demiş doktorunuz,
çok daha erken yaşlarda bunu tercih eden tanıdıklarım var.

ben kendi doktoruma sorduğumda 4-5 yıl gibi uzun vadeli çocuk düşünmüyorsam spirali önerdiğini 1-2 yıl sadece korunacaksam başka yöntemleri denememi önerdiğini söylemişti.

önce şunu söyliyim ömr boyu yutacağın o bir hapa alışıyorsun.ben oğluma 7.5 aylık hamileyken kan pıhtısnı eşimin ciğerini tıkadı ve 1.5 ay hastanede yattı.onunki de genetik yatkınlıkmış.ilk etapta hap kullanacak olması bizi korkutmuştu ama şu anda 6.5 yıl geçti ve artık o hap hayatmızın rutinleri arasında alışırsın üzlme.Allah dermansız dert vermesin.diğer konuya gelince eşinin korunması içini rahat ettirmeyecekse sen spiral taktırabilirsin.sağlık ocaklarında ebeler takıyor.
Benim çekincem şu yıllarca hap kullanmak zararlı olur mu ki. Eşinizde bi yan etki çıktı mı

spiral taktırın madem
doğum kontrol hapları kanda yoğunlaşma yapıyor bu kesinlikle doğru
bizzat ben yaşıyorum
hele bi de sigara içerken kullanırsanız hayati riski var.

ilk sertleşmede takılmalı nasipte varsa bile 1 damla yeterlidir
bende senin gibi istemiyorum dedim şimdi çocuk için tedavi olmamız gerektiğini öğrendik
bence bunu kafana takma canım
ben daha evlenmeden dr vermişti ve kullandım bacaklarımda ağrı hissettim
sonra haberlerde kadın bu hap yüzünden bacağını kaybetme aşamasına gelmişti
bende bıraktım

dogum kontol hapları zararlı mı yanı ?
ben 4 senedır kullanıyorum bu sekılde korunuyorum
zararlı degıl aksıne yararlı dıye okumustum ben de

canim kan pihtilasmasi bende de var fakat östrojen olmayan kadin dogum kontrol haplari var onlari bi sor bakalim.
yurtdisindaki ismi "cerazette".

dogum kontol hapları zararlı mı yanı ?
ben 4 senedır kullanıyorum bu sekılde korunuyorum
zararlı degıl aksıne yararlı dıye okumustum ben de
Ben de evlenmeden öyle okumuştum. Ama sanırım durum şu oluyor: hepimizin genetik kodlarında bazı hastalıklar yatıyor. Ve zamanı gelince şartlar oluşunca ortaya çıkıyor. Sanırım :/

Back