Usulsüz atananların maaşı incelenecek

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
2010 KPSS davasıyla ilgili 5 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Mahkeme ayrıca 2010 KPSS sonucuna göre atanan sanıkların görev yaptıkları kurumlara yazı yazarak maaş bilgilerini istedi
Sitene Ekle
usulsuz-atananlarin-maasi-incelenecek-6472134.Jpeg

Türker Karapınar - Ankara

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 2010 KPSS ile ilgili açılan davada, sanıklardan Turgut ÖzalDüşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen, dernek eski çalışanı Berat Koşucu, Samanyolu Kolejleri Genel Müdürü Cemil Koca, Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan ile Samsun İlkadım Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası Müdürlüğü’nde görevli Zeynep Türkmen hakkında tutuklama kararı çıkardı. Mahkeme ayrıca 2010 KPSS sonucuna göre memuriyete atanan sanıklarla ilgili önemli bir karara imza attı.

Sanıkların görev yaptıkları kurumlarına da yazı gönderilerek, yapılan tüm ödeme tutarlarının bildirilmesini istedi.

‘Nitelikli dolandırıcılık’

Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman tarafından 52’si tutuklu 230 sanık hakkında, “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)” kapsamında hazırlanan iddianame, geçtiğimiz günlerde Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İddianameyi değerlendiren mahkeme, duruşmaya ilişkin hazırlık tutanağını hazırladı.

Tutanakta, sanıklardan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Mehmet Hanefi Sözen, dernek çalışanı Berat Koşucu, Başkent eğitim Yayın ve Ticaret A.Ş. Anadolu Kurul Eğitim A.Ş. ve Atlantik Eğitim Yayın A.Ş. firmalarının ortağı, Samanyolu Kolejleri Genel Müdürü Cemil Koca, Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, Samsun İlkadım Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası Müdürlüğü’nde görevli Zeynep Türkmen’in üzerlerine atılı terör örgütü yöneticiliği, resmi evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık suçlarından halen firari oldukları ve savunmalarının alınamadığı belirtildi.

‘Kuvvetli suç şüphesi’

Tutanakta, sanıkların suç işlediklerine ilişkin kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin mevcut olduğu, suçların CMK’nın 100/3-a maddesindeki katalog suçlardan olduğu ve CMK’nın 100. maddesi gereğince tutuklanmak üzere haklarında yakalama emri çıkartılmasına karar verildiği belirtildi.

Tutuklama kararı verilen isimler arasında Samanyolu Kolejleri Genel Müdürü Cemil Koca, Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali
Tekalan da var.

Ne kadar ödendi?

Tutanakta, 2010 KPSS sonuçlarına göre memuriyete ataması yapılan sanıklarla ilgili de kritik bir karar yer aldı. Tutanakta, 2010 KPSS sonuçlarına göre memuriyete ataması yapılan sanıkların görev yaptıkları kurumlarına yazı yazılarak, iddianamenin düzenlendiği 10 Aralık 2015’e kadar görevleri dolayısıyla yapılan tüm ödeme tutarlarının bildirilmesi istendi. Bu gelişme, mahkeme sonucuna göre mahkum edilen sanıklardan haksız elde ettikleri gelirlerin geri alınarak, tahsil edileceği şeklinde yorumlandı.

fft16_mf6472154.Jpeg

52 tutuklu sanık
Tutanakta, 52 tutuklu sanığın da tutukluluk hallerinin devamına ve duruşma günü mahkemede hazır bulundurulmaları istendi. Mahkeme ilk duruşma tarihini de 21 Mart olarak belirledi. Dava kapsamında tutuklu olan sanıklar şöyle:

“Dursun Şahin, Oktay Ceviz, Hakan Meşhur, Hasan Demir, Ahmet Onsekiz, Hüseyin Elmas, Mehmet Akbaş, İhsan Kocaman, Mustafa Sarıtaş, Fatih Özbahçeci, Bekir Çayır, Mustafa Kılınç, İsmail Komiş, Burak Deniz Bektaş, Eyüp Kartal, Ömer Mıstıkoğlu, Fatih Yıldız, Metin Uzunoğlu, Yaşar Karademir, Fırat Gazioğlu, Ferruh Kaymak, Bünyamin Bülbül, Mustafa Avan, Hayrettin Tepe, Kemal Çelebi, Salih Kaya, İbrahim Filiz, Mevlüt Akgün, Muhammet Fuat Sural, Resül Eralp, Mehmet Önuçar, Mehmet Ateş, Tuncay Ertaş, Mehmet Ünlü, Tahir Vanlı, Gazi Ayhan, Özkan Özden, Ramazan Alkan, Muhammed Baysal, İdris Çiftçi, Ahmet Batuk, Yalçın Yalçın, Hasan Demir, Hüseyin Kalaycı, Yakup Şahan, Naci Yaman, Gökhan Menteş, İbrahim Zık, İlker Yalçın, Levent Çelebi, Harun Kocaman, Hüseyin Güngör.”

http://www.milliyet.com.tr/usulsuz-atananlarin-maasi-gundem-2173968/

Biz o dönem boşuna mı isyan ettik.
Sınavlarda ususüzlük var dedik ama AKTAYFA kardeşlerini korudu.
Diyorlardı ki :her zaman böyle şeyler olmuştur.
Şimdi günah keçisi var ya.
Vurun abalıya.

keşke hepsi atılsada yerine bu sene kpss ye girecek olanlar (yani ben) alınsa:KK53:

X