- Konu Sahibi NasilYarDiyeyim
-
Merhaba,benim yeğenim de 6 yaşında üstün zeka tanısı konuldu,kreşte öğretmeni demiş çok zeki falan diye sonra test yapılmasıni istediler tuzdere gittiler,wisc-4 testi yapıldı,o testlerin güvenilirliği yok denmiş keskinlikle öyle bişey yok,Rama da gitseniz aynı testi yapıyor,sorular soruyorlar sözel sayısal görsel ve işitsel falan,verdiği cevaplara göre değerlendirme yapıyorlar,55 dakika falan sürüyor,çocuk tek giriyor klinik psikolog tarafından uygulanıyor, tuzder özel olduğu için Rama gidip orada da yaptırın ama 6 ay geçsin çocuk bunalmasin tekrar tekrar dediler,Ramadan üstün zekâ raporu çıkacak sonra bilsemden falan yararlanacak,okula başlayınca iki saat destek eğitim hakkı oluyor,öğretmen onun ilgi yeteneğine göre ilave ders yapıyor,tabi isterseniz,durum bu, eğer öyle bişey seziyorsaniz çocuğu ihmal etmeyin,insanlar üstün zekâ çıksın diye test test gezdiriyor,rapor da çıksa sorun değil ilerde eksisi değil artısı olur, kolaylıklar diliyorummerhaba 4 bucuk yasinda oglum icin gittiği kreşten aradılar. cocuklari tanidikca ailelere genel durumu hakkinda degerlendirme yapiyorlarmis. oglumun matematik yeteneğinin yaşıtlarına göre ileride oldugunu ve desteklememiz gerektigini soylediler. biz başka 4 yas cocuk gormedigimiz icin normal diye dusunuyorduk. daha sonra farklı bir sebepten psikiyatriye goturdum bu durumu da söyledim. yaşının küçük oldugunu devletin suan desteklemedigini soyledi. tuzder diye bir yeri önerdi. diğer şikayetlerim icin psikologa yonlendirdi. psikolog da ayni şekilde oglumun algisinin cok yuksek oldugunu muhtemelen ustun zekalı oldugunu ama duygu yasi 4 oldugu icin zekasıyla uymadığından krizler yaşadığımizi soyledi. tuzderi aradim acmadilar tuzdev diye bir yer var orayi aradım henüz geri dönmediler. sanirim ucretliymis de testleri ve sonrasi... yol yordam bilen var midir suan icin maddi durumum yok
Yeğenimde kriz yaşama gibi bir durumlar yok yalnız,bizimki çok bilmiş konuşmalar çok meraklı ve unutmuyor bir kez öğrendiği duyduğu şeyleri, mesela şu yaşında organlarımız kitabını okuyor, mitokondri endoplazmik retikulum falan ya da ne biliyim kıkırdak onun içindeki dokuları merak edip araştırıyor,bu küçükken de böyleydi hep bir araştırma sorma,eğer sizin çocuğunuz da böyleyse öğretmen test talep ediyor onunla Rama gidiyorsunuz ona göre yol alırsınız evde kendiniz desteklersiniz falanmerhaba 4 bucuk yasinda oglum icin gittiği kreşten aradılar. cocuklari tanidikca ailelere genel durumu hakkinda degerlendirme yapiyorlarmis. oglumun matematik yeteneğinin yaşıtlarına göre ileride oldugunu ve desteklememiz gerektigini soylediler. biz başka 4 yas cocuk gormedigimiz icin normal diye dusunuyorduk. daha sonra farklı bir sebepten psikiyatriye goturdum bu durumu da söyledim. yaşının küçük oldugunu devletin suan desteklemedigini soyledi. tuzder diye bir yeri önerdi. diğer şikayetlerim icin psikologa yonlendirdi. psikolog da ayni şekilde oglumun algisinin cok yuksek oldugunu muhtemelen ustun zekalı oldugunu ama duygu yasi 4 oldugu icin zekasıyla uymadığından krizler yaşadığımizi soyledi. tuzderi aradim acmadilar tuzdev diye bir yer var orayi aradım henüz geri dönmediler. sanirim ucretliymis de testleri ve sonrasi... yol yordam bilen var midir suan icin maddi durumum yok
teşekkür ederim bence de zeki oglum ama üstün zekalı gibi gelmiyordu bana ta ki son 6 ayda matematikle ilgili sorulari yogunlasana kadar. uyku öncesi bile işlem soruyor sonsuzu altin oranı soruyor sürekli. yaz desem yazamaz kalem tutmayi bilmiyor ama kafasindan 3 basamakli 4 sayıyı toplayıp çıkarıyor koltuk tepesinde ziplarken. aslinda ustun ciksin çıkmasın matematikle ilgili destekleyebilirsem ileride çok isine yarayacaktir da bende cok cocuk var yemegiyle bile ilgilenemiyorumMerhaba,benim yeğenim de 6 yaşında üstün zeka tanısı konuldu,kreşte öğretmeni demiş çok zeki falan diye sonra test yapılmasıni istediler tuzdere gittiler,wisc-4 testi yapıldı,o testlerin güvenilirliği yok denmiş keskinlikle öyle bişey yok,Rama da gitseniz aynı testi yapıyor,sorular soruyorlar sözel sayısal görsel ve işitsel falan,verdiği cevaplara göre değerlendirme yapıyorlar,55 dakika falan sürüyor,çocuk tek giriyor klinik psikolog tarafından uygulanıyor, tuzder özel olduğu için Rama gidip orada da yaptırın ama 6 ay geçsin çocuk bunalmasin tekrar tekrar dediler,Ramadan üstün zekâ raporu çıkacak sonra bilsemden falan yararlanacak,okula başlayınca iki saat destek eğitim hakkı oluyor,öğretmen onun ilgi yeteneğine göre ilave ders yapıyor,tabi isterseniz,durum bu, eğer öyle bişey seziyorsaniz çocuğu ihmal etmeyin,insanlar üstün zekâ çıksın diye test test gezdiriyor,rapor da çıksa sorun değil ilerde eksisi değil artısı olur, kolaylıklar diliyorum
Denver sıradan bir test değil mi hocam? Komşumuzun kızı psikolog, yüksek lisans yaparken kızım için “bir test uygulayabilir miyim girlinred abla, sorular soracağım Ayşeyle ilgili “ dedi. Tamam dedim. Baktım kağıdın üstünde denver gelişim testi yazıyor. O zaman 3 yaş 8 aylıktı benimki, bir tam yaş önde çıkmıştıZeka testi Wisc-r 7 yaş tamamlanmadan uygulanamaz.
Alternatif test CAS (5 yaş üzerine) ya da gelişim testi Denver, AGTE yapılabilir.
Bağlı olduğunuz ilçenin RAM (rehberlik araştırma merkezine) başvurabilirsiniz ücretsiz test için.
Okulunuzun yönlendirme yapması gerekir.
Ben geldim test talep ediyorum ile ilerlemez RAM.
İlkokula başlama yaşından önce test-durum tespiti için uğraşmayı anlamlı bulmuyorum alanda çalışan bir eğitimci olarak.
Çocuğunuzu sanat ve spora yönlendirmenizi tavsiye ederim.
Denver güzel sonuçlar veren bir gelişim testi.Denver sıradan bir test değil mi hocam? Komşumuzun kızı psikolog, yüksek lisans yaparken kızım için “bir test uygulayabilir miyim girlinred abla, sorular soracağım Ayşeyle ilgili “ dedi. Tamam dedim. Baktım kağıdın üstünde denver gelişim testi yazıyor. O zaman 3 yaş 8 aylıktı benimki, bir tam yaş önde çıkmıştı
Komşum bir akşam gelip bedavadan yapıverdi diye kaale almadım galibaDenver güzel sonuçlar veren bir gelişim testi.
7 yaş öncesinde zeka testi yapılamadığı için gelişimin hızını ölçmekte kullanılabilecek alternatiflerden biri.
İsmi sık duyulduğu için sıradan geliyor olabilir ama iyi bir test bence.
Otistik miEşimin yiğeni 6 yaşında 4 yaşında okuma kendiliğinden öğrendi
Resim yeteneği çok iyi
Testlerden üstün çıkmıştı lakin hafif düzey otistik maalesef
Ana sınıfına uyum sağlayamadı
Son ne yaptılar bilmiyorum
6 aylikken kulagimda iltihap var diyen bebek turkiyede mi acaba inanamiyorum suan okudugumaArkadaşım üstün zekalı çocuklar ile ilgili ünv bir tez hazırlıyordu çok hakim değilim ama dünya üzerindeki üstün zekalı insanların bebeklik çocukluk dönemlerini okumuştum , 2-3 aylıkken konuşmaya başlama , biri 6 aylıkken doktora kulağımda iltihap var galiba demiş :)) Harvard a girmiş 7 yaşında , çok çok farklı belirtileri var , parlak Zeki çocukla deha ve üstün zeka çok karıştırılıyor malesef
Daha neler yaaaaaaArkadaşım üstün zekalı çocuklar ile ilgili ünv bir tez hazırlıyordu çok hakim değilim ama dünya üzerindeki üstün zekalı insanların bebeklik çocukluk dönemlerini okumuştum , 2-3 aylıkken konuşmaya başlama , biri 6 aylıkken doktora kulağımda iltihap var galiba demiş :)) Harvard a girmiş 7 yaşında , çok çok farklı belirtileri var , parlak Zeki çocukla deha ve üstün zeka çok karıştırılıyor malesef
Bana biraz gerçekten uzak geldiDaha neler yaaaaaa
Annesi öğretmen değilOtistik mibar na sunu sorucam kendiliginden derken eline kitabi alip okumaya mi basladi annesi ogretmedimi hic caba gostermedimi ? Birde şu var bazen yanlis teshis oluyormus ustun zekaya otistik otistige ustun zeka diyorlarmis. Suanda nasil acaba o bebek hala yasitlarindan öndemi ?
Anladım ben cunku tamamen kendiliginden ögrenmesini imkansiz olarak goruyorum.Annesi öğretmen değil
Babası doktor
Yanlış teşhis olduğunu sanmıyorum
Okumayı abisiyle öğrenmiş heralde
Abi 1. Sınıf iken onu izkerken falan heralde
Tüm ayrıntıları bilmiyorum bildiğim çocuk çok zeki
Ailede var birkaç tane böyle parlak çocuk
Bir yiğende boğaziçi bilgisayar mühendisliğini kazandı
Bir başkası bilmem nereyi
GEnetik bişeyler var heralde
Yanlis teshis derken bence üstün zekalıdır otizm degil ikisi birbirine benzetiliyormus cogu zaman. Birde otizm olarak mesela neyi var hangi hareketi varda otizm diyorlar.Annesi öğretmen değil
Babası doktor
Yanlış teşhis olduğunu sanmıyorum
Okumayı abisiyle öğrenmiş heralde
Abi 1. Sınıf iken onu izkerken falan heralde
Tüm ayrıntıları bilmiyorum bildiğim çocuk çok zeki
Ailede var birkaç tane böyle parlak çocuk
Bir yiğende boğaziçi bilgisayar mühendisliğini kazandı
Bir başkası bilmem nereyi
GEnetik bişeyler var heralde
İnanın hiç bilmiyorumAnladım ben cunku tamamen kendiliginden ögrenmesini imkansiz olarak goruyorum.
Yanlis teshis derken bence üstün zekalıdır otizm degil ikisi birbirine benzetiliyormus cogu zaman. Birde otizm olarak mesela neyi var hangi hareketi varda otizm diyorlar.
Üzüldüm bu duruma ya Allah yardimcilari olsun insallah gecici biseydirİnanın hiç bilmiyorum
Bana anlatılanlar çok zeki ve yaşıtlarından çok ilerisinde olduğu
Tatilde görmüştüm çocuğu
Göz teması kuramıyor
Sadece onu fark etttim
Türk olsa yer yerinden oynardı duymayan kalmazdı magazin programlarına katılırdı zaten :)) yanlış hatırlamıyorsam singapurlu bir çocuk 8 yaşında üniversiteye kabul edilmiş , ıq su 215 olarak ölçülmüş diye biliyorum ki Einstein dan çok daha fazla , yani 6 aylıkken cümle kurması normal ben demiyorum zaten tez var bu konular üzerine6 aylikken kulagimda iltihap var diyen bebek turkiyede mi acaba inanamiyorum suan okuduguma
Dünya üzerindeki dahilerin bebeklik-çocukluk dönemlerini araştırın derim , insanın ağzı açık kalıyor :)))Daha neler yaaaaaa
benim oglum okuma yazma matamatik ezberleme biliyo oyle olmasi okulda sorunmu oluyomerhaba 4 bucuk yasinda oglum icin gittiği kreşten aradılar. cocuklari tanidikca ailelere genel durumu hakkinda degerlendirme yapiyorlarmis. oglumun matematik yeteneğinin yaşıtlarına göre ileride oldugunu ve desteklememiz gerektigini soylediler. biz başka 4 yas cocuk gormedigimiz icin normal diye dusunuyorduk. daha sonra farklı bir sebepten psikiyatriye goturdum bu durumu da söyledim. yaşının küçük oldugunu devletin suan desteklemedigini soyledi. tuzder diye bir yeri önerdi. diğer şikayetlerim icin psikologa yonlendirdi. psikolog da ayni şekilde oglumun algisinin cok yuksek oldugunu muhtemelen ustun zekalı oldugunu ama duygu yasi 4 oldugu icin zekasıyla uymadığından krizler yaşadığımizi soyledi. tuzderi aradim acmadilar tuzdev diye bir yer var orayi aradım henüz geri dönmediler. sanirim ucretliymis de testleri ve sonrasi... yol yordam bilen var midir suan icin maddi durumum yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?