Sivilceli Ciltler Üst kollarımdaki kızarıklıklar için çözüm istiyorum

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

eSmerimSin

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mart 2012
6.569
396

selamlar,

benim derdim üst kollarımın dış kısmıında mınık mınık kırmızı sıvılce degılde kabarmıs mınık kırmızılıklar var.. sıvılceye benzyor.. 20 yasındayım ve sanırım 14-15 yasından berı varlar.. bazen kese yapınca veya güneslenınce yada denıze gırınce azalıyorlar ama tamamen gıtmıyorlar.. ve ben denıze cok uzak bır yerde yasıyorum..süreklı güneslenemem de.. yanı kalıcı cözüm ıstıyorum.. doktor cılt tıpın böyle dıyıp bır krem yazıp göndermıstı ve fazla ıse yaramadı da o krem..

benımle aynı derdı paylasan varmı aranızda..? ve tamamen kurtuldunuz mu..?

cok imrenıyorum pürüsüz cıltlere
görüntü olarak cok kötü duruyor sankı alerjım varmıs gıbı :S..

aynı durum bende de var maalesef... kuzenlerimin hepsinde var ve kuzenim doktora gitmişti genetik bi durum cilt yapınız böyle demiş doktor... o yüzden ben gitmedim kuzenim baya birşey denedi ama geçmedi... dediğiniz gibi denize gittiğin zaman düzeliyor fakat benim yaşadığım yerin havası kuru benim cildim de kuru o yüzden pütür pütür bir görüntü oluyor...

bende ve kardeslerimdede var... genetik bir durum... banada doktor zamaninda krem yazmisti, ureali bir krem ama faydasi olmuyor yani gecici degil bu sivilceler mecbur onlarla yasayacagiz....

bende kardesimde kuzenlerimde teyzemde, vs herkeste var. malesef sadece kollarda olsa yine iyi bascaklarimda dahi var

herseyın cözümü vardır dıye ümit etmistim.. bunun cözümü yok gıbı demek..

gecici cözümler.kalıcı yok (

Pütürler şeklinde kabarıklıklar sanıyorum.Onlara doktor kese önermiyor.
Tam tersine fazla bastırmadan yumuşak bir bezle sabunlanabilirsin.
Duş jeli kullanma,bildiğimiz beyaz sabun veya dove olabilir.
Doktor oğluma ürederm vermişti,süt gibi olanından.
Oğlumunki geçti ama yaşla mı alakalıydı bilemiyorum.

Bende de vardı canım onlardan. Hatta birara dermatoloğa gittim bana vıchy'nin mavi renkli, antibakteriyel jel gibi kokan bir duş jeli var ondan verdi ama iyi gelmedi. Birde arada sırada solaryuma gitmemi söyledi ayda 15 dk filan bu biraz işe yaramıştı. Buarada bence iltihaptan değil kuruluktan kaynaklanıyor o lekeler. Bol bol su içip, her aklıma geldikçe kremlediğimde azalmıştı bayağı benimkiler, sonra yaz gelip güneşlenmeye başlayınca iyice düzeldi.

Denize girince azaliyorsa, bu tuzlu suyun ise yaradigini gösterir. Evde kendiniz tuzlu su ile hergün hafif hafif ovalamayi deneseniz. Belki faydasi olur.

ben saten cok su ıcen bır ınsanım, elimden su sisem hıc eksık olmaz.. nemlendırıyorumda sürekli ve güneslenınce gercekten fark edıyorum azaldıklarını ama sonra yıne belırgınlesıyolar, tamamen kaybolup bır gıtmedıler yanı..

solaryumda aynı sekılde..gecıcı bır cözüm..

Denize girince azaliyorsa, bu tuzlu suyun ise yaradigini gösterir. Evde kendiniz tuzlu su ile hergün hafif hafif ovalamayi deneseniz. Belki faydasi olur.

tsk ederim önerin icin, herseyi denedim ve deniyorumda.. hergün 10-15dk tuzlu su ıle ovalayıp ardından hemen nemlendırmeyı denıcem ama sanırım ömrüm boyunca tuzlu suyla arkadas olcam cünkü bıraktıgım anda yıne ortaya cıkacaklar..

canım benimde öyle hatta annemin kız kardeşiminde öyle üst kolda dediğin gibi minik minik kabarcıklar var ve ben kendimi bildim bileli varlar yani hatta alt kolda da oldu bu yıl benim doktora gittim bana onlar tüy kökü belirtileri dedi bişi vermedi
ama ben bir yerde duymuştum cilti lif le keseleyince ölü deri gidiyor ve biraz azalıyor diye hakkaten de liflenince haifliyor biraz

aynı sorun kızımda da var epilasyonla azaldılar sir ağda yaptırıyoruz biz çünkü kıl kökleri hava almadığı için yazın hiç kalmamıştı ama kışın hiç yaptırmadık yine çıktı

yanı anladıgım kadarıyla tamamen kurtulmak mümkün degıl, kalıcı bır cözümü yok..

??

Arkadaşımın doktor eşinin sanki sizinkine benzer rahatszılığı vardı.Kıl kökü iltihaplanması olduğunu söylemişti.Bu arada orda kıl çıkmıyor demeyin,çünkü vücudumuzun her yerinde kıl kökü mevcut:) .Eğer şikayet kıl kökü iltihaplanması ise o da akne tedavisinde kullanılan ilaçlarla tedavi ediliyor(ilaç isimlerini vermiyorum ki herkes tahmin etmiştir) Eğer doktorunuzdan memnun kalmadıysanız bulunduğunuz ildeki tüm dermatologları geziniz.Mesela benim de bir rahatsızlığım olmuştu.Şehrimde gitmediğmi cilt doktoru kalmamıştı.Hiç biri ne olduğunu bulamadı.Senin cildinde bir şey yok diye gönderdiler.Sonra şehrime çok yakın ve büyük bir şehir olan Antalya'da tavsiye edilen bir doktora gittim.İlk muayanede beni görür görmez teşhisi koydu ve kesinlikle doğru teşhisti.Neten araştırdğımda falan hep benim yaşadığım belitriler ve şeyler yazıyordu.Tabi ne tür bir rahatszlığım olduğunu bilmek,ona göre yaşamak ve önlem almak beni çok rahatlattı,yani teşhis de en az tedavi kadar önemli...Çok geçmiş olsun..

tesekkür ederm,

3 ayrı cılt doktoruna gıttım ve hepsıde aynı seyı dedıler: bu senın cılt tıpın, bu genetık bırsey, falan fılan .. krem yazıp yolladılar.. hatta bırı gülmüstü bana dert edılecek bır durum yok dıye ortada evet agrım sızım yok ama sonucta görüntü hıc hos degıl..

bilmiyorum herkeste işe yarar mı ama ben her banyodan sonra kol, omuz, göüğs bölgemi bebe yağıyla nemlendiriyorum ve o isilik gibi olan şeylerin hepsi geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…