• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Usandım benn konu çocuk.Hiperaktif kizim icin sakinleşmesi adina bir ilac varmış. Biliyormusunuz siz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
siz şaka mısınız? insan evladına bunu yapar mı? önce kendinize bir doktor bulmalısınız. çocuğunuzla nasıl ilaç dayamadan iletişim kurabileceğiniz yönünde de yardımcı olur.
 
siz şaka mısınız? insan evladına bunu yapar mı? önce kendinize bir doktor bulmalısınız. çocuğunuzla nasıl ilaç dayamadan iletişim kurabileceğiniz yönünde de yardımcı olur.
Benim anlamadığım diyelim ki aklı evvelin biri de tuttu burda ilaç önerdi. Dozunu neye göre ayarlayacak ? Yaş, kilo, doktorun klinik gözlemi, şikayetlerin şiddeti, çocuğun uyku durumu, iştahı, Allah korusun varsa gizli bi kalp- karaciğer rahatsızlığı bunları hiç düşünmeden kafasına göre dozu mu kullanacak ?
 
Kanmaya, kandırmaya gerek yok ki.
Uzman görüşü çok önemli.
Neyi neden yaptığını daha iyi anlamdırırsınız, çocuk veya ebeveyn bir yerde zorlu yaşıyorsa ötelememek lazım.
Çocuk gelişimciyim inanın her yolu denedim olmuyor olamıyor bilmiyorum büyüyünce geçecek diye umutluyum.Krese başlıyor bu yıl inşallah çok iyi gelecek
 
Bilmediginiz ilaclari kesinlikle kullanmayin cocuga, cocugun degerleri musaitmi arastirilmasi gerek alerjisi varmi yokmu bakilmali eve hareketli cocuklar anne babayi fazlasiyla yoruyor ama sonradan pisman olacaginiz bir hamle yapmayin bir prdagog ile gorusup alt metnine bakilmasi gerek sizinle iletisimi sadece bu sekilde hircinlikla kuruyorsa bu aliskanlik haline gelmis olabilir lutfen bilmediginiz kullaktan duyma bir ilaci kesinlikle kullanmayin.
 
Bakın sizi anlıyorum oğlum 2 yaşında doğduğundan beri hep aynı 9 aylıktı artık pedagog ve doktora götürdüm hepsi evet çok çok hareketli dediler ama şunu bilin evladınız konuşmadığı için derdini anlatamadığı için daha fazla hırçınlaşıyor inanın ne gecem var ne gündüzüm sıcak bi yemek bile haram ama sakinleştirici arayışına hiç girmedim sadece doktor kontrolünde gece uyusun diye damla verdik doktor kullanım oranına herşeyine o karar verdi lütfen konuşması için daha fazla destekleyin evet yıprandınız herkesin çocuğu az da olsa akıllı uslu evet biliyorum biliyoruz ama yine de evlatlarımız yapacak birşeyimiz yok
 
Ya kızlar dediginiz gibi çocuk psikyatrise baktım karamanda yok o bölüm karaman dışında yerlerde var mış bu bölüm.cok sinir bozucu.Ayrica kızım dil ve konusma geriligi var okuluna gittiğimiz halde böyle bir çocuk.
İlla olduğunuz ilçede/ilde mi olması lazım doktorun?
Evladınız bu yahu, bulun büyükşehirlerde iyi bir çocuk psikiyatristi, götürün en azından tanı konsun. İlacı da ona göre verir doktoru.
Hem konuşma ve dil geriliği var, hem hiperaktif, hem saldırgan, evlerden uzak otizm bile olabilir ve hala "Karaman'da doktor yok" diyorsunuz. Pesss.
 
20230724_184748.jpg
 
Agzinin ustune şapalagi koyacan senin anneligine .... dalga geciyo bi de bunalmis uyku hapi ver uyut habire oyle nasil olur !!!! Herkes anne olmasin yaaaa
 
Iyi ki birsey dedik ya hadi ben de düşüncesizlik var sizde de var mış o düşüncesizlik ve idrak edememe neden sazan gibi atlıyorsunuz herşeye de inanıyorsunuz benim yazmış olduğum bu konuya eleştiremesen sorsa idiniz konu buraya kadar gelmezdi belki o gün tepe-taklak olduğum gün idrak edemeden birşey yazdım ben buraya siz de aynı mı olmak zorundaydınız benim gibi sorup soruşturmak var iken nedir ne değildir senin sinirlerin yıpranmış sağlıklı düşünemiyorsun diye cevap yazmak çok mu zor idi acaba
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back