Usandım benn konu çocuk.Hiperaktif kizim icin sakinleşmesi adina bir ilac varmış. Biliyormusunuz siz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar boşuna anlatıyoruz. Karşımızda çok cahil biri var.

Konu sahibinin diğer konularında da sorunları da çözüm önerileri de değişik gerçekten. Sadece bir kuyuya hem taşı hem kendini atıyor, kırk akıllı çıkaramıyor.

Gerçekten pes diyorum.. Annelik çok kutsal ya bi evlat büyütmek çok kutsal çok zor meşakatli bi yol.. inanılmaz bi duygu annelik yani psikopatça bişey ya evladını bu denli sevmek çok manyakça bi duygu...Allah'ım bu yolu gerçekten hakkıyla yürüyecek olanlara bu duyguyu tattırsın inşallah..
Siz el kadar bebeyi susturup komşuyla yada telefonla dedikodu yapıcam diye ilaç arayışına girmektense bence kendiniz bi uzmana görünüm derim..

Senden sonra biraz stalk yaptım,
Elimdeki doneler
°Evlerinde araba var
°Kira gelirli evleri var
°Kök ailesinin maddiyati iyi
Ama yine de çocuğu karamandan Konya'ya doktora götürmüyorlar.
Buna rağmen, sanki birine layığıyla bakabilmis gibi korunmayı bırakmış, ikinciyi istiyormuş

Siz çalışıyor musunuz, iletişiminiz nasıl kızınizla? Nasıl vakit geçirirsiniz?

Cahil işte. Bunlar da hep cahil cesareti. İlk çocuğu becermiş ikinici istiyor bir de. Ona da sakinleştirici verirdi artık

Son düzenleme:
Bir tane de benden
Doktor yerine KKyi tercih etmesine sasmadim

Şimdi şurada biri şu ilaç dese gidip alıp kızınıza mı vereceksiniz?

Tıp doktorları dışında kimsenin lafıyla ilaç kullanılmaz.

Kafayimi yediniz siz doktora giturmeden kendi kafaniza gore ilac mi kullanacaksiniz sizi aile ve sosyal politikalar bakanligina sikayet etmek lazim

Genelde konulara yorum yapan biri değilim ama konu çocuk olunca kayıtsız kalamadim.. Öncelikle şunu söyleyeyim, her hareketli çocuğa DEHB li demek doğru değil, yaşı gereği çocuklar hareketli ve uyumsuz olabiliyorlar. Hareketli oluşun ve uyumsuz davranışların başka sebepleri de olabilir, mesela kendini ifade edememek , ihtiyaç duyduğu ilgiyi ebeveyninden görememek ve bu sebeple onların dikkatini çekmeye çalışmak, anlasilamamak, çeşitli konularda duyulabilecek kaygılar.. gibi.. Lütfen yanlış anlamayın ama yazım dilinizden bile çocuğunuz konusundaki tavrınız az çok anlaşılıyor, bu şekilde karşısına geçip tepki göstermek yerine yanında olup neye ihtiyacı olduğuna bakmak ve ona göre hareket etmek size epey fayda sağlayacaktır. Mesela, ona yeterli zaman ayırıyor musunuz, birlikte neler yapıyorsunuz? Zaman ayırmak dediğimiz zaman çoğu anne baba fiziksel olarak çocuğun yanında olmanın yeterli olduğunu düşünür ancak kastedilen bu değil..Kastedilen, tam anlamiyla , tüm dikkatinizle çocuğunz ile zaman geçirmek.. Kızınızın güzel davranislarini takdir ediyor musunuz, bunları görüyor musunuz? Sadece olumsuz davranışlarını görüp uyarıp tepki veriyorsanız, çocuk olumsuz da olsa sırf bu şekilde sizin ilginizi çekebildigi için olumsuz davranışları bilerek gösterebilir.. Bunun dışında, dil konuşma sorunu olan çocuk, kendini ifade edemeyen çocuktur, anlasilamamak ve kendini ifade edememek çocukta öfke yaratır, öfke de uyumsuz ve istenmeyen davranışları doğurur.. Çocuğunuz akranlarından bu sorunu sebebiyle tepki görüyor, dışlaniyor olabilir, kendini eksik görüyor, kaygılaniyor olabilir.. Son olarak, şiddet konusunda da evdeki tavır ve davranışların etkisi olabiliyor, model alma veya etkiye tepki, gibi.. Bunlar ihtimaller, çocuğunuzu siz tanimali ve onu gözlemliyor olmalısınız.. ona göre bunlarla ilgili yapılmasi gereken bir şey varsa yaparsınız.. Lütfen yazdıklarımı ve diğer arkadaşların yazdıklarını eleştiri olarak değil de ne yapılabilir gözüyle okuyun, sizin bir evladınız var ve onun ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklı bir insan olması için elinizden geleni yapacağınizi umuyorum.. O sizin kızınız, onu büyük olcude siz sekilendireceksiniz, o yüzden ebeveynler olarak sorumluluğumuz büyük.. önceliğiniz kızınız olsun, önce bir psikolog ile, sonra onun önerisine göre bir psikiyatrist ile görüşmeniz fayda sağlayacaktır, uzman bir psikolog konuya geniş kapsamlı bakacaktır zaten.. güzel günler dilerim..

Bilinç akıyor her yorumunuzdan maşallah.
Arabanız vardi, ailenizin oturmasını isteyeceğiniz kirada bir eviniz de var.
Yaşadığınız şehirde doktor yoksa cevre illere gideceksiniz. Mesela Konya.
Tüm gün evdeyseniz çocuğunuzla ilgilenme imkanınız daha fazla.
Böylesi önemli bir konuya ,sakinleştirici ilaç varmış deyip, gereksiz emojilerle bitirmeniz çok sinir bozucu.
Azıcık, bilinç, araştırma yahu. Pes.

Yaşayın kk üyeleri evet ne olmuş ne bitmiş olay ne topa tuttunuz değil mi. Beni sagolun varolun tatliş arkadaşlar sizi korkmayın ve endişelenmeyin sadece sordum ben nette gördüm diye uygulayacak kadar kafayı siyirmadim bin şükür sadece düşüncenizi merak ettim.Ama görüyorum ki bu lafımı ciddiye almisiniz burda sanal alemde anlatılır bazı şeyler ama beni yakından tanimiyorsunuz ve kimse birbirini o yüzden bazı şeyleri fazla ciddiye almak saçma olur.Siz uslupce fikir sunarsınız o kişi kabul eder etmez uygular uygulamaz ama saygı çerçevesinde olması gerek diye düşünüyorum.insanlari ben kırmak istemiyorum istemem de sonrası ALLAH için bir kulu kırdım diye pişman oluyorum. Boğa burcuyum ayrıca bir çok özelliğini taşıyorum bu yuzden de anlaşabildiğim cok az insan vardır.Sevgilerle Hoşçakalın. Sağlıcakla kalın.

Konya'da iyi çocuk psikiyatristleri var. Dil gelişme geriliği, davranış bozuklukları vs. Yaşla birlikte azalmaz artar bilginiz olsun.

Bakın çocuğun hırçın olmasının birinci sebebi bu. Kendini ifade edemediği için saldirganlasiyor zaten.

O ilaçtan bana da lazım Benim oğlum evden misafir kaçırıyor hatta dükkandan müşteri Geçecek,düzelecek diye eşimi ve çevremi kandırsam da sanırım kendimi kandıramiyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…