Ürün cayma hakkı

sonbaharsonuyok

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2011
1.221
814
323
Merhaba bayanlar . Geçen hafta ani bir şekilde bir mobilya aldım. ama Satıcıya renk seçimini şimdi yapamam dedim . O da önemli değil siparişi şimdi vermeyiz fiyatlar artmadan alın dedi. Ürünün düşündüğüm rengi mağazaya teşhir olarak gelecekti bir hafta dolmadan ama gelmedi. Geçen gün gittim fiyatlar değişti sipariş vermedik ama size yansımayacak biz ödeyeceğiz falan dediler ama öyle hayrına indirim yapacak bir firma değil. Bir tl bile indirim yapmazlar. Gel gelelim ben teşhir ürünü ve kumaşı sevmedim. Ürünün tüm bedeli olmasa da bir kısmını ödedim. Ödediğim tutar kadarını gösteren de makbuz dışında bir şeye imza atmadım. Ürünü almak istemiyorum . Ne yapmalıyım ödediğim parayı nasıl alırım. Alabilir miyim? Sonuçta ürün siparişi verilmedi.

Yani belki geri öderler. Buna direk verirler veya vermezler diyemeyiz..

Geri ödemezlerse tüketici hakem heyetiyle her şekilde alırsınız merak etmeyin..

Geçmiş olsun.
Ürün siparişi vermeden ödememeniz gerektiğini acı bir şekilde öğrenmiş oldunuz.
Üründen cayma hakkı, sizin için baştan yapılan veya yapılacak olan ürünlerde ürünlerde geçerli değildir.
Ayrıca almadığınız ürüne niye para ödediniz, o bölümü hiç anlamadım.

Parayı alamazsiniz çünkü ürün size ozel olarak yapıldı veya yapılacaktı...
Zaten bu sebeple bu tur ürünlerde bastan odeme yapılmaz...

ürünü elinize aldıktan 15 gün içinde beğenmediğiniz taktirde hiçbir sebep göstermeden iade etme hakkına sahipsiniz. ben bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. cayma hakkımı kullanmak istiyorum beğenmedim deyin zorluk çıkartırlarsa hakkınızı hatırlatın ve tüketici hakem heyetine başvuracağınızı / gerekirse sosyal medyada(ekşi) başlık açacağınızı söyleyin ( kurumsal bir firmaysa korkuyorlar bundan).
onun dışında şikayetvarcom dan da şikayetinizi oluşturun.

Parayı alamazsiniz çünkü ürün size ozel olarak yapıldı veya yapılacaktı...
Zaten bu sebeple bu tur ürünlerde bastan odeme yapılmaz...
Ben ayakkabı yaptırmıştım bir keresinde. Sonra olmadı aysğıma vazgeçtim almaktan. Gittim ayakkabıcı ikiletmeden geri aldı. Ben utanıp sıkılınca “başkasına satarım bir şey olmaz” dedi 😊

ürünü elinize aldıktan 15 gün içinde beğenmediğiniz taktirde hiçbir sebep göstermeden iade etme hakkına sahipsiniz. ben bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. cayma hakkımı kullanmak istiyorum beğenmedim deyin zorluk çıkartırlarsa hakkınızı hatırlatın ve tüketici hakem heyetine başvuracağınızı / gerekirse sosyal medyada(ekşi) başlık açacağınızı söyleyin ( kurumsal bir firmaysa korkuyorlar bundan).

Ben yanlıs biliyor da olabilirim ama o söylediginiz e-ticaret yani internetten satılan ürünlerde oluyor diye biliyorum.

İnternet üzerinden alınan ürünler için geçerli 14 gün içinde cayma hakkı, mağazada ki ürünler için geçerli değil.

Ben yanlıs biliyor da olabilirim ama o söylediginiz e-ticaret yani internetten satılan ürünlerde oluyor diye biliyorum.
Her üründe etiketi olduğu sürece 1 ay boyunca iade hakkınız mevcut.
İnternette yasal düzenleme 15 gün.
Ama sizin için özel yapılan bir üründe ödeme yapıp sonradan vazgeçerseniz, ödediğiniz tutar masraf olarak satıcıda kalır.
Elbette beğenmeyip almayabilirsiniz ama ödediğinizi de geri alamazsınız çünkü kişiye özeldir.

Her üründe etiketi olduğu sürece 1 ay boyunca iade hakkınız mevcut.
İnternette yasal düzenleme 15 gün.
Ama sizin için özel yapılan bir üründe ödeme yapıp sonradan vazgeçerseniz, ödediğiniz tutar masraf olarak satıcıda kalır.
Elbette beğenmeyip almayabilirsiniz ama ödediğinizi de geri alamazsınız çünkü kişiye özeldir.

Simdi internetten baktım tekrar bir hukuk sitesinde mağzadan gorulup alınan ürünler hicbir bahane gösterilmeksizin iade edilemez. Ancak magaza ile satıcı arasında bir anlasma olursa iade edilir veya magaza satmadan once urunu iade alabilicegini bildirmisse bunu tum musterilerine alenen duyurmussa iade edilebilir yazıyordu.

Biz halı almıştık. Mağazada beğendim, hoşuma gitti. Ama ürün eve gelince hoşlanmadım, evimize uymadı. İade ya da değişim istedim kesinlikle kabul etmediler. Mağazadan görülerek alınan ürünlerin iade ya da değişim durumu mağazanın inisiyatifindeymiş. Yani ürünü aldığınız yerin insafına kalmış..

Parayı alamazsınız, kaporta olarak sayılır diye düşünüyorum.
Ayrıca ürünü almadan hatta seçmeden nasıl ödeme yaptınız ya. Keşke yapmasaydınız.

Birincisi ben mobilyacılarda ürünü sipariş verirken para almayanı görmedim siz gördünüz mü bilmiyorum? Tam ödeme ya da ön ödeme alırlar . Onun dışında gerek kalmadı firma başka bir ürünle değişim Önerdi de rahatladım

Back
X