Ürtikere kesin tedavi

sdseda

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2008
907
205
selam ark.lar. ürtikerden kurtulmanın tek yolu ne antihistaminik ler ne kortizon ilaçlar nede yaptırıp boşa para verdiğiniz deri testleri...ben 3 yıldır kronikleşen ürtikerimden sadece banyoda duş jellerini bırakarak kurtuldum ..ne lif yapacaksınız ne kese.vucudunuza hiç birşey sürmeyeceksınız ne krem ne losyon..şimdi biliyorum şaka gibi geliyor size ama deneyın.denemesi bedava ..bu hastalığı 3 yıldır çektım. ödemden yüzüm gözüm hergün şişerdi artık..denemediğim ilaç yaptırmadığım test ,kalmamıştı..3 yıl sonunda vucudumdan kımyasal madde ıçeren şeylerı uzak tuttum .2 ay sonunda anında geçtı ark.lar.başlarda işe yaramaz gıbı gelebılır ama 2 3 ayın sonunda tamamen kurtulacaksınız..hatta şampuanı bıle saçınıza surerken köpüğünu vucudunuza çok değdirmemeye bakın ..dedğim gbı duş jeli yasak,kremler yasak,vucuda nemlendırme losyonları yağları yasak,hatta bır sure yüzünüze bile nemlendırıcı kullanmayın.ınşalla sızede faydalı olur..çnkü benım gıbı bu hastalığı ağır yaşayan biri kurtulduysa siz hayli hayli kurtulursunuz ıyıgunler

Bende deneyiyim bi umut işte:KK14:Evlendigimden beri bu hastalıkla ugraşıyorum.Evliligimin en güel günleri havuzda denizde kabarmalrım hastaneyle sonuçlanan tatillerimiz:KK43:Rabbim kimseye bu hastalıgı vermesin.İlk başlarda çok aglıyordum ama zamnla alıştım bununla yaşamaya.Sogukta,üşüyünce,havuzda denizde,sogan dograrken,deterjandan,bişeye üzülünce bi nedeni yok herşeyde kabarıyorum.Testlerim temz çıktı.Dr. stres dedi.Ama gayet huzurlu ve mutluyum.Sogan dograrken mi stre soluyorum saçmalık.Canım bende deneyeyim belki banada iyi gelir.Peki senn tetlerinde kreme veya vücuda sürülen bişeye die çıkmadımı?Kendi kendine mi keşfettn bunu?

• Beğen
Reactions: mer
evet cnm benım testlerde temiz çıktı..kendı kendıme keşfettim..3 senedir herşeyı denedım olmadı bu dedıklerımı bıraktığım ay urtıkerden eser kalmadı aradan 1 sene geçtı hala 1 tane bıle çıkmadı ne kaşınıyorum ne bişe allahıma şükür

hiç mi krem kullanmıyorsun? Güneş kremi bile mi? Deodorant kullanıyor musun?
ama cildin kuru değil mi? benim de bu aralar çoştular. evlilik stresi galiba:KK43: Çok kuru olunca da kaşınıyorum ben :KK43:

sadece yüzüme su bazlı nemlendırıc kulanıorum..onun dışında hayır..

evet cnm benım testlerde temiz çıktı..kendı kendıme keşfettim..3 senedir herşeyı denedım olmadı bu dedıklerımı bıraktığım ay urtıkerden eser kalmadı aradan 1 sene geçtı hala 1 tane bıle çıkmadı ne kaşınıyorum ne bişe allahıma şükür

Canım ben daha denemedim ama deniycem söz.İnanamıyorum artık yanlış anlama ama artk iyileşme umudumu kaybettm.Kontrlm vardı şubatta eşim kızıo gitsene koştrsana belki burası ve bu ilaçlar iyi gelir die ama hiç gidesim yok:KK43:Ama geçende ilk defa yüzümün her yeri doldu kabarıklarla yandı yüzüm resmen:KK43:

Ben de çok uzun yıllardır duş jeli ve kimyasal içerikli cilt ürünleri kullanmıyorum.
Sıcak su kesinlikle yasak.
Çamaşırlarda yumuşatıcı kullanmıyorum.
Tozlu ortamlar kesinlikle yasak.
Temizlik malzemelerine temas kesinlikle yasak.
Özellikle dışarıdan soslu, baharatlı et-sakatat tüketmiyorum.
Çok fazla çay, kahve yasak.
Gerektiğinde alabildiğim ağrı kesici ilaç sadece 1 tip oda çok mecburi.
Dondurulmuş gıdalar, hazır tatlı- dondurma - içeçecek- yemiş ,abur cubur tüketmiyorum.
(Herhangi birini tüketirsem çok az tadımlık gibi..)
Bedenen çok fazla yorulmak özellikle yazın kesinlikle tetikliyor.
İlk anda aklıma gelenler bunlar ....
Uzun yıllar sonucunda doktorumla benim için oluşturduğumuz yaşam listesi bu. Bu şartlar altında kronik ürtiker kontrol altında genelde.
Ama ne yaparsam yapayım hiç sebepsiz ürtiker atakları yaşayabiliyorum. Acilde serumlar, ardından iğneler zor gerçekten..
Allah hepimize şifa versin ...

Bu arada kortizonu daimi çözüm görmek mümkün değil maalesef...
Atağı ortaya çıkaran etkenleri en aza ingirmeliyiz.

kaşıntı ve kızarıklık yüzünden doktora çıktım kurdeşen urtiker dedi ve kaşıntı için ilaç verdi ama emzirdigim için içemiyorum bunun çıkma nedeni ne ve tedavisi nedir 2 aydan beri çekiyorum ve vücudum da kırmızı kırmızı benekler yüzümdede öyle kırmızı kabarmalar var onları görmekten piskoloji bozuldu daha dogrusu insanların oranda buranda kızarıklık var demesinden

başka bir konuda da yazmıştım.4 yıllık bi dönemden sonra 7 sene boyunca hiç olmadı.o sürede kremde kullandım,duş jelide hiç birşey yoktu kurtuldum demiştim.ama son günlerde yine başladı.bende emzirdiğim için ilaç kullanmak istemiyorum.benim ürtikerin yeniden hortlamasına stres,hava,böcekler oldu galiba.(evde böcek tabletleri vardı,taşıncam diye atmıştım.)

kaşıntı ve kızarıklık yüzünden doktora çıktım kurdeşen urtiker dedi ve kaşıntı için ilaç verdi ama emzirdigim için içemiyorum bunun çıkma nedeni ne ve tedavisi nedir 2 aydan beri çekiyorum ve vücudum da kırmızı kırmızı benekler yüzümdede öyle kırmızı kabarmalar var onları görmekten piskoloji bozuldu daha dogrusu insanların oranda buranda kızarıklık var demesinden

doktor hangi ilacı verdi?emzirdiğin için sordum.sakıncası yoksa yazarmısın?

kızlar ürtikerle başı sürekli dertte olanlar var mı aranızda, kendinizce bulduğunuz çözümler ya da tedavi yöntemleri varsa paylaşalım...

Ben de yaklaşık 3 aydır ense, kulak arkası , boyun, göğüs üstü ve bazen de karın bölgesinde olmak üzere kızarıklıklar yaşıyorum, bazen çizikler şeklinde gösteriyor kendini.Kızarıklıklar 15 - 20 dakika sonra kendiliğinden geçiyor. 1 ay önce cilt doktoruna gittim. Alerji testi yaptı, her maddeye tepki verdi cildim. Doktor çok hassas ve tepkili bir cildiniz var dedi. Sonra kronik ürtiker teşhisi koydu. Stres kaynaklı olabileceğini söyledi. Kesin tedavisi olmadığını sadece rahatlatıcı ilaçlar yazabileceğini söyledi. İki tane antihistaminik ilaç yazdı. İlaç kullanmaya başladıktan sonra kızarıklıklarım kesildi. Ancak ilaç içmediğim zaman tekrar kızarmaya başladığımı gördüm. Dilerim hepimizin ki bir an önce geçer.

Ben de yaklaşık 3 aydır ense, kulak arkası , boyun, göğüs üstü ve bazen de karın bölgesinde olmak üzere kızarıklıklar yaşıyorum, bazen çizikler şeklinde gösteriyor kendini.Kızarıklıklar 15 - 20 dakika sonra kendiliğinden geçiyor. 1 ay önce cilt doktoruna gittim. Alerji testi yaptı, her maddeye tepki verdi cildim. Doktor çok hassas ve tepkili bir cildiniz var dedi. Sonra kronik ürtiker teşhisi koydu. Stres kaynaklı olabileceğini söyledi. Kesin tedavisi olmadığını sadece rahatlatıcı ilaçlar yazabileceğini söyledi. İki tane antihistaminik ilaç yazdı. İlaç kullanmaya başladıktan sonra kızarıklıklarım kesildi. Ancak ilaç içmediğim zaman tekrar kızarmaya başladığımı gördüm. Dilerim hepimizin ki bir an önce geçer.

merhaba, bahsettiğiniz şeyin neredeyse birebir aynısını yaşıyorum. aynı yerde kızarıklıklar, alerji testinde her şeye bedenimin tepki vermesi vs. konu üzerinden iki sene geçmiş ancak şu an nasılsınız? ilerleme ya da gerileme var mı? kendi adıma ilerlemesinden çok korkuyorum ve nasıl bir yöntemle bunlardan kurtulunur bilemiyorum :KK43:

6 senedir ürtiker hastasıyım ve hamileyim 2 gunde 1 ilac icmem gerekiyor yoksa duramiyorum.Cok zor bir dert Rabbim hepimize şifa versin bebegimide korusun..

6 senedir ürtiker hastasıyım ve hamileyim 2 gunde 1 ilac icmem gerekiyor yoksa duramiyorum.Cok zor bir dert Rabbim hepimize şifa versin bebegimide korusun..

Geçmiş olsun rabbim şifa versin bende 10 sendir ürtikerim 3 aylık hamileyim elim gözüm kabarmış vaziyette avil dekort iğnesi yaptırdım herzaman sönen alerjilerim bu sefer sönmedi dün tekrar avil yaptırdım ama nafile siz ne ilacı kullanıyorsunuz bebeğe zararı yokmu?

Geçmiş olsun rabbim şifa versin bende 10 sendir ürtikerim 3 aylık hamileyim elim gözüm kabarmış vaziyette avil dekort iğnesi yaptırdım herzaman sönen alerjilerim bu sefer sönmedi dün tekrar avil yaptırdım ama nafile siz ne ilacı kullanıyorsunuz bebeğe zararı yokmu?

Amin hepimize bende 5 aylık hamileyim.Hitrizn diye bi hap kullaniyorum iki gecede bir iciyorum.Bir zarari olmadigini soylediler.tabiki Rabbime emanet melegim :)

Amin hepimize bende 5 aylık hamileyim.Hitrizn diye bi hap kullaniyorum iki gecede bir iciyorum.Bir zarari olmadigini soylediler.tabiki Rabbime emanet melegim :)

Amin hepimizin bebeği rabbime emanet inş ben o ilaçtan hiç kullanmadım sağlık ocağındaki doktorda hapı önermiyoruz dedi 2 çeşit krem yazdı ama banamısın demiyor pazartesi avil dekort yaptırdım dünde sade avil yaptırdım iğne herzaman geçen alerjiler geçmemekte inat ediyor şaşırdım inanın :KK43:

hitrizini bende kullanıyorum. ama hamilelikte zararlı oldugunu biliyorum. size nasıl izin verdi doktorunuz? Ben hamile kalmaktan çok korkuyorum bu hastalıkla naparım ilaç kullanmadan? herhalde derimi yüzerim.

Canim 9 aylik hamileyim 2 günde 1 hep kullandım mecburum cunku icmeye.normalde cetryn kullaniyordum doktor onun yerine vermisti hotrzini Allaha emanetiz insallah saglikla yaparim dogumumu

X