• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Unuverste sinavi

mennesa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2016
75
32
38
Mrb arkadaşlar ben sayisal dan mezun oldum 2 cocugum var buyuduler suan 27 yasindayim unuverste sinavina hazirlanmaya basladim seneye girmek icin eşim arkamda kazan destek verecegini soyledi sayisal ciyim ama suan cocuk gelisimi hayali kuruyorum oda esit agirlikta sayisal ci olarak esit agirliktan sinava girerek o bölümü secebilirmiyim matematik cok iyi turkcemde bilgisi olan cvl verirse cok mutlu olurum

Gerekli sıralamayı yaptığınız takdirde evet girebilirsiniz. Tercih yaparken sayısalcı, eşit ağırlıkçı gibi bir kısıtlama yok. Hatta matematiğinizin iyi olması avantaj bile. Fen sorularını bile yapsanız ilk sınavda sizi sıralama olarak öne atar.

Mrb arkadaşlar ben sayisal dan mezun oldum 2 cocugum var buyuduler suan 27 yasindayim unuverste sinavina hazirlanmaya basladim seneye girmek icin eşim arkamda kazan destek verecegini soyledi sayisal ciyim ama suan cocuk gelisimi hayali kuruyorum oda esit agirlikta sayisal ci olarak esit agirliktan sinava girerek o bölümü secebilirmiyim matematik cok iyi turkcemde bilgisi olan cvl verirse cok mutlu olurum

Hey maşallah
Türkçeniz amma da iyiymiş

AYT sınavında edebiyat da yaparsanız gidebilirsiniz. Bilginiz varsa tarih coğrafya da yaparsınız. Yani AYT'de eşit ağırlık bölümünü de cevaplarsanız eşit ağırlık puanınız da hesaplanır ve o puanla tercih yapabilirsiniz.

AYT sınavında edebiyat da yaparsanız gidebilirsiniz. Bilginiz varsa tarih coğrafya da yaparsınız. Yani AYT'de eşit ağırlık bölümünü de cevaplarsanız eşit ağırlık puanınız da hesaplanır ve o puanla tercih yapabilirsiniz.
Tesekur ederim cnm peki sayisal bolumunden fizik biyoloji yapma zorunlugum var mi

siz sayisaldan devam edin bence zira Turkceniz belli ki cok kotu😂 yoksa “unuverste” hayal olarak kalir😂😂

Tesekur ederim cnm peki sayisal bolumunden fizik biyoloji yapma zorunlugum var mi
Hayır yok. Siz hangi bölümden puanınız hesaplansın istiyorsanız o bölümün sorularını cevaplarsınız. TYT sınavında soru sayısına oranla süre daha azdır o yüzden hız önemlidir. AYT sınavında soru sayısına oranla süre daha fazladır. O yüzden bazı sayısalcılar sayısal soruları bitince kalan sürede eşit ağırlık sorularını da cevaplarlar. Böylece iki alandan da puanları hesaplanır. Bu şekilde eşit ağırlık puanı daha iyi geldiği için eşit ağırlıktan tercih yapan sayısalcılar da var.

Turkceyi cok calismaniz gerek. Ben yillarca kitap okudum. Paragraf, yazim, imla sorularini gozu kapali cozerim. Paragraflari okumak zaman alir sinavda. Hizli olmak zorundasiniz. Bu da cok kitap okumakla olabiliyor. Imla kurallarini bilmeniz gerekir ki okurken yanlis nerede bulabilin. Demek istedigim kendimden biliyorum yillarin emegi gerek turkce icin. Bir yilda cok ilerleme kaydedemeyebilirsiniz. Cok cok soru cozmeli ve bol kitap okumalisiniz.

çok iyi olan türkçeniz buysa matematiği merak ettim :olamaz:

Silmişsiniz konuyu ama alıntılardan okudum, cevap vereyim.
Evet girebilirsiniz. TYT ve AYT diye iki farklı sınav var. 2 yıllık çocuk gelişim için sadece TYT'ye gireceksiniz. 9-10 konuları var bu sınavda. 40 türkçe, 40 matematik, 20 sosyal, 20 fen. Fen çözmenize gerek kalmaz kazanmak için.

4 senelik çocuk gelişim okumak istiyorsanız hem TYT ve hem AYT'ye girmeniz gerekiyor. AYT 11-12 konuları. EA'da 40 matematik, 24 edebiyat, 10 tarih, 6 coğrafya sorusu var.

Bozuk imla karşıya saygısızlıktır.
Hem yardım istiyorsunuz hem de biz ne dediğinizi çözmek durumunda kalıyoruz. Burası chat odası değil, ortamın farkında olun lütfen.

Back
X