- 25 Ekim 2018
- 3.553
- 6.286
- 158
- Konu Sahibi olmuyoreskisigibi
-
Evet biliyorum bunu da. Ama kendimi başka bir meslek yaparken düşünemiyorum. Küçüklüğümden beri farklı kültürde yemeklere ve tatlılara bayağı ilgim var. Aslında sağlık da düşünüyordum ama sağlık alanında bayağı yığılma var ve onlar da doğru düzgün iş bulamıyor artık.Gastronominin önü açık mıdır bilemeyeceğim ama yorucu olduğunu söyleyebilirim. Yiyecek branşından öğrencilerim vardı, çalışma koşulları zordu. İyi düşünün derim.
Evet biraz da bundan korkuyorum. Ama üniversitedeki arkadaşlıklar genel olarak çıkar ilişkisi gibi geldiği için kimseyle gereğinden fazla samimiyet kurmayı düşünmüyorum. Geniş arkadaş çevresi derdinde de değilim sadece sosyal fobimi yeneyim, biraz özgüvenim gelsin o yeterli. Psikolojik destek mutlaka almak zorundayım zaten. Teşekkür ederim.Şöyle bir durum da var. Genelde aile evinde baskılananlar özellikle şehir dışında okuyunca 180 derece bir dönüş yapıyorlar. Ayarı da kaçırabilirsiniz. Sosyal olayım derken saçma insanların/grupların oyuncağı olmanız muhtemel.
Sınava tekrar girene kadar ilçe sağlık veya devlet hastanesinden psikolojik destek alın sosyal fobiniz için.
Part time iş bulup çalışırıma da inanmıyorum ben. Dersler yoğun olunca part time için zaman kalmaz. Kısa süreliğine çalışılsa da emeğin maddi karşılığı verilmez.
Bugün de bu konuyu konuştuk annemle. Önceki kadar sık darlamaları yok. Sanırım o da razı gelecek. Kendimi aile evinde okurken her düşündüğümde çıkmazda hissediyorum. Zaten her gün tartışma eksik olmuyor. 25 yaşında bile ütü yapmayı bilmeyen birine dönüşürüm kesinlikle.Kesinlikle şehir dışı sec. Part time bir is bulur hem kendine bakarsin hem de ozguvenini ayaga kaldirir. Kendini gelistirmene bak. Malesef ailelerimizi secmek elimizde değil ama kendi hayatimizi secmek bizim elimizde. Bu yüzden mutlu olacagin adamlar atmaya bak annen de zamanla alisacaktir onu su an da duymamaya bak ve güzel bir bölüm kazan
Hersey gonlunuzce olsun şimdi atacaginiz adimlarla geleceğiniz olusacak ve bu hayat sadece bir kere o yuzden gonlunuzce yasamaya bakinBugün de bu konuyu konuştuk annemle. Önceki kadar sık darlamaları yok. Sanırım o da razı gelecek. Kendimi aile evinde okurken her düşündüğümde çıkmazda hissediyorum. Zaten her gün tartışma eksik olmuyor. 25 yaşında bile ütü yapmayı bilmeyen birine dönüşürüm kesinlikle.
Karşılayacak durumları var. Babam pek bir şey demez ve elinden geldiğinde yardımcı olmaya çalışır. Muhtemelen ilk senemde yurtta kalırım ama ona bile razıyım.Şuanda baska ile gideceğini söyleme. Önce puan al sonra konudursun. Ailenin bunu karsılayacak durumu varsa tabi.
Bu arada ben de senin gibiydim. 5 dakika gec kalsam fuhus yapmışım gibi davranılıyordu. Bi jere eve geciktim diye giyinip dersaneye gelmişti. Yalnız annem öyle ortamlara giren bir insan değildi. Mesela 7 sene okudugum okula veli toplantıları da dahil bir kez bile gelmemişti ama dersaneye gelmeye diye yola cıkmış sokakta karsılasmıştık. Bi kez de hiç unutmam arkadadımın evini aramıştı. Saat mesela 17 5 te arayıp arkadasımın annesine beni sormuş. Ailesi de arkadasıma bu kız nasıl bi kız ki aikesi bize soruyor. Yalancı mı demişlerdi. Ben de o kadar akıllı usluydum ki bikeöezsiniz. Gercekten ya dersanede test cmzerdik ya okuldaydık. Zaten ilk yılımda da iyi puan alıp yerlesmiştim.
Baskıcı ile ile yasamayan kimse anlamaz. Herkes dinleöe vs der. Dinleöeyince toplum içinde kçük düşüreceklerşimdilik otur calış. Gideceğini söyleme. İyi puan al. Baska caren yokmuş gibi baska sehri yazarsın.
Benim ailem bile rahat olmasına rağmen göndermedi..Baska sehir güzel olur ama annen göndermez bence
Eskişehir ve Ankarayı ben de düşünüyorum. Evet haklısınız biraz da fıtrat önemli. Küçüklüğüm de bilgisayar bağımlısı bir insandım onun da etkili olduğunu düşünüyorum. Bir de ilkokul yıllarım pek güzel geçmemişti zorbalık, arkadaşsızlık falan filan. Ama çoğunlukla annem etkili oldu bana kalırsa. Teşekkür ederim.Kesinlikle şehir dışı tavsiye ederim .Benim çocuğum da şehir dışında okudu.Bu sosyal fobinizin olusmasinda anlattığınız tarz annenin çocuğu engellemesi ,karismasi ,okb ,anksiyete davranışları vs etki edebilir ama direkt değil.Ben de kendimce çok baskı, kaygı,sık arama vs vs yaptım ama benim çocuğum benden kesinlikle etkilenmedi. Yani bu bağlamda kişinin fıtratı da önemli diyorum ben.Bir arkadaşımın oğlu da mesela hiç böyle baskılar görmemesine rağmen sosyal olamiyordu. Hatta annesi çık oğlum,dolaş oğlum, arabayı al gez oğlum,başka şehirde oku oğlum falan derken çocuk tam tersini yaptı hep.Size annenize karşı kulaklarinizi tikamanizi, gerekirse kararlı ve sert bir üslupla bu hayatın sizin hayatınız olduğunu, ileride sürekli yanınızda olamayacaklarini anlatın.Üniversite şehirleri için Eskişehir i ,Ankara yi ,İzmir i çok öneririm.Her şey çok güzel olsun hakkınızda inşallah
Burada gastronomi veya aşçılık okumuş olan varsa daha yardımcı olur ama masterchef programındaki gibi olmadığını düşünüyorum. Öğrencilerim kaç yıl çalışmasına rağmen düşük maaştan şikayetçiler ve bazısı öğretmenliğe yöneldi veya evde yapıp satış yapmaya çalışıyorlar.Evet biliyorum bunu da. Ama kendimi başka bir meslek yaparken düşünemiyorum. Küçüklüğümden beri farklı kültürde yemeklere ve tatlılara bayağı ilgim var. Aslında sağlık da düşünüyordum ama sağlık alanında bayağı yığılma var ve onlar da doğru düzgün iş bulamıyor artık.
Kendimden bahsedecek olursam çok para derdinde bir insan değil de sevdiğim bir mesleği yapma derdinde biriydim hep. Gerçi ülkenin durumu göz önüne alınırsa artık hayallerimizdeki meslek yerine para kazandırana yönelmemiz gerekiyor. Tıp harici de her meslek sıkıntılı şu an. Başka alanlara yönelmeyi de çok kez düşündüm. Sayısalım iyidir ama sayısaldan hiçbir meslek dikkatimi çekmiyor. Mühendislik sıkıcı geliyor ve çoğunun iş bulamadığını duydum, yazılım ölmeyecek bir sektör ama o kadar saat kodlarla uğraşabilecek biri değilim, hemşirelik desen inanılmaz yorucu ve hiç sevmediğim bir meslek. Eşit ağırlıkta pek önü açık bölümler olduğunu düşünmüyorum hukuğun vs. baya önü kapandı. Sözeldeki bölümler zaten kötü. Dilde de öğretmenlik, tercümanlık falan var. Onlarda da atanamazsam özel sektörde sürünürüm gibi geliyor. Yine de araştırmalarıma devam edeceğim teşekkür ederim.Burada gastronomi veya aşçılık okumuş olan varsa daha yardımcı olur ama masterchef programındaki gibi olmadığını düşünüyorum. Öğrencilerim kaç yıl çalışmasına rağmen düşük maaştan şikayetçiler ve bazısı öğretmenliğe yöneldi veya evde yapıp satış yapmaya çalışıyorlar.
Üniversite tanıtım günleri geldiğinde akademisyenlerle veya sektörde çalışanlarla görüşseniz daha iyi olur.
Sağlık alanında da bazı programlarda yığılma var çünkü genelde vakıf üniversitelerinin sanki para gelsin diye açtığı o programlara, sırf üniversite mezunu olayım diye başvuranlar çok oldu. Çoğunun da vasıfsız olduğunu düşünüyorum. Doğru bir alan seçerseniz işsiz kalacağınızı düşünmüyorum.
Psikolojide de çok okuyan ve mezun olan var eşit ağırlıkta ama iş yönünden çok sıkıntılı bir bölüm mesela.Diyetisyenlik ,Eczacilik sanki bi tık daha iyi gibi sayısal bölümlerde.Kendimden bahsedecek olursam çok para derdinde bir insan değil de sevdiğim bir mesleği yapma derdinde biriydim hep. Gerçi ülkenin durumu göz önüne alınırsa artık hayallerimizdeki meslek yerine para kazandırana yönelmemiz gerekiyor. Tıp harici de her meslek sıkıntılı şu an. Başka alanlara yönelmeyi de çok kez düşündüm. Sayısalım iyidir ama sayısaldan hiçbir meslek dikkatimi çekmiyor. Mühendislik sıkıcı geliyor ve çoğunun iş bulamadığını duydum, yazılım ölmeyecek bir sektör ama o kadar saat kodlarla uğraşabilecek biri değilim, hemşirelik desen inanılmaz yorucu ve hiç sevmediğim bir meslek. Eşit ağırlıkta pek önü açık bölümler olduğunu düşünmüyorum hukuğun vs. baya önü kapandı. Sözeldeki bölümler zaten kötü. Dilde de öğretmenlik, tercümanlık falan var. Onlarda da atanamazsam özel sektörde sürünürüm gibi geliyor. Yine de araştırmalarıma devam edeceğim teşekkür ederim.
Diyetisyenlikte de atama ve iş bulma sıkıntısı çok. Eczacılık iyi ama kendi işletmeni açabilirsen. Zaten hangi bölümü okursam okuyayım ileride kendime bir işletme açmayı planlıyorum. Muhtemelen pastacılık alanından ilerlerim çünkü yeteneğimin olduğunu düşünüyorum.Psikolojide de çok okuyan ve mezun olan var eşit ağırlıkta ama iş yönünden çok sıkıntılı bir bölüm mesela.Diyetisyenlik ,Eczacilik sanki bi tık daha iyi gibi sayısal bölümlerde.
Benm ailem baskıcıydı göndermediBenim ailem bile rahat olmasına rağmen göndermedi..
Benm ailem baskıcıydı göndermedi
lise 5 gibi oluyor aile evinde üniversite okumak benceBenim ailem bile rahat olmasına rağmen göndermedi..
Yok cebime paramı koydular, gezip tozmama izin. Verdiler haklarını yiyemem…lise 5 gibi oluyor aile evinde üniversite okumak bence
Bi bırak kendi ayakları üstünde durabiliyor mu sorunları çözebiliyor mulise 5 gibi oluyor aile evinde üniversite okumak bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?