Üniversiteyi şehir dışında okumam mantıklı olur mu?

Kesinlikle şehir dışı tavsiye ederim .Benim çocuğum da şehir dışında okudu.Bu sosyal fobinizin olusmasinda anlattığınız tarz annenin çocuğu engellemesi ,karismasi ,okb ,anksiyete davranışları vs etki edebilir ama direkt değil.Ben de kendimce çok baskı, kaygı,sık arama vs vs yaptım ama benim çocuğum benden kesinlikle etkilenmedi. Yani bu bağlamda kişinin fıtratı da önemli diyorum ben.Bir arkadaşımın oğlu da mesela hiç böyle baskılar görmemesine rağmen sosyal olamiyordu. Hatta annesi çık oğlum,dolaş oğlum, arabayı al gez oğlum,başka şehirde oku oğlum falan derken çocuk tam tersini yaptı hep.Size annenize karşı kulaklarinizi tikamanizi, gerekirse kararlı ve sert bir üslupla bu hayatın sizin hayatınız olduğunu, ileride sürekli yanınızda olamayacaklarini anlatın.Üniversite şehirleri için Eskişehir i ,Ankara yi ,İzmir i çok öneririm.Her şey çok güzel olsun hakkınızda inşallah
 
Gastronominin önü açık mıdır bilemeyeceğim ama yorucu olduğunu söyleyebilirim. Yiyecek branşından öğrencilerim vardı, çalışma koşulları zordu. İyi düşünün derim.
Evet biliyorum bunu da. Ama kendimi başka bir meslek yaparken düşünemiyorum. Küçüklüğümden beri farklı kültürde yemeklere ve tatlılara bayağı ilgim var. Aslında sağlık da düşünüyordum ama sağlık alanında bayağı yığılma var ve onlar da doğru düzgün iş bulamıyor artık.
 
Evet biraz da bundan korkuyorum. Ama üniversitedeki arkadaşlıklar genel olarak çıkar ilişkisi gibi geldiği için kimseyle gereğinden fazla samimiyet kurmayı düşünmüyorum. Geniş arkadaş çevresi derdinde de değilim sadece sosyal fobimi yeneyim, biraz özgüvenim gelsin o yeterli. Psikolojik destek mutlaka almak zorundayım zaten. Teşekkür ederim.
 
Bugün de bu konuyu konuştuk annemle. Önceki kadar sık darlamaları yok. Sanırım o da razı gelecek. Kendimi aile evinde okurken her düşündüğümde çıkmazda hissediyorum. Zaten her gün tartışma eksik olmuyor. 25 yaşında bile ütü yapmayı bilmeyen birine dönüşürüm kesinlikle.
 
Hersey gonlunuzce olsun şimdi atacaginiz adimlarla geleceğiniz olusacak ve bu hayat sadece bir kere o yuzden gonlunuzce yasamaya bakin
 
Karşılayacak durumları var. Babam pek bir şey demez ve elinden geldiğinde yardımcı olmaya çalışır. Muhtemelen ilk senemde yurtta kalırım ama ona bile razıyım.
Ben de bir keresinde markete gideceğim diyip evden çıkmıştım. Market de hemen evimizin dibinde. Aradığım şeyi o markette bulamayınca 20 dakika mesafesi olan bir markete gittim. Eve gelmem uzun sürdü diye çıldırıp ortalığı ayağa kaldırmış. Resmen kalp krizi geçirecekti. Zor yani gerçekten. Psikolojik sıkıntılarının da olduğunu düşünüyorum ondan da biraz sessiz kalıyorum. Teşekkür ederim önerileriniz için.
 
Eskişehir ve Ankarayı ben de düşünüyorum. Evet haklısınız biraz da fıtrat önemli. Küçüklüğüm de bilgisayar bağımlısı bir insandım onun da etkili olduğunu düşünüyorum. Bir de ilkokul yıllarım pek güzel geçmemişti zorbalık, arkadaşsızlık falan filan. Ama çoğunlukla annem etkili oldu bana kalırsa. Teşekkür ederim.
 
Burada gastronomi veya aşçılık okumuş olan varsa daha yardımcı olur ama masterchef programındaki gibi olmadığını düşünüyorum. Öğrencilerim kaç yıl çalışmasına rağmen düşük maaştan şikayetçiler ve bazısı öğretmenliğe yöneldi veya evde yapıp satış yapmaya çalışıyorlar.
Üniversite tanıtım günleri geldiğinde akademisyenlerle veya sektörde çalışanlarla görüşseniz daha iyi olur.

Sağlık alanında da bazı programlarda yığılma var çünkü genelde vakıf üniversitelerinin sanki para gelsin diye açtığı o programlara, sırf üniversite mezunu olayım diye başvuranlar çok oldu. Çoğunun da vasıfsız olduğunu düşünüyorum. Doğru bir alan seçerseniz işsiz kalacağınızı düşünmüyorum.
 
Kendimden bahsedecek olursam çok para derdinde bir insan değil de sevdiğim bir mesleği yapma derdinde biriydim hep. Gerçi ülkenin durumu göz önüne alınırsa artık hayallerimizdeki meslek yerine para kazandırana yönelmemiz gerekiyor. Tıp harici de her meslek sıkıntılı şu an. Başka alanlara yönelmeyi de çok kez düşündüm. Sayısalım iyidir ama sayısaldan hiçbir meslek dikkatimi çekmiyor. Mühendislik sıkıcı geliyor ve çoğunun iş bulamadığını duydum, yazılım ölmeyecek bir sektör ama o kadar saat kodlarla uğraşabilecek biri değilim, hemşirelik desen inanılmaz yorucu ve hiç sevmediğim bir meslek. Eşit ağırlıkta pek önü açık bölümler olduğunu düşünmüyorum hukuğun vs. baya önü kapandı. Sözeldeki bölümler zaten kötü. Dilde de öğretmenlik, tercümanlık falan var. Onlarda da atanamazsam özel sektörde sürünürüm gibi geliyor. Yine de araştırmalarıma devam edeceğim teşekkür ederim.
 
Psikolojide de çok okuyan ve mezun olan var eşit ağırlıkta ama iş yönünden çok sıkıntılı bir bölüm mesela.Diyetisyenlik ,Eczacilik sanki bi tık daha iyi gibi sayısal bölümlerde.
 
Psikolojide de çok okuyan ve mezun olan var eşit ağırlıkta ama iş yönünden çok sıkıntılı bir bölüm mesela.Diyetisyenlik ,Eczacilik sanki bi tık daha iyi gibi sayısal bölümlerde.
Diyetisyenlikte de atama ve iş bulma sıkıntısı çok. Eczacılık iyi ama kendi işletmeni açabilirsen. Zaten hangi bölümü okursam okuyayım ileride kendime bir işletme açmayı planlıyorum. Muhtemelen pastacılık alanından ilerlerim çünkü yeteneğimin olduğunu düşünüyorum.
 
lise 5 gibi oluyor aile evinde üniversite okumak bence
Bi bırak kendi ayakları üstünde durabiliyor mu sorunları çözebiliyor mu
Yok
Aile evinde hiç bi özelliğini kesfedemiyorsun. Çıkınca görüyorsun aaa ben bunuda yapabiliyormuşum aaa ben çok güçlüymüşüm
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…