- 17 Nisan 2023
- 90
- 24
- 8
- Konu Sahibi olmuyoreskisigibi
Merhabalar. Şimdiden okuyacaklara teşekkür ederim. Benim küçüklüğümden beri gelen -çok ileri derece olmasa da- sosyal fobim ve özgüven eksikliğim var. Sebebi de annem. Çok fazla haber izleyen, aşırı derece paranoyak, muhtemelen OKB hastası, sürekli kavga çıkaran eğitimsiz bir insan. 18 yaşıma geldim ve bu zamana kadar bir kere arkadaşlarımla cafeye ya da sinemaya gidememişimdir onun yüzünden. 10-20 dakikalık bir mesafeye gitsem bile sürekli arayıp darlayan birisi. Çocukluğumdan beri sürekli çevresinde duyduğu, haberlerden izlediği kaçırılma hikayelerini anlatır dururdu. Yıllarımın çoğu evde hapis bir şekilde geçti. Sadece ders çalıştım ya da oyun oynadım. Ama bana verdiği zararın farkında değil. Şu an rahat bir şekilde marketteki kasiyere bile soru soramam. Ek olarak evde sürekli çıkan kavgalardan, çocukluk travmalarımdan dolayı öfke problemlerim de başladı. Psikolojik destek almam gerektiğini kaç defa söylesem de hiç beni ciddiye almadı ve paraya da kıyamadı. Uzun lafın kısası bu yıl bir takım sorunlardan dolayı üniversite sınavına pek çalışamadım o yüzden mezuna kalacağım. Sınava 1 yıl var ama aklımı bu ikilem hala kemiriyor. Gönlüm şehir dışında okumak da aslında ama ülkenin ekonomik durumu ve sosyal fobim kafamı karıştırıyor. Anneme de bunu söyleyince manipüle etme çabalarına girişiyor ve o paranoyaklıkla başka bir yere gitsem çıldırır gibime geliyor. Ama ben böyle biri olmak istemiyorum. Gençliğimi yaşayamamaktan, akranlarım gibi olamamaktan çok sıkıldım. Sorunum sadece paranoyaklığı da değil, aile ortamımız berbat ve allahın her günü evde tartışma çıkar. Ne yapacağım hiç bilmiyorum ama psikolojim cidden de iyi değil. Sizce ne yapmalıyım? Sizce nerede okumam daha mantıklı olur? Başka şehirde oku diyenlerin de önerebileceği şehirler var mıdır? Tekrardan teşekkür ederim.