• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteye sınavsız giriş müjdesi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Bakan Nabi Avcı, üniversiteye sınavsız giriş müjdesi verdi: "ABD'deki gibi sportif, kültürel başarı da ölçü alınacak"
Dershanelerin özel okula dönüştürülmesi projesi kapsamında önce liseye geçiş sistemini değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şimdi de üniversiteye giriş için yapılan YGS'yi kaldırmak için kolları sıvadı. Bakan Nabi Avcı, üniversiteyi tek sınava endekslemekten çıkartacaklarını açıkladı. Geçtiğimiz hafta başkanlık yaptığı YÖK Genel Kurulu'nda konunun masaya yatırıldığını kaydeden Avcı, "Ortaöğretime geçiş yöntemine benzer bir uygulama için hazırlık yapıyoruz" dedi. Üniversiteye girişleri daha çok lise döneminde okul içi başarılara endeksleyecek sınavsız bir sistem üzerinde çalıştıklarını anlatan Avcı, "Tıpkı Amerika'da olduğu gibi çocuğun sportif, sanatsal ve kültürel başarılarının da değerlendirmeye katılacağı bir sistem üzerine çalışıyoruz. Sistemi iyi oturtabilirsek bazı üniversiteler öğrencinin belli alanlarda gösterdiği başarıyı ölçü alarak öğrenci alabilecek" diye konuştu.

2-3 YIL İÇİNDE GEÇİLECEK

Sistemde her öğrencinin yeteneklerini daha iyi tanıyacağına dikkat çeken Avcı, önce bazı üniversitelerde pilot uygulamalar yapılacağını, ardından 2-3 yıl içinde uygulamaya geçileceğini söyledi. Her yıl 500-600 bin öğrencinin bölümlerinden memnun olmadığını içintekrar üniversite sınavına girdiğini belirten Avcı, "Demek ki sınav öğrencilerimizin gönüllerinden geçen yerlere yerleştirilme konusunda başarılı değil" şeklinde konuştu. Türkiye genelinde bir yanda alt yapısını tamamlamış, bir yanda da yeni üniversiteler bulunduğunu hatırlatan Avcı, "Bu üniversitelerin öğretim üye kadroları hem sayısal hem de niteliksel olarak birbirinden çok farklı. Üniversitelerin hepsini tek bir sınav düzeni içinde öğrenci almaya mecbur etmek hem öğrencilerimize hem de üniversitelerimize haksızlık" dedi.
Sabah
 
isabet olur! tabi ellerine yüzlerine bulaştırmazlar yada konu bir bakana daha mal olmaz ise. Aynı hükümet döneminde 4 bakan, 4 ayrı uygulma:ssz:
 
güzel birşey tabi inş uygulamaya geçilir... insanlar sınw yüzünden strese giriyor... yazık öğrencilere...

gerçii ne kadr ii olsa da öncelkle şu işsizlik sorununu, asgari ücret uygulamasını bi gözden geçrmeleri gerekiyor... çnkü okusan da artık diplomanın bile bir önemi kalmadı...
 
Pilot bölge , pilot okul aman ha bunlara dikkat etsinler öncelikle .

Pat diye gelen sistemin şak diye kalkmasını istemiyoruz artık eğitimde !

Ve olursa ne ala , çok isabetli olur .
 
ya ben meb bakanları her yeni bişey açıkladığında, öyle olacak böyle olacak dediğinde çok tırsıyorum:27::27:

teog açıklandı bugün bakalım, inşallah herşeyi doğru yapmışlardır sbs sınavlarına benzemez sonu

çocuğu olan ya da olcak herkesin ilgilenmesi gereken konular
 
Son düzenleme:
Hep söylerim,en büyük temennim çocukların sınavsız ,kaygısız,yarış atına çevrillmeden okuyabilmesi.Ama günümüz Türkiye'sinde mümkün görünmüyor.Ne şekilde yaparlar,becerebilirler mi,arada benim sınav çağındaki çocuklarım heba olup gider mi,bilemiyorum.Umarım her şey çok güzel olur.

Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim;bugünkü hükümetin eğitim alanında tek beğendiğim icraatidir bugünkü lys sınavı.Yıllardır ilk kez üniversite sınavında çocuklar doğru seçiliyor.Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanı bu sınavı 2 veya 3 kez yapıp çocukların yüksek puanını kullanabileceği bir sistemden bahsetmişti;ilk aşamada bu şekle çevirip zamanla sınavı kaldırmayı denerlerse güzel olur diye düşünüyorum.
 
İşte ben bunu tam olarak anlayamıyorum. Sınav yoksa neye göre alıncak? Not ortalamasına göre mi? Benim dönemimde bile vardı not şişirme. Sırf orta öğretimn başarı puanı yüksek gelsin diye. Parası olan gene istediği yerde okur da sınavlar en azından parası olmayanlara da ODTU gibi Bilkent(burslu) gibi Boğaziçi gibi okullarda okuma şansı veriyordu. Sınavsız üniversite bana hep torpillerin havada uçuştuğu bir sistem gibi göründü görünecek. Aman işte hocam Almaya'da şöyle bir sistem Amerika'da şöyle bir sistem diyecek olan arkadaşlara gelince de Türkiye bu ülkelerle hangi açıdan denk de eğitim sistemini denk tutabilecek. Ve ayrıca Almanya'daki genç nüfus sayısı Türkiye'dekiyle bir mi?
 
Son düzenleme:
Bizim ulkemzde sınavsız uygulama cok zor..Sadece ortaöğrenım puanıyla alınırsa notlar fazlasıyla şişirılecek..Daha oncekı yıllarda sbs de gorduk..Ortaöorenım not ortalaması cok yuksek öğrncıler sıfır aldı..


Onun yerıne meslek liselerin spor liselerının guzel sanatlar liselerinin sayısını artırbılırler.Bu öğrencıler kendı alanlarında unıversitey gıdebilir..Bıtırdıgı zamanda iş bulabılır.


Bugun bır cok okulda begen eğitimi muzık dersın başka branştan öğretmenler gırıyor..Eğitim sistemı deneme tahtasına dondu..
 
Back