üniversiteye sınavsız geçiş yapanlar sorum var

ayisigi88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2012
3.464
188
103
kızlar ben 2006 meslek lisesi mezunuyum. sınavsız geçiş için başvuru yaptım ama örgün okumam çok zor şuanda kolay kolay yerleşemem bunu biliyorum ve açık öğretimden sınavsız tercih yapmayı düşünüyorum. benim sorum şuan ki sınavsız geçiş yapanlar puanlarınız nasıldı. ben şimdi tercih kılavuzlarına bakıyorum netten hep puanlar yüksek görünüyo daha doğrusu bana yüksek geliyo. ben mezun oluğum sene meslek lisesi mezunlarına gelen puanlar 50-75-80 gibi puanlardı. ona göre tercih yapılıcak bölümlerde o puanlarda oluyodu şimdi bakıyorum 170-250-350 gibi puanlar ben mi yanlış yerlere bakıyorum puan sistemi mi değişti :44:

Sorunuz için biraz geç olacak ama yinede bildiğim kadarı ile cevap vereyim.Siz şimdi bir tek sınavsız geçişe mi başvuru yaptınız yani sınava girecekmisiniz eğer sınava hiç girmeyeceksiniz aöf 2 yıllık bölümlerine yerleşebilirsiniz 4 yıllık için sınava girip 180 barajını aşmanız şart,sınavsız geçişte puandan çok diploma puanı etkilidir,siz eski mezun oluyorsunuz örgüne yerleşmeler öncelikli olanlar yeni mezun olan öğrencilerdir onlar diploma puanına göre yerleşir örgüne eğer sınava girmemişlerse,250 yada 350 gibi puanlarda 2 yıllıklara yerleşenler düz lise mezunlarıdır,meslek lisesi öğrencilerinden boş kalan kontenjanlarına yerleşenlerdir,şöyle düşün sınava girmemiş olan bir öğrenci yada barajı aşamamış olan öğrenci örgünün 2 yıllıklarını tercih edebilir,buda sadece mezun olunan yıla ve diploma puanına bakarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…