Üniversiteye Giriş

Gozdeceee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2013
34
0
86
Ankara
Merhaba ben tm öğrencisiyim ve iki meslek arasında kaldım.Biri ege üniversitesi klasik arkeoloji diğeri çanakkale onsekiz mart üniversitesi sııf öğretmenliği.İki üniversitede çok güzel ama çok kararsızım.Sınıf öğretmenliği tm 2 de 263 puan hiç matematik yapmıyorum sizce 270 ya da 270 küsür puan yapsam girebilir miyim ?

Arkeolojiden cıkanlar issiz hep canım. Bizim ailede birincilikle mezun olan biri var, migrosta ise girdi, kendiyle alakasız bir is yapıyor simdi. Yükseldi mükseldi ama cok emek etti orada. Hic yazma, yazık edersin bir de 4 sene gereksiz bir sürü sey ögreneceksin. Cektigin eziyete degmez. Ataması az, okulda kalayım desen ögretim üyesi almıyorlar dogru dürüst. Girenler de o niyetle giriyor zaten hep, rakibin de cok yani.

Sınıf ögretmenligi tercih et ya da illa 4 yıllık okumak zorunda degilsin, işe yarar cıkınca direk isin olabilecek 2 yıllık bölümler var, onları arastır.

Biliyorum malesef öyle :/ arkeolojiye hem ilgim var hemde izmir çok güzel seviyorum diye orayı istiyorum puanım orda ancak ona tutar düşük yerlere bakıyorum çanakkaleyede güzel diyolar kararsız kaldım.Teşekkür ederim cevabın için :)

bence üniversitenin olduğu şehre göre değil bölümün geleceğiyle ilgili seçim yap yoksa 4 yılın sonunda işsiz kalırsın

Yardımcı olmak istedim. Puana bakma bence yani çok değişiyor puanlar ben de tm çıkışlıyım matematik yapamadığım için sözelden hazırlandım ama bu sene hem sözel sınavına, hem eşit ağırlık hem de fen sınavına gireceğim. İkinci hazırlanışım benim. Geleceği olan mesleklere bak bir de hayalindekilere. İkisini hakkında araştırma yap okuyanlara sor örneğin mezun olduktan sonra ne gibi iş imkanları varmış :) Ondan sonra kararını ver. Bana kalırsa ki sanırım hayalin arkeoloji olmalı ama Konya ve İzmir gibi yerleri seç mezun olduktan sonra rahatça iş bulasın diye. Sınıf öğretmenliği olursa eğer yıllarca ya sözleşmeli çalışacaksın ya da atama bekleyeceksin o yüzden arkeoloji mantıklı :)

Çok çok mantıklı söylediğiniz :)

Puan değil sıralama önemli canım. Şehirden çok istediğin mesleğe bak derim. O şehirde 4 yıl yaşayacaksın ama mesleğinle ömür boyu. Ben küçük bi ilde istediğim bölümü okudum. Şimdi doğuda küçük bi ilçede görev yapıyorum ama mutluyum :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

benimde 2. yılım :) geçen yıl seyahat işletmeciliğini tutuyodu tercih yapmadım bu yıl 5 sınavada giriyorum en önemlisi edebiyat ilk defa sınav stresi yapıyorum nolcak bakalım :)

aldığım puan yüksek olunca sıralamada iyi oluyo diye biliyorum.Son sınav yaklaştıkça düşünemiyorum artık yeterki kazanıyım moduna geçtim hayırlısı neyse o olsun diyorum :))

aldığım puan yüksek olunca sıralamada iyi oluyo diye biliyorum.Son sınav yaklaştıkça düşünemiyorum artık yeterki kazanıyım moduna geçtim hayırlısı neyse o olsun diyorum :))

Puan iyi olunca sıralama iyi olcak diye bişey yok. O yıl ki sınavı iyi yapan çok olur senin puanın yüksek olmasına rağmen senin sıralaman kötü olur. Yada senin puanın düşük olur ama o sınavı kimse yapamaz senin sıralaman iyi olur. Şimdi puan bazında düşünme bu hafta sonuda sınava gir çık düşün bunları

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

teşekkür ederim bilgilendirdiğin için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…