• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversiteye giriş sistemi değişiyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi simon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

simon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2010
6.359
1.917
248
Üniversiteye giriş sistemi değişiyor
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yeni sistem için tarih verdi

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, NTV canlı yayınında üniveriteye giriş sınavı için üzerinde çalıştıkları sistemi anlattı.

Tek sınav endeksli çalışmaları minimize etmek istediklerini söyleyen Avcı, çalışmaların 2016′ya kadar tamamlanacağını kaydetti.

2016 yılında uygulanması planlanan sistemle hem öğrencilerin hem de üniversitelerin tercih şansı olacağını söyleyen Avcı, “Böylelikle çocuklar adeta piyango çeker gibi değil gerçekten kendi birikimlerine, lisedeki başarılarına, ilgilerine göre fakülte tercih eder duruma gelecekler. O zaman fakülteler kendi değerlendirmelerini daha rahat yapabilir duruma gelecekler”.

Nabi Avcı’nın gündeminde Köşk’te onay bekleyen ‘dershane düzenlemesi’ de vardı.

Yasa yürürlüğe girdiğinde Milli Eğitim yönetim kadrosunda yapılacak köklü değişikliklere yönelik eleştirilere yanıt veren Avcı, şunları dile getirdi:

“Kadro değişikliği orada sayıldığı kadar değil zaten. Onların çoğu görevlendirmeyle çalışan arkadaşlar. Onun dışında bütün bu uygulamalar için yeni bir kadrolaşmaya ihtiyacamız var. Bu ilmin heyecanını duyan arkadaşlarla devam edeceğiz.”

Milli Eğitim Bakanı Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tabletlerin, orta öğretime geçişte yapılan merkezi sınavlarda da etkin şekilde kullanılacağını söyledi.

Avcı, “3 yıl içinde 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar dağıtılacak. Her çocuğumuz açık uçlu sınavlarını o tablet bilgisayar üzerinden cevaplandırabilecek. Bu sınav kağıtları merkezde toplanacak ve öğrencilerin tanımadıkları hocalar tarafından değerlendirilecek” diye konuştu.

http://www.memuruz.net/universiteye-giris-sistemi-degisiyor/

Son düzenleme:
Şuan uygulamaya konulan halihazırdaki YGS sistemini çok beğeniyorum,ilk kez gerçekten ilgisine göre tercih yapıp sınava giriyor çocuklar.
Fen,matematik,Türkçe sınavlarına ayrı ayrı girilmesi bir avantaj,Her bölümden 80 soru sorulmasıda bilen çocukla bilmeyeni ayırıyor.O yüzden bu sınavı geliştirmelerini umuyorum ben.Yılda 2 kez,veya her yıl yapılırsa daha az stres ve çalışma ile sorun çözülür.
Okulların kendi öğrenci alması falan deyince ben korkuyorum açıkçası,sınavsız stressiz muhakkak ki çok güzel olur Türkiyem ama bunun sonucunda hergün öğretmene şiddet,rüşvet haberleri duyarız not vermediği için.Keşke herkes hakettiği nota razı olsa.
Bir diğer alternatif Amerikan sistemine geçmeleri,ki benim anladığım o yolda ilerliyorlar,buda tamamen üniversitelerin,hatta ilerde liselerin paralı olmasına dayalı bir sistem,parası olmayan okuyamaz.Çok çok iyi fakir çocuklar belki bursla okur,ama geneli okuyamaz.

“3 yıl içinde 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar dağıtılacak. Her çocuğumuz açık uçlu sınavlarını o tablet bilgisayar üzerinden cevaplandırabilecek. Bu sınav kağıtları merkezde toplanacak ve öğrencilerin tanımadıkları hocalar tarafından değerlendirilecek”

Bu ülkenin AKP`nin yapip bozdugu egitim sisteminden cektigi yetmemis, bir de onca güvensizligin üzerine, dijitali sinavlara getiriyorlar. Kim denetleyecek peki bunun güvenligini? Her ögrencinin basina bir CHP`li, bir MHP`li bir HDP`li vs. ögretmenler yerlestirip, ögrenciler sorulari cevapladikca fotograflarini mi cekecek. :D

Ögrencilerin tanimadiklari hocalar tarafindan degerlendirilecek. O kadar komik ki....

Saibe, hirsizlik, adam kayirmadan gercek bir adalet sisteminin calismasi halinde yillarrrrr yiyecek insanlar kalkmis bana dijitalin kullanilarak sinav yapilacagindan, ögrencilerin tanimadiklari hocalar tarafindan degerlendirileceginden mi bahsediyor?

Son düzenleme:
“3 yıl içinde 10 milyon 600 bin tablet bilgisayar dağıtılacak. Her çocuğumuz açık uçlu sınavlarını o tablet bilgisayar üzerinden cevaplandırabilecek. Bu sınav kağıtları merkezde toplanacak ve öğrencilerin tanımadıkları hocalar tarafından değerlendirilecek”

Bu ülkenin AKP`nin yapip bozdugu egitim sisteminden cektigi yetmemis, bir de onca güvensizligin üzerine, dijitali sinavlara getiriyorlar. Kim denetleyecek peki bunun güvenligini? Her ögrencinin basina bir CHP`li, bir MHP`li bir HDP`li vs. ögretmenler yerlestirip, ögrenciler sorulari cevapladikca fotograflarini mi cekecek. :D

Ögrencilerin tanimadiklari hocalar tarafindan degerlendirilecek. O kadar komik ki....

Saibe, hirsizlik, adam kayirmadan gercek bir adalet sisteminin calismasi halinde yillarrrrr yiyecek insanlar kalkmis bana dijitalin kullanilarak sinav yapilacagindan, ögrencilerin tanimadiklari hocalar tarafindan degerlendirileceginden mi bahsediyor?

Burayı farketmemişim ben lambım.Yok artık:ssz:
Bu ülkede her sınavı tamamen istedikleri insanları kazandıracak hale getiriyorlar:51:
Artık bu ülkede yaşamak bile istemiyorum,gidip yurt dışına yerleşmek en mantıklısı heralde.

o açık uçlu sınavlar gündemde zaten hatta denemeleri filan yapıldı diye hatırlıyorum

test sistemi en iyi sistemdi bence
ucu açık sorularda her hoca farklı değerlendirir sonuçta haksızlık olma ihtimali daha da yükseliyo

ben hazırlık okurken bile çok farkediyodu bu
writing sınavlarında bazı hocalar yüksek verirken bazıları çok kıt notlar veriyodu
bu şekilde olursa büyük haksızlık olur

Saçmalığın daniskası. Her şeyi çok düzgün beceriyorlarmış gibi tabletle sınav he. Bir yerimle gülerim. Dünyanın neresinde çocuklar tabletle sınava giriyor. Diğer ülkeler bizden daha mı fakir. Bizim eğitimde öncelikli ihtiyacımız tablet sanki. Esas probleme çözüm getirmemek için göz boyama bunlar. Sinir oldum şimdi ya.

Burayı farketmemişim ben lambım.Yok artık:ssz:
Bu ülkede her sınavı tamamen istedikleri insanları kazandıracak hale getiriyorlar:51:
Artık bu ülkede yaşamak bile istemiyorum,gidip yurt dışına yerleşmek en mantıklısı heralde.

Tablet`lerin parasi da, diger bir konu Parkon! :52::52::52::52:
Oraya hic girmedim bile.
Ögrenciler sinavlarini bilgisayar üzerinden yapsin diye teknoloji cagina girdik diye gösteris yapacak (kendi adamlarini daha rahat daha kolay kayiracak ya), diger yandan "Facebook, youtube kapatilmali" diyor. :27::27::27::27::27:

Back