Lise Yorum ve Soruları üniversiteden korkmak :((

ayysu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2010
412
2
0
Zonguldak
mrb arkadaşlar blmyrm doru yere mi yazdım ama problemm şu ki bu yıl lise btti öss ye hazırlanıyrm fakat üniversite ortamından insanlardan korkuyorum o kalabalığa farklı ortama girmek istemyrm bu da benm ders calışmamı da olumsuz etkilio . utangaç biriym sık sık kızaryrm vs. bu yüzden korkuyorum sizce ne apmalıyım? bu durum normalmi? tavsiyeler lütfen...

canım ben de hazırlanıorum sınava,korkçak ne var anlamadım liseye ilk başladığında da kimseyi tanımıodun bilmediğin bi okul,bilmediğin insanlar...ama illa ki arkadaşların olmuştur lise arkadaşlıkları sağlamdır ama üni.arkadaşlıkları daha samimi,daha sağlamdır unutma.tedirginliğini anlıorum ama korkman için hiçbi sebep yok.ders çalışmanı etkilicek kadar büyük bi korkun varsa çok sosyal biri değilsin anlaşılan.ama şuan sadece derslerine odaklanman,hedefine ulaşana kadar çalışman lazım.kazandıktan sonra gerisi gelicek emin ol.uzaktan bakılınca her yeni ortam,yeni insanlar,alışkanlıklar tedirgin eder insanı ama içine girdiğinde korkçak bişeyin olmadığını,boşuna endişelendiğini anlıcaksın.iyi çalışmalar

canım ben mezun oluyorum ve şu ara keşke bitmese modundayım yani bırak korkmayı bi başlayınca hiç bitmesin isteyeceksin. Ama sana tavsiyem şu ara hiç bu gereksiz endişelere odaklanma direk sınavına odaklan ki o ortamı yerinde yaşayıp görebilesin. Bir de bu sıkıntılara odaklandığından gidemediğini düşün, arkadaşların sana anılarını anlatırken bu durum çok zoruna gider inan.
ayrıca ortamdan çekinmek de ne demek hayatında girip girebileceğin en güzel ortam üniversite ortamıdır ve en güzel anılarını orada biriktirirsin. bana güven

Orada herkes birbirini yeni tanıyor.Çekinecek hiçbirşey yok.
Liseden farklı ve özgür bir ortam.Lise de neymiş diyorum kendi kendime. :)

İyi ki üniversite okumuşum diyorum.bambaşka bir artam canım.Kimleri tanıdık çekingen çekingen gelipte aslan kesilenleri,acar olanları.veyada sessiz olanları.Bunu kendin için yapmalısın.çünkü kendine yapabileceğin en büyük iyilik bu olaur.Bırak inasanlrı herkesle konuşmak zorunda değilsin.Sonradan pişman olcağın şeyle yapma.
Diyorumki keşke okuduğum bölümü değilde dahada iyiyisini en iyisini okusaymışım.senin için geç değil amasilkin ve çalışmaya başla.Bu sözlerimide unutma. canım.

çok doğru.sen oraya ortam yapmak için gitmiosun ki.tabiki bu da çok önemli arkadaş edinmek,iyi bi ortamın olması... ama senin üni.okumanın başlıca amacı geleceğini garantiye alıcak bi meslek edinmen,kimseya muhtaç olmadan kendi ayakların üstünde durarak yaşaman.sadece arkadaş,çevre açısından bakmamalısın.

hepinize çok teşekkür ederm tavsiyeleriniz için ama ben de o kalabalıktan insanlardan tedrgin oluyrm acıkcası evet çok sosyal biri deilim ama haklısınız şuan sınava odaklanıp iice çalışmam lazım .

öyle ama ben tek olmaya alışkın deilim illa samimi olduum 1 kaç arkadaşım olmustr ve hep onlarlayızdır. orda yanlız kalıp kendimi ifade edememekten korkyrm bide sylediim gibi kimi insanlar utandıklarını belli etmez ama ben hemen kızarymm bu durumda çok rahatsız edio

hatta burda dert yanmayı bırakıp dooğru dersine ben de gidiorum birazdan matematik beni bekler hangi bölümsün bu arada?

üni.de okadar çok çeşit insan var ki,mutlaka senin kafandan,anlaşabileceğin birileri olcaktır.bitek sen mi utangaçsın canım sen de pek sosyal olmayan,utangaç insanlarla arkadaş olursun,anlaşırsın.hiçbi şekilde yalnız kalmazsın emin ol

ben de tmciyim.bugün integrallik kafam yok logaritma falan bakıcam yarına artık türev integral.. ilk sınavda kaç puan aldın?

ii yapmışsın cnm . hukuk mu düşünüyosun? inş. istediimiz yerler gelir bende pdr isytdm ama artk hayal heralde

sosyoloji,felsefe ya da pdr.senin kaçıncı girişin?ilk senense istemediğin biyer yazma sırf okumuş olmak için okuma ben geçen sene marmara yada odtü olmucak diye tercih yapmamıştım.bu sene umarım olucak.hadi derse

seni çok iyi anlıyorum
ben de çok korkmuştum doğru düzgün türkçe bilmediğim için kimseyle konuşamam falan sanmıştım
ama yanlış düşünmüşüm, orda lisedeki gibi 12 kişilik bir sınıfa tıkılıp kalmadığım için, birsürü farklı farklı insanla karsılastgm için bu utangaclıgı ve korkuyu attım üstümden, türkçeyi de bi güzel öğrendim
lisedeyken dilimiz ne de olsa türkçe değil diye pek önemsememiştim ve cekingenlikten kimseyle pek konuşmazdım :)

lisede bende çok çekingendim..halada gün gelir utanabilir halde oluyorum..ama üniversite ortamı çok güzel arkadaşım..sıkma kendini..o arkadaşlıklar,eğlenmeler,o grup bi başka...yeterki sen seçtiğin arkadaşa,girdiğin ortama dikkat et..kimseye uymak,huyunu suyunu beğenmediğin insanlarla ahbap olmak zorunda değilsin..sen kendini bildikten sonra sana kimse zarar veremez..lisede nasıl kendini derse veriyorsan oradada aynı şeyleri yapacaksın..zamanla farkedeceksinki çekinecek hiç bişey yok diye..
bende öyle merak ederdim çok..ya yapamazsam diye bile korkardım..ama şu an ilki bitti mezun oldum ikinci üniversitedeyim şimdi:)))sen derse ver kendini..gerekirse gurubada girme pek..korkma hiç bişeyden..çekingenliği tam bırakma yeri unutma..meslek sahibi olunca yaşta ilerliyor o çekingenlik seni herşeyden vazgeçtirir,durdurur yoksa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…