• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversitede nakil işlemi....

bayan1903

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2009
1.827
3
0
İstanbul
kızlar merhaba erkek arkadaşım bu sene aydını kazandı iktisat bölümü...
ama ben istanbuldayım beykentte...
dolayısıyla eğer böyle bir imkan varsa ki sanırım varmış
bu dolaylara geçiş yapmak istiyor...
şimdi diyeceksiniz ki ne bu acele... acele etmiyoruz vallahi iki sene sonra da olsa olur ama buralardan bir ünversiteyi bitirse daha iyi olur diyoruz
bunun için de not ortalamsını yüksek tutmalıymış sanırım..
istanbulda olmazsa kocaeli veya bursa da olabilir yani
ama koşulları hakkında falan bir fikrimiz yok
yani nasıl başvuracağız zamanı gelince bilmiyoruz
bu konu hkkında bilgisi olan varsa paylaşabilir mi acaba opuyorumnanaktan

Canım bahsettiğin yerde nasıl bilmiyorum ama ben başka bi üniversitenin eğitim fakültesindeyim bizim sınıfta yatayla gelen arkadaşlar var ortalamaları 3,70 falan.Yani evet dedğin gibi ortalama çok önemli.Geçiş yapılacağı zamanı nasıl başvuracağını vs okulun öğrenci işlerinden detaylı bilgi alabilir.

ortalamayı yuksek tutması lazım bide denkliginin kodların fln uyması lazım öyle biliyorum ben

Canım bahsettiğin yerde nasıl bilmiyorum ama ben başka bi üniversitenin eğitim fakültesindeyim bizim sınıfta yatayla gelen arkadaşlar var ortalamaları 3,70 falan.Yani evet dedğin gibi ortalama çok önemli.Geçiş yapılacağı zamanı nasıl başvuracağını vs okulun öğrenci işlerinden detaylı bilgi alabilir.

anladım tatlım peki ben yeni üniversteli olduğum için pek bilmiyorum :kedi:
3.70 çok yüksek mi
ve sizce alınma ihtimali buralara düşük mü
bir de son soru bir dönem okuması yeterliymiş sanırım doğru mudur kızlar

Canım tamamen kendi okuluma göre cevap veriyorum
Evet 3,70 çok yüksek bir ortalama tüm derslerinin 100e yakın olması lazım nerdeyse:)
Ben bir yılının dolması gerekiyor diye biliyorum çünkü bize yataylar 2.sınıfta güz döneminde geldi sadece

Canım tamamen kendi okuluma göre cevap veriyorum
Evet 3,70 çok yüksek bir ortalama tüm derslerinin 100e yakın olması lazım nerdeyse:)
Ben bir yılının dolması gerekiyor diye biliyorum çünkü bize yataylar 2.sınıfta güz döneminde geldi sadece

anladım tatlım çok teşekkür eerim
sanırım biraz bekleyecek bizim bu nakil işi
geç olsun güç olmasın canım ne yapalım opuyorumnanaktan

Canım üniversitede en yüksek ortalama 4.00. Bu yüzden 3.70 çooookkk yüksek bir ortalama olmuş oluyor.
Yani işi epeyce zor erkek arkadaşının. :/

yatay geçiş bahsettiğin şey canım..her üniversite yatay geçiş koşullarını kendisi belirliyorr takip etmek lazım o yüzden..kendi sitesinde duyuruyor şu bölümden şu kadar kişiyi şu şartlarla alacağım diye..şartların en önemlisi ortalama tabikii yüksek tutmak lazımm ama bizim okula 2.70le geleni de biliorum..o aslında başvuran kişilerle alakalı bir durum kaç kişi başvuruosa tabiki ortalaması en yüksek olanları seçio üniversite..başvuracağınız üniversiteyi takip edin derim ben..bazı okullar dönem arasında alabilio bazı okullar dönem arasında almıo..meselaa marmaraya dönem arasında geçiş yapılmıo ama sakaryaya uludağ üniye yapılabilio.sizz yatay geçişe başvurmak istediğiniz üninin şartlarını bir araştırın derim ben..he birdee dönem arasında almayan ünilerin başvurma dönemleri genellikle ağustos ayında oluor bilginize...

Özel üniversiteye geçmesi daha kolay oluyor. Tabi başvuran kişi sayısı ve ortalaması da önemli. Eğer senin okuluna gelecekse şansı daha yüksek. Sen okulunun öğrenci işlerine sor istersen. Çünkü kimi okullarda ilk yıl sonunda kimilerinde ise yarıyıl sonunda yatay geçiş ile öğrenci alıyor.

Back