• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite ve bölümleriyle ilgili bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi ?

Sumeyye_57

İman varsa imkan da vardır.
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2011
482
4
66
Ben Anadolu Lisesi 3. sınıftayım.Bir dahaki sene üniversite sınavı var ve ben sözel bölümündeyim.Ailemin ısrarıyla Anadolu Lisesine gittim ama aklımda ilahiyat okumak var.Benim merak ettiğim şey şu :İmam hatip liselerinde okuyanlar ilahiyatı tercih ediyorlar ve okullarından ilahiyatı sectikleri için onlara daha çok puan geliyor.Ben Anadolu Lisesi sözel bölümünden ilahiyat yazsam ,lys ya da ygs den hangilerini yapmam gerekir? Ve kazanma şansım imam hatip liselerine göre düşük mü bunu merak ediyorum.Yardımcı olursanız çook sevinirimm:17::17:

Bu konuyla ilgili sana en doğru yardımı okuldaki rehber hocaların veya gidiyorsan dershane hocaların yapar ama bildiğim kadarıyla puanları yüksek olduğu için din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği imam hatip okuyanların arasında sınavda daha başarılı olanların ilk tercihi oluyor.Bu bölümü tercih edenler eğer öğretmen lisesi çıkışlıysa eğer din kültürü öğretmenliğini seçerse fazladan ek puan alıyorlar.Anadolu imam hatip liselerini bitirenler ilahiyat seçerse ek puan alıyorlar evet.Yalnız sen Anadolu Lisesi çıkışlı olduğun için gördüğün derslerin üniversite sınavlarına yönelik olması itibariyle daha başarılı olman gerekir.Onlarda görüyorlar ancak tabii ki senin gördüğün kadar yoğun değil.Bilgilerim çok taze olmasa da umarım faydalı olmuştur.:)

Bu konuyla ilgili sana en doğru yardımı okuldaki rehber hocaların veya gidiyorsan dershane hocaların yapar ama bildiğim kadarıyla puanları yüksek olduğu için din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği imam hatip okuyanların arasında sınavda daha başarılı olanların ilk tercihi oluyor.Bu bölümü tercih edenler eğer öğretmen lisesi çıkışlıysa eğer din kültürü öğretmenliğini seçerse fazladan ek puan alıyorlar.Anadolu imam hatip liselerini bitirenler ilahiyat seçerse ek puan alıyorlar evet.Yalnız sen Anadolu Lisesi çıkışlı olduğun için gördüğün derslerin üniversite sınavlarına yönelik olması itibariyle daha başarılı olman gerekir.Onlarda görüyorlar ancak tabii ki senin gördüğün kadar yoğun değil.Bilgilerim çok taze olmasa da umarım faydalı olmuştur.:)

Teşekkür ederim yardımınız için ben yüksek puan alabileceğimi düşünüyorum.O açıdan bir korkum yok aslında.Ama ilahiyat benim için alan dışı mı oluyor yoksa sözel bölümümü ? Yani benim ygs ve lys den hangisini ağırlıklı yapmam gerekiyor bunu merak ediyorum.

Teşekkür ederim yardımınız için ben yüksek puan alabileceğimi düşünüyorum.O açıdan bir korkum yok aslında.Ama ilahiyat benim için alan dışı mı oluyor yoksa sözel bölümümü ? Yani benim ygs ve lys den hangisini ağırlıklı yapmam gerekiyor bunu merak ediyorum.

İlahiyat elebette sözel bölüm :)

Canım benim tercihlerine saygı duyarım tabi ama.. O bölümü okuyup bitirdikten sonra atamanın yapılmayacağını da bil istedim. 5 yıl üniversite 1 yıl daha lise var etti 6 yıl.. Yani 6 yıl sonrasında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğinde pek açık bir kadro bulunabileceğini düşünmüyorum ben.. Bu bölümden mezun olduktan sonra da başka bir işe girip çalışmanın olanaksız olduğunu düşünüyorum.. Çünkü bölümün ek bir dalı yokki orada çalışasın.. İyi düşün bence.. Sözel de çok daha güzel alanlar var oralara yönelmeni ek fikir olarak tavsiye ederim.. Emin ol kazanmakla bitmiyor bazı şeyler..

Canım benim tercihlerine saygı duyarım tabi ama.. O bölümü okuyup bitirdikten sonra atamanın yapılmayacağını da bil istedim. 5 yıl üniversite 1 yıl daha lise var etti 6 yıl.. Yani 6 yıl sonrasında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğinde pek açık bir kadro bulunabileceğini düşünmüyorum ben.. Bu bölümden mezun olduktan sonra da başka bir işe girip çalışmanın olanaksız olduğunu düşünüyorum.. Çünkü bölümün ek bir dalı yokki orada çalışasın.. İyi düşün bence.. Sözel de çok daha güzel alanlar var oralara yönelmeni ek fikir olarak tavsiye ederim.. Emin ol kazanmakla bitmiyor bazı şeyler..

Yorumunuza sonuna kadar saygı duyuyorum ancak cevaplarken soruya tamamen arkadaşın sorduğu kısım kadarıyla cevap vermek istedim.Olaya maddi ve atanma açısından hiç yaklaşmadım.Bir eğitimci olarak kesinlikle gönlünden geçeni yapmasını tavsiye ederim para yoksa kadro yoksa yok.Bu ülkenin ilahiyatçıya da ihtiyacı var doktora da esnafa da kasiyere de.Ayrıca ilahiyat okuyanlar heralde sonunda onları neyin beklediğini nasıl bi yerde çalışacaklarını veya çalışamayacaklarını biliyorlardır.O daha ailesiyle, kendi kendine düşünerek hayırlısıyla karar verir umarım.Bu arada sözelde çok güzel bölümler var dediniz onlarda iş bulma ve atanma durumları çok mu farklı?:D

Son düzenleme:
öncelikle ben and imam hatip lisesi mezunuyum canım:) ben de tam tersine ailemin ısrarıyla gittim imam hatip e:) tabiki kötüleyemem en iyi imam hatiplerden birinden mezun oldum eğitim açısından iyi bir okuldu benim mezun olduğum yıl puan kırılma olayı mevcut olduğundan alan dışı tercih yapamadm ve 2 yıllık başka bir bölüm okudum:) bu okulu bitirdikten sonra öss ye tekrar girdim din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğini kazandım,öncelikle şunları söyleyim ilahiyatta atanma oranı bize göre daha düşük ilahiyat okuyan arkadaşlarımda var derslerin ağırlığından çok şikayetçiler,ama din kültürü tamamen ilahiyat gibi din ağırlıklı bi bölüm değil yani pek bunaltmıyor şahsen beni:) ama din kültürüne girmek için ilahiyat puanına göre daha yüksek yapman lazım:)

Ben de hala ne okuyacağını bilmeyenlerdenim..açık üniv yazıcam ama ne?ilahiyat önlisans istiyordum ama herkes ağır diyor iğer bölümlerin de puanı yüksek...mat yapamıyorum sözelde başka bölüm mü kalı ki şimdi?ben ne yapmalıyım bir fikir verin...

çok iyi düşünüp karar ver eğer ilahiyatta karar kılıp puanın yetmezse bir daha düşün tekrar sınava gir derim. Ben puanım ona yettiği ve tekrar sınava girip ailemi üzmemek için iktisadi idari bilimler fakültesinde okuyorum ama hayalim eğitim fakültesiydi. Ben pişman değilim şuanki bölümümü seviyorum ama insanın içinde kalıyor bazı seyler. İleride çok canını sıkabilir. Yani illa ki ailem ne der konusuna yoğunlaşma sonra çok üzülebilirsin. Dolayısıyla ailen de öteki durumdan kat kat fazla üzülür. Ayrıca iyice kontrol et bölümleri çok iyi arastır belki yeni bir sevdaya atılabilirsin.

Arkadaşım bende senin gibi sözel bölümden mezun oldum lisede.Bir arkadaş sözelde atanabileceğin çok fazla alan var demiş hayır yok.Ben sosyal bilgiler öğretmenliğini kazanmıştım össde.2 yıl okuduktan sonra atanma şansımız fazla olmadığı için din kültürü ve ahlak bilgisi bölümüne yatay geçiş yaptım.Hiçte pişman değilim 6 yıl sonra kadro olmayacak olsa bile diğer sözel bölümlerde zaten şimdiden yok en azından olaya bu açıdan bakalım ki ilahiyat mezunları ilköğretim din derslerine girememe gibi bi düzenleme vardı sanırım.Sen din kültürü yaz daha bu yıl atamalarda 700 kişi alınacakken sadece 450 kişi istenen şartları sağlayabildiği için atandı ve hala çok açık var...

Peki aklında sadece İlahiyat mı var ?
Ben de sözel mezunuyum, 2009 yılında mezun oldum ve o kadar çok kişi öğretmenlik okuyor ki, sayıları arttıkça atanma sorunu ortaya çıkıyor.
Benim aklımda hep Reklamcılık vardı. 2-3 puanla kaçırıp, Halkla İlişkiler ve Tanıtım kazandım. Sözelde az meslek var; ama geleceğin meslekleri de bunlar. Tek bir yere odaklanmamanı tavsiye ederim. :)

Back