Üniversite tercihi için öğretmenlikler lütfen yardımm

Mathilda50

Hayat Güzeldir
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2013
504
212
Merhaba arkadaşlar
başlıktan da anlaşılacağı üzere üniversite için tercih yapacağım ama o kadar araftayım ki...Belki buraya konu açmam yanlış oldu ama en doğru cevabı siz öğretmenlerimiz vereceği için burada açtım. Çook stresli bir dönem geçirdim rahatlarım zannettim ama tercih dönemi de bi ayrı zormuş :KK43: Çok ayrıntısına girmeden yazıyım benim seçeceğim bölüm ve öğretmenlikler edebiyat bölümü (öğretmenliği istediğim şehirler olmuyor),sınıf öğretmenliği ve Türkçe öğretmenliği.O kadar aradayım ki hep hayalim Hacettepe edebiyat bölümüydü tutuyor başarı sıralamam ama hayalime yakınken gerçekleştiremiyorum çünkü mezun olduktan sonrasını da düşünmeliyim ve çok zor sonrası.Sizden fikir istiyorum tüm hayatımı etkileyecek bi karar ve ben çook kararsızım :KK43:

arkadaşlar lütfen en ufacık bi fikriniz bile benim için önemli.
Ben egede sinif ogretmenligi okuyorum. Bizim fakulteden kaynakli olarak zorlasalar da başka yerlerdeki arkadaşlarım cok rahat okuyolar.atama hakkında ise cok net bisey diyemiyorum ama yavas yavas artiyor gibi. Akliniza takilan varsa cevaplayabilirim

Ben egede sinif ogretmenligi okuyorum. Bizim fakulteden kaynakli olarak zorlasalar da başka yerlerdeki arkadaşlarım cok rahat okuyolar.atama hakkında ise cok net bisey diyemiyorum ama yavas yavas artiyor gibi. Akliniza takilan varsa cevaplayabilirim
Dershaneler de kapaniyorken edebiyat öğretmenliğini hic tavsiye etmem

Dershaneler de kapaniyorken edebiyat öğretmenliğini hic tavsiye etmem

Çok teşekkür ederim cevapladığınız için. Ben de son günlerde düşündüm ve sanırım yazmayacağım edebiyat öğretmenliğini.İlk tercihim giresun üniversitesi- pdr daha sonraki ege üniversitesi sınıf öğretmenliği diye düşünüyordum bende iyi denk geldi :) ama ben tm 2 de 61 binim ege 59 binden alıyor bakalım olacak mı.Ege de okumak güzeldir sanırım hem İzmir hem güzel üniversite hocalar mı zorluyor dersler mi zor peki?

Bir kac hoca var zorlayan ama onun dışında izmir ve ege cok güzel. Universiteenin ayricaliklari da cok fazla. Dedigim gibi edebiyat yazmak cok anlamlı değil ama türkçe de yazabilirsiniz cok isterseniz.zorluklari olsa da iyi ki burdayim diyorum çünkü belli bir seviyenin uzerinde egitim alınca kpss de cok sorun olmuyor. Üniversite secimi calisma kısmından zor ve önemli bi tercih. Düşünüp tasinip karar vermenizi onerebilirim.2 bin ustunun tutması olasi bisi.cocuklari ve ogretmeyi severim ve kpss dert değil derseniz ideal bir meslek :)

Bir kac hoca var zorlayan ama onun dışında izmir ve ege cok güzel. Universiteenin ayricaliklari da cok fazla. Dedigim gibi edebiyat yazmak cok anlamlı değil ama türkçe de yazabilirsiniz cok isterseniz.zorluklari olsa da iyi ki burdayim diyorum çünkü belli bir seviyenin uzerinde egitim alınca kpss de cok sorun olmuyor. Üniversite secimi calisma kısmından zor ve önemli bi tercih. Düşünüp tasinip karar vermenizi onerebilirim.2 bin ustunun tutması olasi bisi.cocuklari ve ogretmeyi severim ve kpss dert değil derseniz ideal bir meslek :)

Bu yorumu okuyunca daha da bi heveslendim :) zaten eskiden beri kendimi hep öğretmen olarak düşünmüşümdür başka bi mesleği yapamam sanırım kpss den de diğer öğretmenliklere nazaran daha düşük puanla atıyorlar araştırdığıma göre dediğiniz gibi üniversitenin de artısı var.Bir de dokuz eylül türkçe öğr. yazacağım hadi bakalım hakkımda hayırlısı :KK51:

Canım merhaba ben okul öncesi öğretmenliği okuyorum son sınıfa geçtim pdr yazdım demişsin pdr tutuyorsa psikolojinin de tutma ihtimali olabilir mi baktın mı

X