Lise Yorum ve Soruları Üniversite puanları neden bu kadr yüksek !!!

Gizzm

23.05.2008 sonzumm <3
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
257
2
66
Eskişehir
Ya bu sen Üniversiteye hazırlanıcam puanlar neden bu kadar yüksek ya anlam veremiyorum.Eskişehirdeyim ve Anadolu üniversitesi 2002-2003 yılında 198 puanla alırken 201-2011 yılında neden 432 puanla alıyor tamam bir yükselme olur puanlarda ama bu kadar da değil ya puanları gördükçe kazanamayacakmışım gibi geliyorr

şaka yapıyorsun heralde güzelim üniversiteye hazırlanacaksın ve şuan uygulanmakta olan sistemin daha 2 yıllık mazisi oldugunu bilmiyormusun? sistemle birlikte puanlama da değişti elbette... puanlar yükseldiği için değil bu fark yani:))

Tmam puanlama da değişti de bu kadar yüksek olmasına gerk yok bence çok saçma. Benm okdğm bölüm MF ama ben sınıf öğrtmenliği istiyrm TM yani eğer böyle bi seçim yaparsamda okuldan gelen puanım düşücek bu uygulamada çok saçma bence :44:

Sen ciddi misin dalga mı geçiyosun anlamadım :44:
Nasıl ya puanlama değişti de bu kadar yüksek olmasına gerek yok adamlar kafasına göre puan belirlemiyo ki.
Ayrıca sınav sistemi değişmese de puanlar elbet değişecektir çünkü her yıl katsayılar vs. değiştiği için sadece puanı düşünmemek gerek,sıralamaya göre oluyor çünkü.
İkincisi de sen MF öğrencisiysen MF dersleri görürsün okulda. Farklı alanda tercih ettiğin zaman elbet puanın düşecek, düşmezse asıl saçmalık olur.çünkü TM'de okuyanlardan bi farkın olması lazım. onlar o kadar boşuna mı edebiyat filan görüyorlar.
ayrıca bildiğim kadarıyla sınıf öğretmenliği ortak alana giriyor (ama tam emin değilim)
Ya merak ettim sen nasıl hazırlanacaksın sınava :44: bu sene sınava gireceksin ve böyle sorular soruyorsun. Allah yardım etsin, ne diyim

sistem sürekli değişiyor
puan göz önünde bulundurarak değil başarı sırasıyla tercih yapılır
sen başarı sıralarına bak
hem 2002 yılında kaç kişi giriyordu sınava şimdi kaç kişi giriyor bunu da düşün

sence çok mu saçma

dalga geçiyorsun galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Puanlar o kadar yükselmedi yahu önceden 300küsurdu tavan puan,2 sene önce sistem değişti şimdi 500.
Bunları bilmeden nasıl sınava gireceksin sen?
Şaşırdım

2009 mezunu biri olarak bildiklerimi aktarayım
puan sistemi önceden 300 üzerindendi, 2009 dan sonra 500 üzerinden oldu
puandan çok sıralama önemli, sen puanlarla kafanı karıştırma sıralamanı iyi tutmaya bak
2009 da sınıf öğretmenliği tm ve sayısalda ortak alandaydı diye hatırlıyorum. ama şimdi nasıldır bilemem..
bence sen sınav sistemine isyan ediceğine bir an önce ders çalışmaya başla, ve tek düşündüğün ders olsun
çünkü çalışırsan kazanırsın, sınav sistemini beğenmemen sana hiçbir şey kazandırmaz
sınavını geçir, tercih zamanında soruların olursa biz sana yardımcı oluruz.

Bu sistem hakkında bize okulda hiç bir bilgilendirme yapılmıyor bu konuda bilgimimn olmaamassı o kadar da garipsenicek bir şey değil yani nasıl desem sistem denğişti lys ygs oldu bize bu konu hakkında hiç bir açıklama yapmadılar oklda kendi öğrenmelerimiz bilgi edinmelirmizde ancak bu kadar oluyor.Bu sene değil de seneye sınava hazırlanmayı düşünyorum çünkü bu sene okul saatlerim ve teknik dersler yüzünden yeternce kendimi veremem bu sene ama bu sene matematik,fizik gibi derslerin tabanına çalışıp seneye lys ve ygs ye hazırlanmayı düşünüyorum.Verdiğiniz Bilgiler İçin Teşekkür Ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…